27OCT2019  OVERTUIGENDE ZEGE FORTUNA SITTARD IN LIMBURGSE DERBY

Zaterdagavond wist Fortuna Sittard voor de tweede opeenvolgende keer thuis te winnen. Na de zege op Feyenoord werd ook de derby tegen VVV Venlo winnend afgesloten: 4-1. Mark Diemers was met drie goals de gevierde man aan de kant van de thuisclub, de vierde Sittardse treffer werd gescoord door Amadou Ciss

De tevredenheid was na afloop van de gezichten van alle Fortunezen af te lezen. Aanvoerder Jorrit Smeets: “We waren er echt op gebrand om te winnen. Dat zag je terug op het veld, vind ik. Bovendien hebben we bij vlagen ook gewoon goed voetbal laten zien.”

Mark Diemers toont zijn kwaliteiten

De wedstrijd begon met een half uur vertraging. Een loshangend reclamebord op de Ricksen-side was de oorzaak. Nadat de herstelwerkzaamheden succesvol waren afgerond, kon het duel alsnog beginnen. Na een aftastend begin van beide ploegen kwam de thuisclub bij de eerste de beste serieuze aanvalspoging op voorsprong. Bassala Sambou werd vlak voor de achterlijn onreglementair gestuit door verdediger Tobias Pachonik. Mark Diemers ging zoals gebruikelijk bij dit soort situaties achter de bal staan, iedereen rekende op een voorzet. De middenvelder had echter gezien dat VVV-doelman Thorsten Kirschbaum te ver naar het midden stond en schoot in de korte hoek raak: 1-0. Na iets meer dan 25 minuten mocht Diemers opnieuw aanleggen voor een vrije trap, nu na een overtreding op Felix Passlack. Van zo’n 25 meter deponeerde hij de bal op schitterende wijze opnieuw achter de VVV goalie: 2-0. Mark Diemers: “Ik had in de Eredivisie nog niet rechtstreeks gescoord uit een vrije trap. Terwijl ik daar best veel op train. En nu vanavond dus zelfs twee treffers op deze manier. Dat is genieten.” Ook VVV had enkele kansen, onder meer via Elia Soriano en de Engelse middenvelder Lee Cattermole. Doelman Koselev toonde beide keren zijn kwaliteiten.

Snelle derde treffer

Vijf minuten na rust wist Fortuna Sittard opnieuw te scoren. Na fel storend werk op de helft van de gasten kwam Amadou Ciss in balbezit. Van zo’n 18 meter haalde deze hard uit: 3-0. VVV-trainer Robert Maaskant: “Drie keer werd er op ons doel geschoten, drie keer was het raak. Ongelofelijk.” Ook het vierde schot binnen de palen, drie minuten later, was raak. Opnieuw was het Mark Diemers die keeper Kirschbaum in de korte hoek verraste. Na raadpleging van de VAR keurde scheidsrechter Makkelie de treffer alsnog af, aan het doelpunt was handspel van Sambou vooraf gegaan.

VVV Venlo doet iets terug

Met nog 18 minuten te spelen deden de gasten iets terug. Na een hoekschop van Richard Neudecker kopte invaller Johnathan Opoku raak: 3-1. VVV ging alles of niets spelen en wisselde nog twee keer in een poging om alsnog iets te forceren. Enkele minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd viel het laatste doelpunt van de avond echter aan de andere kant. Na een vermeende overtreding op Amadou Ciss mocht Mark Diemers vanaf elf meter aanleggen voor zijn derde treffer van de avond. Hij was de VVV-keeper opnieuw de baas: 4-1.

De spanning neemt toe

Er zijn nog maar elf duels gespeeld dit seizoen, maar toch is het al ongemeen spannend. Zeker in het zogenaamde ‘rechterrijtje’. Na de zege in de derby, heeft Fortuna Sittard negen punten vergaard. Evenveel als VVV Venlo en ADO Haag. De komende weken speelt Fortuna twee keer in eigen huis tegen de Hagenezen. Komende donderdag staat de bekerwedstrijd op het programma, op zaterdag 9 november het competitieduel. Komende zondag neemt Fortuna Sittard het in Utrecht op tegen FC Utrecht.

FOTO'S

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
SAT 23
11
PEC Zwolle - Fortuna Sittard
SAT 30
11
Fortuna Sittard - FC Groningen
SAT 07
12
PSV - Fortuna Sittard
SAT 14
12
Fortuna Sittard - RKC Waalwijk
SAT 21
12
Willem II - Fortuna Sittard
SAT 18
01
Fortuna Sittard - Vitesse
SAT 25
01
Sparta Rotterdam - Fortuna Sittard
SUN 02
02
Fortuna Sittard - sc Heerenveen
STAND EREDIVISIE
11. FC Twente 13 18
12. Sparta Rotterdam 13 16
13. FC Emmen 13 13
14. Fortuna Sittard 13 12
15. ADO Den Haag 13 10
16. PEC Zwolle 13 10
17. VVV-Venlo 13 9
18. RKC Waalwijk 13 4
STRATEGISCHE PARTNERS
DIAMOND BUSINESS PARTNERS
DIVISIEPARTNERS