03JAN2019  REVALIDATIE ROWEN KOOT VAN START NA OPERATIE AAN MENISCUS

Rowen Koot begint vandaag aan zijn revalidatie onder begeleiding van de medische staf van Fortuna Sittard. De jongeling liep zijn blessure op twee dagen voor de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Tijdens de training verdraaide hij zijn linkerknie met een beschadiging aan de meniscus als gevolg.

Een dag later onderging de reservedoelman een MRI-scan in het Meditta Medisch Centrum in Echt. “Na een redding op de training verdraaide Rowen zijn knie bij het opspringen. De MRI-scan bevestigde ons vermoeden, namelijk een beschadigde meniscus zonder verder letsel van de kniebanden”, laat Jeroen Dieteren (hoofd medische staf Fortuna Sittard) weten.

De operatie door de orthopedisch chirurg bij partner Zuyderland Medisch Centrum liet niet lang op zich wachten. Tijdens de operatie op oudejaarsdag werd besloten om de beschadigde meniscus te hechten in plaats van het beschadigde deel te verwijderen. Jeroen Dieteren legt uit: “Door te hechten blijft de meniscus behouden. Dat betekent weliswaar een langere revalidatie, maar toch is het uiteindelijk beter voor Rowen. Door de meniscus te behouden wordt het kniegewricht namelijk op de lange termijn beschermd."

Voor de doelman begint nu een revalidatieperiode van circa 3 tot 4 maanden onder begeleiding van de medische staf van Fortuna Sittard.

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
         
         
         
         
         
         
         
         
STAND EREDIVISIE
11. sc Heerenveen 34 41
12. VVV-Venlo 34 41
13. PEC Zwolle 34 39
14. FC Emmen 34 38
15. Fortuna Sittard 34 34
16. Excelsior 34 33
17. De Graafschap 34 29
18. NAC Breda 34 23
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS
BEN JIJ ER VOLGEND SEIZOEN BIJ? Koop dan nu je seizoenkaart voor 2019-2020! KLIK HIER X