12AUG2019  RABOBANK STRATEGISCH PARTNER FORTUNA SITTARD

Rabobank Zuid-Limburg West is komend seizoen trotse Strategisch Partner van Fortuna Sittard. Op zondag 11 augustus, bij de eerste thuiswedstrijd van Fortuna, tekenden Pascal Vandermeulen (directievoorzitter Rabobank Zuid-Limburg West) en Ivo Pfennings (algemeen directeur Fortuna Sittard) officieel het contract.

Als coöperatieve bank staat Rabobank Zuid-Limburg West midden in de samenleving en draagt graag bij aan de ontwikkeling van die samenleving. ‘Samen Zuid-Limburg duurzaam versterken’ is de missie van de bank. Dat doet de bank onder andere met sponsoractiviteiten in de sport en culturele sector. In de vorm van sponsoring levert Rabobank een bijdrage aan het Limburgse verenigingsleven. “Ik ben trots dat Rabobank een partnership met Fortuna sluit. We geloven in de kracht van Fortuna en de manier waarop deze club wordt geleid. Fortuna neemt een belangrijke rol in onze maatschappij in en betaald voetbal op eredivisie niveau is van belang voor deze regio. Bij de thuiswedstrijden van Fortuna is elke twee weken het zakelijke netwerk van de Westelijke Mijnstreek aanwezig en daar hoort Rabobank als marktleider in het MKB uiteraard bij”, aldus Pascal Vandermeulen. Ook Ivo Pfennings van Fortuna is blij Rabobank Zuid-Limburg West aan het rijtje van sponsoren toe te voegen. “Fortuna Sittard is trots om zo’n grote partner als Rabobank aan ons netwerk toe te voegen. Op zowel zakelijk als maatschappelijk gebied vormen Fortuna Sittard en Rabobank samen een sterk front in de Westelijke Mijnstreek.”

Rabobank wil een betekenisvolle bank zijn die maatschappelijke impact heeft. Om daar handen en voeten aan te geven, vormen vier thema’s de Maatschappelijke Agenda: voeding, zelfredzaamheid, ondernemerschap en vitale woon- en leefomgeving. De sponsoring van Fortuna is een mooi voorbeeld dat binnen onze Maatschappelijke Agenda past. Verenigingen en stichtingen vervullen in deze tijd een belangrijke maatschappelijke rol. De duizenden verenigingen in ons land vormen het grootste sociale netwerk. Ze verbinden mensen door alle lagen en leeftijden van de bevolking en dragen hiermee bij aan een sterkere meer tolerante samenleving.

Ook bij Fortuna speelt toegevoegde maatschappelijke waarde een belangrijke rol. Fortuna Sittard is méér dan een voetbalclub. Als club staat Fortuna midden in de maatschappij en vindt men het belangrijk om ook waarde te creëren buiten het veld. Onder de naam ‘Fortuna Verbindt’ geeft Fortuna Sittard invulling aan de maatschappelijke rol die past en hoort bij een betaald voetbalclub op het hoogste niveau in Nederland. Fortuna Sittard levert een herkenbare, positieve bijdrage aan het welzijn en de kwaliteit van de samenleving in de regio’s Zuid en Midden-Limburg. Met haar maatschappelijke beleid wil de club een (ver)bindende rol spelen in de samenleving. In samenwerking met diverse partners, waaronder Rabobank voor dit seizoen.

FOTO'S

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
SAT 14
12
Fortuna Sittard - RKC Waalwijk
SAT 21
12
Willem II - Fortuna Sittard
SAT 18
01
Fortuna Sittard - Vitesse
SAT 25
01
Sparta Rotterdam - Fortuna Sittard
SUN 02
02
Fortuna Sittard - sc Heerenveen
FRI 07
02
Heracles Almelo - Fortuna Sittard
SAT 15
02
Fortuna Sittard - FC Emmen
SAT 22
02
Feyenoord - Fortuna Sittard
STAND EREDIVISIE
11. Sparta Rotterdam 16 20
12. FC Twente 16 19
13. FC Emmen 16 15
14. Fortuna Sittard 16 15
15. VVV-Venlo 16 15
16. PEC Zwolle 16 13
17. ADO Den Haag 16 12
18. RKC Waalwijk 16 8
STRATEGISCHE PARTNERS
DIAMOND BUSINESS PARTNERS
DIVISIEPARTNERS