11MAR2019  OMHAAL ACHAHBAR DOET JONG FORTUNA SITTARD DAS OM

Na een korte pauze stond maandagmiddag het vijfde duel in de kampioenspoule op het programma. Op het Graaf Huyn Sportcomplex in Geleen traden de Fortunezen aan tegen Jong NEC. NEC'er Anass Achahbar was uiteindelijk de enige die het vijandelijke doel wist te vinden.

In de eerste helft was Jong Fortuna Sittard de bovenliggende partij met de meeste kansen. Zo testte Marco Ospitalieri na iets meer dan 5 minuten het aluminium uit een vrije trap. Luttele minuten later dwong Alessandro Ciranni de NEC-doelman tot een redding na een schot uit een corner. Met 22 minuten op de klok stuurde Ruben Ramirez met een diepe bal Agim Zeka op avontuur. Zijn schot miste echter doel en verdween voorlangs het vijandelijke doel. Jong NEC stelde er in de eerste helft niet veel tegenover. Na een half uur spelen kreeg Anass Achahbar een kans om met het hoofd te scoren, maar ook hij had het vizier niet op scherp. Het slotakkoord in de eerste helft was voor Fortuna. Met nog negen minuten te spelen mocht Ciranni aanleggen voor een vrije trap. Zijn poging was echter een makkelijke prooi voor de NEC-goalie.

In de tweede helft konden de Fortunezen het niveau van de eerste helft helaas niet vasthouden. De Nijmegenaren wisten daarentegen na rust meer kansen te reëëren. Na een aantal pogingen was het in de 66e minuut dan toch raak. Met een prachtige omhaal was het Anass Achahbar die de Sittardenaren de das omdeed. Jong NEC kreeg daarna nog enkele kansen, maar kwam niet meer tot scoren.

Op maandag 8 april krijgen de Sittardse jongelingen weer een kans om drie punten toe te voegen aan het puntentotaal. Jong Fortuna Sittard reist dan af naar de hofstad voor een duel tegen Jong ADO Den Haag. 

FOTO'S

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
WED 25
09
Ajax - Fortuna Sittard
SAT 28
09
Fortuna Sittard - Sparta Rotterdam
SUN 06
10
Fortuna Sittard - Feyenoord
SUN 20
10
FC Emmen - Fortuna Sittard
SAT 26
10
Fortuna Sittard - VVV-Venlo
SAT 02
11
FC Utrecht - Fortuna Sittard
SAT 09
11
Fortuna Sittard - ADO Den Haag
SAT 23
11
PEC Zwolle - Fortuna Sittard
STAND EREDIVISIE
11. Sparta Rotterdam 6 8
12. PEC Zwolle 6 7
13. sc Heerenveen 6 6
14. ADO Den Haag 6 6
15. FC Groningen 5 4
16. Fortuna Sittard 6 3
17. FC Emmen 6 3
18. RKC Waalwijk 6 1
STRATEGISCHE PARTNERS
DIAMOND BUSINESS PARTNERS
DIVISIEPARTNERS
BEN JIJ ER DIT SEIZOEN BIJ? Koop dan nu je seizoenkaart voor 2019-2020! KLIK HIER X