13MAY2019  RENE EIJER EN FORTUNA SITTARD NA DIT SEIZOEN IN GOED OVERLEG UIT ELKAAR

René Eijer is na dit seizoen geen hoofdtrainer meer van Fortuna Sittard. Dat zijn beide partijen na een uitgebreide evaluatie in goed overleg overeengekomen. De thuiswedstrijd tegen Feyenoord wordt daarmee de laatste wedstrijd van de sympathieke Schiedammer in Sittardse dienst. Eijer had nog een contract tot 30 juni 2020.

René Eijer over zijn aanstaande vertrek bij de Sittardse eredivisionist: “Voor volgend seizoen vinden er een aantal structurele veranderingen plaats, onder andere om de kwaliteit van de trainingen naar een nog hoger plan te tillen. Dat houdt onder meer in dat er meer veldwerk nodig gaat zijn en dat moet ook van de hoofdtrainer komen. Die moet dus een soort dubbelrol gaan spelen. Ik kan me weliswaar zonder moeite op het veld begeven, maar als er zaken voorgedaan moeten worden dan moet ik afhaken. Bijvoorbeeld als je als staf meer met linies wil trainen. Ik kan daaraan minder toevoegen, waardoor ik een stuk minder voldoening uit mijn job haal.  Na een uitgebreide evaluatie van het seizoen hebben we daarom in goed overleg besloten om na dit seizoen uit elkaar te gaan. Met pijn in het hart, dat wel. Maar ik ben nog niet klaar, want ik hoop in de toekomst mijn kennis en ervaring elders in te kunnen zetten“.

“Ik heb enorm veel respect voor de trainer én de persoon René”, laat algemeen directeur Ivo Pfennings weten. “Hij is een voorbeeld voor velen gezien zijn ziekte. René is altijd positief en denkt in mogelijkheden. Tijdens onze evaluatie van het afgelopen seizoen en vooruitblikkend op het komende seizoen kwamen we echter beiden tot de conclusie dat het beter is dat onze wegen na dit seizoen scheiden. René is het type Engelse manager. Het is gebleken dat wij toch een ander soort trainer zoeken die ook de rol van veldtrainer op zich kan nemen. Deze beslissing is uiteindelijk het beste voor beide partijen. Ik roep de fans op om op grootse wijze afscheid te nemen van René komende wedstrijd, zoals alleen zij dat kunnen. Dat heeft hij absoluut verdiend! De handhaving komt mede op zijn conto.”

Rene Eijer trad in juni 2018 tegelijk met Kristof Aelbrecht in dienst bij Fortuna Sittard. Na zijn carrière als speler was Eijer actief als assistent en hoofdtrainer in Nederland (o.a. Vitesse, PSV en Fortuna Sittard) en het Midden-Oosten (Al-Jazira Club en nationale jeugdteams van Oman en de Verenigde Arabische Emiraten).

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
WED 25
09
Ajax - Fortuna Sittard
SAT 28
09
Fortuna Sittard - Sparta Rotterdam
SUN 06
10
Fortuna Sittard - Feyenoord
SUN 20
10
FC Emmen - Fortuna Sittard
SAT 26
10
Fortuna Sittard - VVV-Venlo
SAT 02
11
FC Utrecht - Fortuna Sittard
SAT 09
11
Fortuna Sittard - ADO Den Haag
SAT 23
11
PEC Zwolle - Fortuna Sittard
STAND EREDIVISIE
11. Sparta Rotterdam 6 8
12. PEC Zwolle 6 7
13. sc Heerenveen 6 6
14. ADO Den Haag 6 6
15. FC Groningen 5 4
16. Fortuna Sittard 6 3
17. FC Emmen 6 3
18. RKC Waalwijk 6 1
STRATEGISCHE PARTNERS
DIAMOND BUSINESS PARTNERS
DIVISIEPARTNERS
BEN JIJ ER DIT SEIZOEN BIJ? Koop dan nu je seizoenkaart voor 2019-2020! KLIK HIER X