13MAY2019  RENE EIJER EN FORTUNA SITTARD NA DIT SEIZOEN IN GOED OVERLEG UIT ELKAAR

René Eijer is na dit seizoen geen hoofdtrainer meer van Fortuna Sittard. Dat zijn beide partijen na een uitgebreide evaluatie in goed overleg overeengekomen. De thuiswedstrijd tegen Feyenoord wordt daarmee de laatste wedstrijd van de sympathieke Schiedammer in Sittardse dienst. Eijer had nog een contract tot 30 juni 2020.

René Eijer over zijn aanstaande vertrek bij de Sittardse eredivisionist: “Voor volgend seizoen vinden er een aantal structurele veranderingen plaats, onder andere om de kwaliteit van de trainingen naar een nog hoger plan te tillen. Dat houdt onder meer in dat er meer veldwerk nodig gaat zijn en dat moet ook van de hoofdtrainer komen. Die moet dus een soort dubbelrol gaan spelen. Ik kan me weliswaar zonder moeite op het veld begeven, maar als er zaken voorgedaan moeten worden dan moet ik afhaken. Bijvoorbeeld als je als staf meer met linies wil trainen. Ik kan daaraan minder toevoegen, waardoor ik een stuk minder voldoening uit mijn job haal.  Na een uitgebreide evaluatie van het seizoen hebben we daarom in goed overleg besloten om na dit seizoen uit elkaar te gaan. Met pijn in het hart, dat wel. Maar ik ben nog niet klaar, want ik hoop in de toekomst mijn kennis en ervaring elders in te kunnen zetten“.

“Ik heb enorm veel respect voor de trainer én de persoon René”, laat algemeen directeur Ivo Pfennings weten. “Hij is een voorbeeld voor velen gezien zijn ziekte. René is altijd positief en denkt in mogelijkheden. Tijdens onze evaluatie van het afgelopen seizoen en vooruitblikkend op het komende seizoen kwamen we echter beiden tot de conclusie dat het beter is dat onze wegen na dit seizoen scheiden. René is het type Engelse manager. Het is gebleken dat wij toch een ander soort trainer zoeken die ook de rol van veldtrainer op zich kan nemen. Deze beslissing is uiteindelijk het beste voor beide partijen. Ik roep de fans op om op grootse wijze afscheid te nemen van René komende wedstrijd, zoals alleen zij dat kunnen. Dat heeft hij absoluut verdiend! De handhaving komt mede op zijn conto.”

Rene Eijer trad in juni 2018 tegelijk met Kristof Aelbrecht in dienst bij Fortuna Sittard. Na zijn carrière als speler was Eijer actief als assistent en hoofdtrainer in Nederland (o.a. Vitesse, PSV en Fortuna Sittard) en het Midden-Oosten (Al-Jazira Club en nationale jeugdteams van Oman en de Verenigde Arabische Emiraten).

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
SAT 23
11
PEC Zwolle - Fortuna Sittard
SAT 30
11
Fortuna Sittard - FC Groningen
SAT 07
12
PSV - Fortuna Sittard
SAT 14
12
Fortuna Sittard - RKC Waalwijk
SAT 21
12
Willem II - Fortuna Sittard
SAT 18
01
Fortuna Sittard - Vitesse
SAT 25
01
Sparta Rotterdam - Fortuna Sittard
SUN 02
02
Fortuna Sittard - sc Heerenveen
STAND EREDIVISIE
11. FC Twente 13 18
12. Sparta Rotterdam 13 16
13. FC Emmen 13 13
14. Fortuna Sittard 13 12
15. ADO Den Haag 13 10
16. PEC Zwolle 13 10
17. VVV-Venlo 13 9
18. RKC Waalwijk 13 4
STRATEGISCHE PARTNERS
DIAMOND BUSINESS PARTNERS
DIVISIEPARTNERS