11MRT2019  OMHAAL ACHAHBAR DOET JONG FORTUNA SITTARD DAS OM

Na een korte pauze stond maandagmiddag het vijfde duel in de kampioenspoule op het programma. Op het Graaf Huyn Sportcomplex in Geleen traden de Fortunezen aan tegen Jong NEC. NEC'er Anass Achahbar was uiteindelijk de enige die het vijandelijke doel wist te vinden.

In de eerste helft was Jong Fortuna Sittard de bovenliggende partij met de meeste kansen. Zo testte Marco Ospitalieri na iets meer dan 5 minuten het aluminium uit een vrije trap. Luttele minuten later dwong Alessandro Ciranni de NEC-doelman tot een redding na een schot uit een corner. Met 22 minuten op de klok stuurde Ruben Ramirez met een diepe bal Agim Zeka op avontuur. Zijn schot miste echter doel en verdween voorlangs het vijandelijke doel. Jong NEC stelde er in de eerste helft niet veel tegenover. Na een half uur spelen kreeg Anass Achahbar een kans om met het hoofd te scoren, maar ook hij had het vizier niet op scherp. Het slotakkoord in de eerste helft was voor Fortuna. Met nog negen minuten te spelen mocht Ciranni aanleggen voor een vrije trap. Zijn poging was echter een makkelijke prooi voor de NEC-goalie.

In de tweede helft konden de Fortunezen het niveau van de eerste helft helaas niet vasthouden. De Nijmegenaren wisten daarentegen na rust meer kansen te reëëren. Na een aantal pogingen was het in de 66e minuut dan toch raak. Met een prachtige omhaal was het Anass Achahbar die de Sittardenaren de das omdeed. Jong NEC kreeg daarna nog enkele kansen, maar kwam niet meer tot scoren.

Op maandag 8 april krijgen de Sittardse jongelingen weer een kans om drie punten toe te voegen aan het puntentotaal. Jong Fortuna Sittard reist dan af naar de hofstad voor een duel tegen Jong ADO Den Haag. 

FOTO'S

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
ZA 30
03
Willem II - Fortuna Sittard
WO 03
04
Fortuna Sittard - ADO Den Haag
ZO 07
04
PEC Zwolle - Fortuna Sittard
ZA 13
04
Fortuna Sittard - VVV-Venlo
ZO 21
04
Fortuna Sittard - NAC Breda
WO 24
04
FC Utrecht - Fortuna Sittard
ZO 28
04
Fortuna Sittard - Feyenoord
ZO 12
05
FC Groningen - Fortuna Sittard
STAND EREDIVISIE
11. Willem II 25 31
12. Fortuna Sittard 26 29
13. ADO Den Haag 25 28
14. PEC Zwolle 24 26
15. Excelsior 25 26
16. FC Emmen 26 25
17. De Graafschap 25 22
18. NAC Breda 25 17
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS