20JAN2018  OFFDAY FORTUNA SITTARD AFGESTRAFT DOOR FC DORDRECHT

Na zeven overwinningen op rij kreeg Fortuna Sittard op een gure vrijdagavond in Dordrecht de deksel op de neus: 3-0. Met twee treffers en een assist op Robert Mutzers was Jafar Arias de gevierde man aan Dordtse zijde. De koppositie blijft echter in handen van Fortuna. NEC ging namelijk eveneens kopje onder door met 3-2 te verliezen van Almere City FC.

Dominant FC Dordrecht
Vanaf het eerste fluitsignaal was het FC Dordrecht dat met dominant spel en een aantal kansen wist te creëren. Zo werd in de 3e minuut uitblinker Andreias Calcan door de as van het veld aangespeeld. Zijn poging vanaf de zestien verdween gelukkig naast het doel. Even later was er gevaar via de opkomende Antoni Stankov, die met een scherpe voorzet Denis Mahmudov bereikte. Ook ditmaal zonder gevolgen. Ook uit dode spelmomenten werd het Sittardse doel regelmatig onder vuur genomen.

Fortuna Sittard zat op dat moment totaal niet in de wedstrijd. Zodra de ploeg meer druk naar voren probeerde te zetten moest het oppassen voor de gevaarlijke counters van de Schapenkoppen. Exemplarisch hiervoor was de eerste de corner die Fortuna kreeg in de twintigste minuut. Nadat de equipe van trainer Oliseh hieruit balverlies leed was Calcan razendsnel weg over de linkerflank. Hij hield er uiteindelijk (slechts) een corner aan over. De onvermijdelijke tegentreffer liet niet lang op zich wachten. In de 24e minuut leden de Fortunezen duur balverlies op de middellijn. De behendige Calcan ontsnapte wederom en deze keer bereikte zijn voorzet een medespeler. Jafar Arias ontworstelde zich aan de Sittardse verdediging en rondde koelbloedig af: 1-0.

In de fase voor rust wist Fortuna zich enigszins te herpakken. Het spel speelde zich meer en meer af op de helft van FC Dordrecht, maar vaak miste de laatste pass scherpte. Finn Stokkers was gevaarlijk met een aantal voorzetten en Perr Schuurs besloot het in de 30ste minuut dan maar eens zelf te proberen. In de tegenstoot die volgde ontsnapte Fortuna aan de 2-0 toen Mahmudov een levensgrote kans niet wist te verzilveren. Vlak voor rust was Fortuna nog eenmaal dichtbij de gelijkmaker. Een harde poeier van Dianessy miste net het Dordtse doel.

Tweede helft
In de tweede helft leek Fortuna voortvarend van start te gaan. Zo was er in de 51e minuut een kans voor Wessel Dammers, die uit een corner gevaarlijk over het doel kopte. In de 55e waren het toch de Dordtenaren die wisten te scoren. Robert Mutzers vergrootte de Sittardse zorgen door te profiteren van een zeldzame inschattingsfout van Perr Schuurs: 2-0.

In de 63e minuut kreeg FC Dordrecht wederom een gigantische mogelijkheid om de score te vergroten. Na een ongelukkige pass van Miguel Santos op de inmiddels ingevallen nieuwkomer 'Mica' Pinto weet Perr Schuurs ternauwernood de bal van de lijn te werken na een schot van Mahmudov. Vijf minuten later was het Jafar Arias die Fortuna alsnog de nekslag toebracht. De spits stond helemaal vrij en hij liet deze buitenkans dan ook niet onbenut. Met een geplaatst schot liet hij Santos kansloos: 3-0. De wedstrijd bloedde daarna dood. Er vielen dan ook geen grote kansen meer te noteren. Het pak hagel dat in de laatste minuten van de wedstrijd uit de lucht viel besloot de wedstrijd toepasselijk in mineur.

Complete offday
Jorrit Smeets sprak na afloop van een "complete offday waarin terecht werd verloren". Over het puntverlies van NEC was hij duidelijk: "We moeten niet praten over het eind van het seizoen en het wedstrijd voor wedstrijd blijven bekijken." Sunday Oliseh sloot zich aan bij zijn pupil: "Wij zijn Fortuna Sittard en moeten niet naar andere clubs kijken." Over het puntverlies was de oefenmeester realistisch: "We kunnen niet elke wedstrijd winnen. We speelden niet ons eigen spel vandaag en FC Dordrecht verdient de overwinning."

FOTO'S

@FORTUNASITTARD
  • Nog ruimte in je agenda? ☀️ Goede temperatuur 🍻 Drankje en een hapje ✖ Niet langs de schoonfamilie met Pasen Kaar…
    19-apr-2019
  • Paasdiner! 🍽 De selectie bediende donderdag onder de vlag van Fortuna Verbindt 150 jongeren.🔰 #SamenNaoVeure
    19-apr-2019
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
ZO 21
04
Fortuna Sittard - NAC Breda
WO 24
04
FC Utrecht - Fortuna Sittard
ZO 28
04
Fortuna Sittard - Feyenoord
ZO 12
05
FC Groningen - Fortuna Sittard
         
         
         
         
STAND EREDIVISIE
11. ADO Den Haag 30 36
12. PEC Zwolle 30 35
13. VVV-Venlo 30 34
14. Fortuna Sittard 30 31
15. FC Emmen 30 29
16. De Graafschap 30 26
17. Excelsior 30 26
18. NAC Breda 30 22
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS