24APR2019  ONNODIG VERLIES IN UTRECHT

Fortuna Sittard maakte woensdagavond aanspraak op een resultaat in de Galgenwaard, maar liep ondanks een aantal grote kansen uiteindelijk toch tegen een domper aan. In de stromende regen werd met 2-1 verloren van FC Utrecht. Het doelpunt aan Sittardse zijde werd gemaakt door Andrija Balic.

Fortuna schoot voortvarend uit de startblokken. In de eerste minuut lanceerde Mark Diemers collega Finn Stokkers met een bal in de diepte, maar de Barendrechter trof vervolgens geen doel. Luttele minuten later liep Fortuna tegen een achterstand aan. Vanaf de linkerflank, dicht bij de achterlijn, gaf Nicolas Gavory een strakke voorzet die hard werd binnengewerkt in de verre hoek door Gyrano Kerk: 1-0. Een fikse domper voor de Fortunezen die daardoor al vanaf de vierde minuut tegen een achterstand aankeken.

Gelukkig bewees Balic al snel dat er wel degelijk mogelijkheden waren om de Utrechtse defensie te kraken. De Kroaat passeerde in de zevende minuut zijn directe tegenstander, maar stuitte vervolgens op de Utrechtse sluitpost David Jensen.

Veerkracht beloond
Wat volgde was een fase waarin Fortuna onder druk werd gezet door FC Utrecht. De thuisploeg kwam tot kansen via onder anderen Nick Venema. Uiteindelijk zakte FC Utrecht meer en meer in waardoor Fortuna steeds meer grip op de wedstrijd kreeg. Dit leverde een aantal 100% kansen op, maar de Sittardenaren deden zichzelf behoorlijk tekort door deze niet te verzilveren.

Vlak voor rust werd de veerkracht van Fortuna dan toch beloond. Balic kreeg de bal in de 44ste minuut op de rand van het strafschopgebied aangespeeld door Mark Diemers, kapte zichzelf vrij en haalde uit. Geholpen door zwak keeperswerk van Utrecht-goalie Jensen noteerde Balic zo zijn eerste treffer in Sittardse dienst: 1-1. Een mentale opdoffer zo vlak voor rust voor de thuisploeg. Fortuna kon zo met een goed gevoel de kleedkamer opzoeken.

Spannende tweede helft in de stromende regen 
Na hoogstwaarschijnlijk een donderspeech van Dick Advocaat begon FC Utrecht vervolgens scherper aan de tweede helft. In de stromende regen werd er door beide ploegen een stuk meer risico genomen. Het spel golfde daardoor op en neer en Fortuna kwam in de 60ste minuut tot een grote kans toen Jorrit Smeets werd aangespeeld. In het zestienmetergebied haalde hij uit, maar helaas leverde zijn poging slechts een hoekschop op door een redding van de doelman.

Een krappe tien minuten later was het dan toch weer FC Utrecht dat toesloeg. Na ongelukkig uitverdedigen na een corner kreeg Jean-Christophe de bal met enig fortuin voor zijn voeten. Zijn schot glipte tussen de benen van Koselev door en kwam voor de voeten van Kerk terecht. Hij was er als de kippen bij en tikte eenvoudig de 2-1 binnen. Zijn tweede doelpunt van de avond. In de slotfase kon het de wedstrijd nog alle kanten op. Zo had FC Utrecht kansen op de 3-1, maar vlak voor het eindsignaal zwijnde de thuisploeg alsnog toen Finn Stokkers bijna de 2-2 binnentikte. Ook Lamprou wist niet tot scoren te komen, hij schoot de bal in het zijnet.

Reactie na de wedstrijd
Na afloop baalde René Eijer dan ook flink: “Er heerste teleurstelling in de kleedkamer, omdat het goede spel niet beloond werd met doelpunten. We kregen een aantal niet te missen kansen, maar daar werd te weinig uit gehaald. Qua formatie stonden we goed, heel compact en deden we het een stuk beter dan tegen PEC Zwolle dat de backs ook hoog had staan. Helaas moeten we zonder resultaat terug naar Sittard.”

FOTO'S

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
SAT 23
11
PEC Zwolle - Fortuna Sittard
SAT 30
11
Fortuna Sittard - FC Groningen
SAT 07
12
PSV - Fortuna Sittard
SAT 14
12
Fortuna Sittard - RKC Waalwijk
SAT 21
12
Willem II - Fortuna Sittard
SAT 18
01
Fortuna Sittard - Vitesse
SAT 25
01
Sparta Rotterdam - Fortuna Sittard
SUN 02
02
Fortuna Sittard - sc Heerenveen
STAND EREDIVISIE
11. FC Twente 13 18
12. Sparta Rotterdam 13 16
13. FC Emmen 13 13
14. Fortuna Sittard 13 12
15. ADO Den Haag 13 10
16. PEC Zwolle 13 10
17. VVV-Venlo 13 9
18. RKC Waalwijk 13 4
STRATEGISCHE PARTNERS
DIAMOND BUSINESS PARTNERS
DIVISIEPARTNERS