01SEP2018  PUNTENDELING TEGEN FC UTRECHT

Zaterdagavond heeft Fortuna Sittard in eigen huis gelijkgespeeld tegen FC Utrecht. De gasten kwamen via Urby Emanuelson op voorsprong, Andrija Novakovich zorgde met zijn tweede treffer van het seizoen voor de gelijkmaker: 1-1. Na de uiterst ongelukkige nederlaag in de slotseconden tegen PSV, het eerste punt voor Fortuna op Sittardse bodem.

Enkele wijzigingen in de ploeg
Ten opzichte van de basisformatie van vorige week kende Fortuna drie wijzigingen. Centrale verdediger Branislav Ninaj verscheen voor het eerst aan de aftrap, ook Marco Ospitalieri en Allessandro Ciranni kregen een basisplaats toebedeeld.

De openingsfase van de wedstrijd was duidelijk voor Fortuna Sittard. Al in de derde minuut de eerste grote kans voor de thuisclub. Na een snelle aanval die werd opgezet door Mark Diemers bediende Lisandro Semedo met een fraaie steekbal spits Andrija Novakovich. De lange voorhoedespeler kwam vrij voor Utrecht doelman David Jensen, vanuit een moeilijke hoek mikte hij in het zijnet. Nauwelijks twee minuten later een schot vanaf de rand van het strafschopgebied van dezelfde Novakovich, Jensen redde met de nodige moeite. Weer twee minuten later werd Novakovich van rechts bediend door Semedo, de Amerikaan kwam centimeters te kort om Fortuna op voorsprong te koppen.

Na iets meer dan tien minuten het eerste gevaar van de gasten, Sander van der Streek kopte in kansrijke positie snoeihard over. Urby Emanuelson testte na een half uur met een hard afstandsschot de kwaliteiten van Fortuna keeper Alexei Koselev, de keeper van de thuisclub redde bekwaam op de harde uithaal.

Zeer boeiende tweede helft
Na de pauze nam FC Utrecht het initiatief, Fortuna Sittard verdedigde compact en loerde op de tegenaanval. Met name via de linkerflank waren de gasten steeds gevaarlijk. Na bijna een uur spelen haalde Leon Guwara van 17 meter hard uit, zijn schot spatte uiteen op de paal. Vier minuten verder in de wedstrijd toonde doelman Alexei Kosolev opnieuw zijn klasse, een schot van spits Sander van der Streek dat onderweg nog van richting werd veranderd, pareerde de doelman met de nodige bravour. Na 68 minuten kwam FC Utrecht toch op voorsprong, de opening in de Fortuna achterhoede ontstond opnieuw via de linkerkant van de gasten. Simon Gustafson gaf de bal mee aan de weer mee opgekomen Guwara, de back vond Urby Emanuelson. Van dichtbij schoot de oud Ajaxied hard in: 0-1.

Via een dubbele wissel probeerde trainer René Eijer nieuw elan in het elftal te brengen. Voormalig Real Madrid speler Jose Rodriguez kwam in het veld voor Ahmed El Messaoudi en Amadou Ciss verving Kai Heerings. De wissels hadden al snel het beoogde resultaat. In de 73e minuut viel de gelijkmaker, van dichtbij toonde Novakovich zijn killerinstinct: 1-1. Vijf minuten voor tijd stond de spits opnieuw in de spotlights, een voorzet van Alessandro Ciranni werd door de aanvaller achteruit koppend tegen de lat gewerkt. Utrecht ontsnapte aan een achterstand. In de extra tijd waren de gasten nog dicht bij een tweede treffer. Na een corner kopte Willem Janssen steenhard in, opnieuw toonde Alexei Koselev echter zijn klasse.

Coach René Eijer was na afloop redelijk tevreden: ,,We hebben ons goed hersteld van de nederlaag van vorige week. Maar toch, er had wellicht toch nog meer ingezeten. Denk aan de kopbal vlak voor tijd op de lat. Maar al met al kan ik leven met dit gelijkspel.”

Vanwege de interlandperiode is er komende week geen clubvoetbal. Op zaterdag 16 september speelt Fortuna Sittard de uitwedstrijd tegen NAC Breda, daarna volgen twee thuisduels. Op 22 september is Willem II te gast in Sittard en op 29 september maakt Champions League deelnemer Ajax zijn opwachting in ons stadion.

FOTO'S

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
SAT 23
11
PEC Zwolle - Fortuna Sittard
SAT 30
11
Fortuna Sittard - FC Groningen
SAT 07
12
PSV - Fortuna Sittard
SAT 14
12
Fortuna Sittard - RKC Waalwijk
SAT 21
12
Willem II - Fortuna Sittard
SAT 18
01
Fortuna Sittard - Vitesse
SAT 25
01
Sparta Rotterdam - Fortuna Sittard
SUN 02
02
Fortuna Sittard - sc Heerenveen
STAND EREDIVISIE
11. FC Twente 13 18
12. Sparta Rotterdam 13 16
13. FC Emmen 13 13
14. Fortuna Sittard 13 12
15. ADO Den Haag 13 10
16. PEC Zwolle 13 10
17. VVV-Venlo 13 9
18. RKC Waalwijk 13 4
STRATEGISCHE PARTNERS
DIAMOND BUSINESS PARTNERS
DIVISIEPARTNERS