03JAN2019  REVALIDATIE ROWEN KOOT VAN START NA OPERATIE AAN MENISCUS

Rowen Koot begint vandaag aan zijn revalidatie onder begeleiding van de medische staf van Fortuna Sittard. De jongeling liep zijn blessure op twee dagen voor de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Tijdens de training verdraaide hij zijn linkerknie met een beschadiging aan de meniscus als gevolg.

Een dag later onderging de reservedoelman een MRI-scan in het Meditta Medisch Centrum in Echt. “Na een redding op de training verdraaide Rowen zijn knie bij het opspringen. De MRI-scan bevestigde ons vermoeden, namelijk een beschadigde meniscus zonder verder letsel van de kniebanden”, laat Jeroen Dieteren (hoofd medische staf Fortuna Sittard) weten.

De operatie door de orthopedisch chirurg bij partner Zuyderland Medisch Centrum liet niet lang op zich wachten. Tijdens de operatie op oudejaarsdag werd besloten om de beschadigde meniscus te hechten in plaats van het beschadigde deel te verwijderen. Jeroen Dieteren legt uit: “Door te hechten blijft de meniscus behouden. Dat betekent weliswaar een langere revalidatie, maar toch is het uiteindelijk beter voor Rowen. Door de meniscus te behouden wordt het kniegewricht namelijk op de lange termijn beschermd."

Voor de doelman begint nu een revalidatieperiode van circa 3 tot 4 maanden onder begeleiding van de medische staf van Fortuna Sittard.

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
SAT 23
11
PEC Zwolle - Fortuna Sittard
SAT 30
11
Fortuna Sittard - FC Groningen
SAT 07
12
PSV - Fortuna Sittard
SAT 14
12
Fortuna Sittard - RKC Waalwijk
SAT 21
12
Willem II - Fortuna Sittard
SAT 18
01
Fortuna Sittard - Vitesse
SAT 25
01
Sparta Rotterdam - Fortuna Sittard
SUN 02
02
Fortuna Sittard - sc Heerenveen
STAND EREDIVISIE
11. FC Twente 13 18
12. Sparta Rotterdam 13 16
13. FC Emmen 13 13
14. Fortuna Sittard 13 12
15. ADO Den Haag 13 10
16. PEC Zwolle 13 10
17. VVV-Venlo 13 9
18. RKC Waalwijk 13 4
STRATEGISCHE PARTNERS
DIAMOND BUSINESS PARTNERS
DIVISIEPARTNERS