15FEB2018  OFFICIËLE REACTIE FORTUNA SITTARD OP AANTIJGINGEN SUNDAY OLISEH

Fortuna Sittard heeft kennisgenomen van de ongefundeerde beschuldigingen die gisteren in diverse media zijn geuit door Sunday Oliseh na zijn op non-actiefstelling eerder die dag. Alhoewel Fortuna Sittard niet wenst mee te gaan in het over en weer doen van beschuldigingen in de pers, wil Fortuna de gedane beschuldigingen wel met klem bestrijden. De club zal in dit kader ook de noodzakelijke juridische vervolgstappen zetten. Fortuna herkent zich volstrekt niet in deze beschuldigingen, die ook niet eerder door Sunday Oliseh intern zijn geventileerd. Iets dat wel verwacht mag worden gezien de ernst van de beschuldigingen met betrekking tot vermeende illegale praktijken. Fortuna Sittard kiest ervoor om eenmalig middels deze verklaring te reageren, omdat vele media zich direct tot haar hebben gewend na de gedane beschuldigingen aan het adres van de club.

Arbitragecommissie
De zaak zal door Fortuna Sittard worden voorgelegd aan de arbitragecommissie van de KNVB - een onafhankelijk instantie - die nu een oordeel zal vellen over de vraag of er voldoende grond is om het arbeidscontract van Sunday Oliseh te ontbinden. Fortuna Sittard is van mening dat dit het geval is en zal dit nader gemotiveerd onderbouwen richting de commissie. Indien Sunday Oliseh daadwerkelijk meent dat er sprake is van illegale praktijken, dan mag verwacht worden dat dit in de komende procedure bij de arbitragecommissie van de KNVB door hem onderbouwd kan worden met bewijs.

Niet over één nacht ijs
Fortuna Sittard is bij de beslissing om Sunday Oliseh op non-actief te stellen uitdrukkelijk niet over één nacht ijs gegaan. De talloze verwijtbare handelingen alsmede de verstoorde arbeidsrelatie aan de kant van Sunday Oliseh hebben Fortuna er helaas toe doen besluiten om hem op non-actief te stellen. Fortuna Sittard heeft zich gedurende het gehele traject extern juridisch laten adviseren door de Federatie van Betaald voetbal Organisaties (FBO).

Verstoorde arbeidsrelatie door verwijtbaar handelen
De vele verwijtbare gedragingen en escalaties hebben uiteindelijk geleid tot een verstoorde arbeidsrelatie. Het op non-actief stellen van de trainer is nadrukkelijk niet ingegeven door de vier achtereenvolgende verliespartijen, al is het goed voor te stellen dat de verstoorde arbeidsrelatie tussen Sunday Oliseh, de spelersgroep en andere werknemers van Fortuna Sittard een negatieve invloed heeft gehad.

Fortuna Sittard heeft talloze schriftelijke verklaringen ontvangen van personen die hebben gewezen op diverse verwijtbare handelingen, die ook tijdens de procedure zullen worden ingebracht. Daarbij gaven velen van hen uitdrukkelijk aan dat zij niet langer meer met Sunday Oliseh wilden samenwerken. Fortuna Sittard heeft er de afgelopen periode dan ook bewust voor gekozen om de rust te bewaren en om de escalaties zoveel mogelijk intern, ook met hulp van externe hulp, op te lossen.

Eenmalige reactie
Fortuna Sittard zal vanaf dit punt niet meer ingaan op eventuele nieuwe ongefundeerde beschuldigingen door Sunday Oliseh aan het adres van de club. Fortuna zal daarvoor, zoals gezegd, de geëigende juridische tegenmaatregelen nemen. Indien er vanuit de kant van de KNVB vragen zijn in dit verband, staat Fortuna Sittard volledig open voor intern onderzoek om daarmee aan te tonen dat de beschuldigingen volstrekt ongefundeerd zijn. Om een en ander niet verder te laten escaleren, zal Fortuna Sittard  verdere standpunten, zoals gezegd, tijdens de aankomende KNVB-arbitrageprocedure nader gemotiveerd toelichten. Fortuna Sittard heeft alle vertrouwen in een goede afloop van de zaak.

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
  • Morgen begint voor de beloften de competitie weer: 📅 Reservecompetitie Poule B (najaar) 🆚 Excelsior 2 🗓️ 14:30 uur…
    19-Aug-2019
  • Morgen begint voor de beloften de competitie weer: 📅 Reservecompetitie Poule B (najaar) 🆚 Excelsior 2 🗓️ 18:30 uur…
    19-Aug-2019
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
SAT 31
08
sc Heerenveen - Fortuna Sittard
SUN 15
09
Fortuna Sittard - FC Twente
SAT 21
09
Vitesse - Fortuna Sittard
WED 25
09
Ajax - Fortuna Sittard
SAT 28
09
Fortuna Sittard - Sparta Rotterdam
SUN 06
10
Fortuna Sittard - Feyenoord
SUN 20
10
FC Emmen - Fortuna Sittard
SAT 26
10
Fortuna Sittard - VVV-Venlo
STAND EREDIVISIE
11. Feyenoord 3 3
12. VVV-Venlo 3 3
13. FC Emmen 3 3
14. RKC Waalwijk 3 1
15. Fortuna Sittard 3 1
16. Heracles Almelo 3 1
17. ADO Den Haag 3 0
18. PEC Zwolle 3 0
STRATEGISCHE PARTNERS
DIAMOND BUSINESS PARTNERS
DIVISIEPARTNERS
BEN JIJ ER DIT SEIZOEN BIJ? Koop dan nu je seizoenkaart voor 2019-2020! KLIK HIER X