09AUG2018  SJOERD ARS VERSTERKT TECHNISCHE HART FORTUNA SITTARD ALS TECHNISCH MANAGER

Oud-speler Sjoerd Ars treedt per direct toe tot het technische hart van Fortuna Sittard. Als technisch manager zal hij Mustafa Aztopal (technisch directeur) zowel beleidsmatig als operationeel gaan ondersteunen. Zijn kennis van en zijn netwerk binnen het Nederlandse voetbal zijn daarbij van grote toegevoegde waarde voor de club. Aan het einde van seizoen 2017/2018 hing Ars na een succesvolle profcarrière van zestien jaar zijn voetbalschoenen aan de wilgen.

Als technisch manager zal Ars de technisch directeur niet alleen bij beleidsmatige taken ondersteunen, maar zeker ook bij de meer praktische zaken. Zijn meest zichtbare werkzaamheden liggen op het gebied van het ondersteunen van het eerste elftal, het scouten van jonge spelers en het leggen van contacten en onderhandelen met potentiële nieuwe spelers. Daarbij komen niet alleen zijn ervaring als speler, maar zeker ook zijn hbo-opleiding Topsportmanagement & Ondernemerschap en zijn UEFA B en C License prima van pas.

Voorzitter Isitan Gün is blij met de komst van Ars: “Sjoerd heeft als speler een prachtige carrière achter de rug in Nederland en in het buitenland. In de voetbalwereld kent iedereen hem en hij heeft een goede naam opgebouwd. Dat hebben we zelf mogen ervaren, maar we hoorden het ook vanuit verschillende kanten. Zijn kennis en ervaring van het Nederlandse voetbal zijn voor ons van onschatbare waarde. Zijn komst is dan ook een verrijking voor onze club, waardoor er nog meer deuren voor ons open zullen gaan.”

“Ik ben ontzettend blij met het vertrouwen en de kans die ik bij deze mooie club krijg”, laat Ars weten. “Twee jaar geleden heb ik als speler bewust voor het project gekozen dat de destijds nieuwe eigenaren hadden bedacht en ingezet. Inmiddels zijn de eerste resultaten daarvan voor iedereen zichtbaar. De komende twee jaren wil ik de ervaringen die ik in mijn carrière heb opgedaan, zowel op als buiten het veld, inzetten om de volgende fase van ons gezamenlijke project te realiseren. De heldere visie, de enorme potentie en de vele enthousiaste mensen rondom Fortuna Sittard zijn voor mij de reden om mij te verbinden aan deze club. Ik kijk er naar uit om met dezelfde passie die ik als voetballer had, zowel mijzelf als de club Fortuna door te ontwikkelen.”

Na een voetballoopbaan van zestien jaar, ruim 400 wedstrijden in het betaald voetbal en 189 doelpunten, hing de Gelderlander aan het eind van seizoen 2017/2018 zijn voetbalschoenen (als prof) aan de wilgen. Ars kwam als speler in januari 2017 over van het Hongaarse Szombathelyi Haladás naar Fortuna Sittard. Het daarop volgende seizoen werd hij verhuurd aan De Graafschap met wie hij promotie afdwong naar de Eredivisie. Daarmee was de cirkel rond voor de Terborgenaar, die in 2003 zijn profdebuut maakte bij de ‘Superboeren’.

De carrière van Ars, die bekend stond als goaltjesdief, voerde hem verder nog langs clubs als RBC Roosendaal, Go Ahead Eagles, PEC Zwolle, NEC Nijmegen en NAC Breda. In het kampioensjaar 2014/2015 (NEC) werd hij topscorer van de eerste divisie met 28 doelpunten. Bij PEC Zwolle staat hij met hetzelfde aantal nog altijd te boek als gedeeld clubtopscorer. Zijn scorend vermogen bleef ook in het buitenland niet onopgemerkt. Zo beleefde hij buitenlandse avonturen bij het Hongaarse Szombathelyi Haladás, het Bulgaarse Levski Sofia, het Chinese Tianjin Teda en Karsiyaka en Konyaspor in Turkije.

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
SAT 23
11
PEC Zwolle - Fortuna Sittard
SAT 30
11
Fortuna Sittard - FC Groningen
SAT 07
12
PSV - Fortuna Sittard
SAT 14
12
Fortuna Sittard - RKC Waalwijk
SAT 21
12
Willem II - Fortuna Sittard
SAT 18
01
Fortuna Sittard - Vitesse
SAT 25
01
Sparta Rotterdam - Fortuna Sittard
SUN 02
02
Fortuna Sittard - sc Heerenveen
STAND EREDIVISIE
11. FC Twente 13 18
12. Sparta Rotterdam 13 16
13. FC Emmen 13 13
14. Fortuna Sittard 13 12
15. ADO Den Haag 13 10
16. PEC Zwolle 13 10
17. VVV-Venlo 13 9
18. RKC Waalwijk 13 4
STRATEGISCHE PARTNERS
DIAMOND BUSINESS PARTNERS
DIVISIEPARTNERS