07APR2019  NEDERLAAG MET DUIDELIJKE CIJFERS IN ZWOLLE

Fortuna Sittard heeft de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle met ruime cijfers verloren: 5-0. Opnieuw kreeg een Fortuna Sittard speler rood, dit keer was het centrale verdediger Branislav Ninaj die de wedstrijd niet mocht volmaken. Na ruim een half uur kreeg hij rood. Namens PEC scoorden Vito van Crooy, Younes Namli, Lennart Thy (2x) en Mike van Duinen.

In de media werd het duel tussen PEC Zwolle en Fortuna Sittard omschreven als een ‘zes punten wedstrijd’. De ploeg uit Zwolle had voorafgaande aan de wedstrijd twee punten meer dan Fortuna en stond op de dertiende plaats, één plek voor Fortuna.

Voorzichtig begin
Beide teams speelden erg voorzichtig. De kleine kansen die er al waren, kwamen op naam van de thuisclub. Kingsley Ehzibue mikte in kansrijke positie recht op doelman Alexei Koselev, een doelpunt van Lennart Thy werd terecht vanwege buitenspel afgekeurd. Na ruim een half uur spelen kwam PEC Zwolle op voorsprong. Een voorzet van Younes Namli werd door Vito van Crooy fraai afgerond: 1-0.

Twee minuten later moest Fortuna Sittard alweer met een man minder verder, net als in de duels tegen Willem II en ADO Den Haag kreeg een Fortunees al voor rust direct rood. Nu was het Branislav Ninaj die moest vertrekken van scheidsrechter Higler, nadet de centrale verdediger Mike van Duinen in een kansrijke positie had vastgehouden. Lisandro Semedo was ook nu weer de speler die door de trainers van het veld werd gehaald, Alessandro Ciranni versterkte de verdediging. Calvin Mac-Intosch ging samen met Kai Heerings het centrale duo vormen, Ciranni werd rechts in de verdediging  geposteerd.

Wedstrijd na rust snel beslist
Na rust was PEC Zwolle duidelijk de bovenliggende partij. Binnen acht minuten tilden Younes Namli en Lennart Thy de score naar 3-0 voor de thuisclub. De wedstrijd was gespeeld, Fortuna kon niet meer de power opbrengen om iets terug te doen. Zwolle-doelman Mickey van der Hart hoefde de hele wedstrijd niet één keer handelend op te treden. Rond het uur spelen opnieuw twee treffers voor Zwolle, Mike van Duinen en opnieuw Thy bepaalden de eindstand op 5-0.

Aanvoerder Jorrits Smeets: ,,We kwamen met de beste bedoelingen naar Zwolle toe. Als je dan alweer met een man minder verder moet, is dat natuurlijk enorm balen. Vanaf dat ogenblik was de wedstrijd gespeeld.” Ook Mark Diemers was helder in zijn commentaar: ,,Dit heeft veel kracht gekost. Toch hoop ik dat we de komende wedstrijden in eigen huis de nodige punten kunnen pakken. Met heel Sittard-Geleen en omgeving er achter, zie ik zeker mogelijkheden.” Coach Rene Eijer:,,We hebben nog vijf pittige duels voor de boeg. Met de steun van de supporters zijn we zeker in eigen stadion tot veel in staat.”

Volgende week zaterdag staat de derby tegen VVV-Venlo op het programma. De wedstrijd begint om 20.45 uur. Via mijn.fortunasittard.nl zijn kaarten voor deze wedstrijd verkrijgbaar.

FOTO'S

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
WED 25
09
Ajax - Fortuna Sittard
SAT 28
09
Fortuna Sittard - Sparta Rotterdam
SUN 06
10
Fortuna Sittard - Feyenoord
SUN 20
10
FC Emmen - Fortuna Sittard
SAT 26
10
Fortuna Sittard - VVV-Venlo
SAT 02
11
FC Utrecht - Fortuna Sittard
SAT 09
11
Fortuna Sittard - ADO Den Haag
SAT 23
11
PEC Zwolle - Fortuna Sittard
STAND EREDIVISIE
11. Sparta Rotterdam 6 8
12. PEC Zwolle 6 7
13. sc Heerenveen 6 6
14. ADO Den Haag 6 6
15. FC Groningen 5 4
16. Fortuna Sittard 6 3
17. FC Emmen 6 3
18. RKC Waalwijk 6 1
STRATEGISCHE PARTNERS
DIAMOND BUSINESS PARTNERS
DIVISIEPARTNERS
BEN JIJ ER DIT SEIZOEN BIJ? Koop dan nu je seizoenkaart voor 2019-2020! KLIK HIER X