23JAN2019  SITTARDS BEKERAVONTUUR EINDIGT IN ROTTERDAM

Fortuna Sittard mocht vanavond hopen op een tweede stunt tegen Feyenoord, maar verloor uiteindelijk geflatteerd met 4-1 in De Kuip. De doelpunten van Feyenoord kwamen op naam van Robin van Persie (2x), Sven van Beek en Steven Berghuis. Namens Fortuna was Andrija Novakovich trefzeker.

Sterk begin
In tegenstelling tot de teleurstellende wedstrijd tegen De Graafschap kwam Foruna Sittard vanavond sterk uit de startblokken. Zo wist de uitploeg in het eerste kwartier al tot drie mogelijkheden te komen. Na twee pogingen van Andrija Novakovich in de 8ste minuut en 10e minuut was het Finn Stokkers in de 18de minuut die het trio kansen completeerde. De aanvaller glipte vanaf de rechterflank langs de Feyenoord defensie en zag zijn poging in het zijnet verdwijnen.

Het zwak begonnen Feyenoord leek hierna wakker geschrokken. De Rotterdamse club waagde zijn eerste serieuze pogingen op doel via Calvin Verdonk en Tonny Vilhena. In de 29ste minuut werd dit offensief opgevolgd door een poging van Nicolai Jørgensen. De Deense spits kwam oog in oog met Aleksei Koselev, maar hij plaatste zijn schot centimeters langs het doel.

Feyenoord voor rust op voorsprong
De Rotterdammers trokken het spel meer en meer naar zich toe. Een tegentreffer hing dan ook in de lucht. Via een assist van de over de rechterflank opgestoomde Jerry St. Juste was het Robin van Persie die de onvermijdelijke treffer in de 35ste minuut binnentikte: 0-1. Tot het rustsignaal volgde hierop een offensief van Feyenoord dat enkele schoten op doel loste via Van Persie, Larsson en St. Juste en zo dichtbij de 0-2 was. Vlak voor rust was er nog een kans van Limburgse zijde, Novakovich dook plotseling op voor het doel van Vermeer maar schoot ruim over.

Feest in het uitvak
In de tweede helft ging Feyenoord verder met zijn jacht op de 2-0. Al in de 48ste minuut hield heel het stadion zijn adem in bij een lob van Jørgensen die op de binnenkant van de paal belandde. Drie minuten later stond Steven Berghuis oog in oog met Koselev, maar met een weergaloze redding hield de Moldaviër zijn ploeg in de wedstrijd. De gelijkmaker leek dan ook verder weg dan ooit, maar als een duveltje uit een doosje was daar plotseling Novakovich die de wedstrijd weer gelijktrok. Na een splijtende pass van El Messaoudi bleef de Amerikaan koelbloedig tegenover Vermeer. Met een bekeken schuiver in de lange hoek zorgde hij voor feest in het uitvak: 1-1.

VAR-moment
Lang zou dit feestje echter niet duren. Kai Heerings werd ongewild hoofdrolspeler in een discutabel VAR-moment. Een vermeende handsbal van de centrale verdediger werd door de leidsman bestraft met een penalty in de 65ste minuut. Van Persie liet dit buitenkansje niet onbenut en zette Feyenoord op voorsprong: 2-1. Niet veel later zou de wedstrijd definitief op slot gegooid worden. Uit een corner was Sven van Beek met het hoofd trefzeker: 3-1. Vlak voor het laatste fluitsignaal werd de uitslag ook nog vergroot tot 4-1 via de tweede penalty van de wedstrijd, ditmaal benut door Steven Berghuis.

Reacties na afloop
Jorrit Smeets was na afloop teleurgesteld over het resultaat, maar tevreden over het spel: “Het werd 4-1, maar dat was wel geflatteerd. We hebben fases gehad waarin we het Feyenoord erg lastig maakten. De penalty was echter het breekpunt.” De middenvelder is optimistisch over de aankomende wedstrijd tegen Vitesse: “Als we dit spel zondag laten zien dan moeten we thuis de drie punten pakken.”

Ook René Eijer was positief gestemd over het vertoonde spel. “Het was een groot verschil met zondag en er stond weer écht een team zoals in de eerste seizoenshelft. Bij de 1-1 kregen we hoop dat er wederom een stunt mogelijk was, maar na de penalty gingen de kopjes hangen en kwamen we helaas niet meer terug in de wedstrijd.”

FOTO'S

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
ZO 21
04
Fortuna Sittard - NAC Breda
WO 24
04
FC Utrecht - Fortuna Sittard
ZO 28
04
Fortuna Sittard - Feyenoord
ZO 12
05
FC Groningen - Fortuna Sittard
         
         
         
         
STAND EREDIVISIE
11. ADO Den Haag 30 36
12. PEC Zwolle 30 35
13. VVV-Venlo 30 34
14. Fortuna Sittard 30 31
15. FC Emmen 30 29
16. De Graafschap 30 26
17. Excelsior 30 26
18. NAC Breda 30 22
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS