08OCT2019  MOOIE WEEK VOL MVO ACTIVITEITEN

Vorige week vonden er diverse activiteiten plaats in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen bij Fortuna Sittard.

JOGG krant

Fortuna Sittard is een belangrijke partner in de aanpak Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG). Dit is een aanpak om kinderen en jongeren bewust te maken van het belang van gezonde voeding en met maken van de juiste keuzes qua eet- en drinkpatroon. Terugdringen van overgewicht onder kinderen is het einddoel.

Afgelopen jaar bracht Fortuna Sittard haar eerste JOGG krant uit. In dit krantje kunnen kinderen op een laagdrempelige manier lezen hoe Fortuna-spelers en staf een gezonde levensstijl hanteren. Met de puzzels en prijsvragen in de krant kunnen de kinderen daarbij ook nog leuke prijzen winnen.

Will Helwig overhandigt eerste JOGG krant aan Tom Janssen

Foto: Leo Everard

Afgelopen zondag, tijdens de rust van de wedstrijd Fortuna Sittard – Feyenoord deelde Wil Helwig (voorzitter van de MVO-werkgroep) de eerste JOGG krant van dit seizoen uit aan Tom Janssen. Tom is onder meer mede-eigenaar van Anytime Fitness in Sittard en draagt als sponsor bij aan de maatschappelijke activiteiten van Fortuna Sittard. Het krantje wordt uitgedeeld tijdens de voetbalclinics die Fortuna Sittard organiseert en tijdens de scholenprojecten op basisscholen.

Walking Football

Vrijdag 4 oktober heeft Fortuna Sittard met een team deelgenomen aan het Walking Football evenement van Eredivisie CV in het Olympisch stadion in Amsterdam.
Uit alle hoeken van Nederland kwamen bekende én onbekende 60-plussers bij elkaar om samen te Walking Footballen. Dit alles ter promotie van deze voetbalvorm en om alle aanwezigen een fantastische Nationale Ouderendag te bezorgen.

Alle 18 eredivisieclubs hadden een team afgevaardigd. De Graafschap en Telstar completeerden het deelnemersveld. Alle 60-plus Fortunezen beleefden een onvergetelijke dag. Alle mensen van 55 jaar en ouder die interesse hebben in Walking Football, kunnen dit kenbaar maken via mvo@fortunasittard.nl.

Voetbalclinics Voetbal Puur

In het kader van de samenwerking met de amateurclubs in de regio organiseerde Fortuna Sittard maandagavond voetbalclinics voor de jongste jeugd. In totaal werden tien clubs door twee of drie spelers bezocht. De sfeer zat er natuurlijk goed in daags na de klinkende zege op Feyenoord. De spelers ondersteunden de trainers van de clubs bij de diverse oefenvormen.

Inmiddels zijn al 24 clubs onder de naam ‘Voetbal Puur’ verbonden aan Fortuna Sittard. MVO-coördinator Roland Hintzen: “We bieden de clubs een groot aantal voordelen. Enkele keren per jaar mogen ze onder meer een thuiswedstrijd van het eerste elftal bezoeken, de kaarten kunnen daarbij met korting worden aangeschaft. Ook kan men deelnemen aan de rustactiviteit, het penaltyschieten op de reservekeeper van Fortuna. Ten slotte worden er kaderavonden georganiseerd, om het kennisniveau van de jeugdleiders te vergroten.”

Ook de clinics vormen een jaarlijks terugkerend onderdeel van de samenwerking. Bij voetbalclub OVCS waren Nassim el Ablak en Vitalie Damascan te gast. Na afloop werden ze door de jeugd ‘belaagd’ en werden er foto’s gemaakt en handtekeningen uitgedeeld. Op maandag 18 november staat een nieuwe clinicronde voor de overige clubs op het programma. Ook interesse om Voetbal Puur club te worden? Mail dan naar mvo@Fortunasittard.nl en ontvang vrijblijvende informatie.

Foto's: Ivo Delahaye

FOTO'S

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
SUN 20
10
FC Emmen - Fortuna Sittard
SAT 26
10
Fortuna Sittard - VVV-Venlo
SAT 02
11
FC Utrecht - Fortuna Sittard
SAT 09
11
Fortuna Sittard - ADO Den Haag
SAT 23
11
PEC Zwolle - Fortuna Sittard
SAT 30
11
Fortuna Sittard - FC Groningen
SAT 07
12
PSV - Fortuna Sittard
SAT 14
12
Fortuna Sittard - RKC Waalwijk
STAND EREDIVISIE
11. FC Twente 9 12
12. FC Groningen 9 10
13. VVV-Venlo 9 9
14. PEC Zwolle 9 7
15. FC Emmen 9 7
16. ADO Den Haag 9 6
17. Fortuna Sittard 9 6
18. RKC Waalwijk 9 1
STRATEGISCHE PARTNERS
DIAMOND BUSINESS PARTNERS
DIVISIEPARTNERS