08SEP2017  MIGUEL SANTOS HELPT FORTUNA AAN EEN PUNT TEGEN FC EMMEN

Fortuna Sittard heeft vrijdagavond met 0-0 gelijkgespeeld tegen FC Emmen. Naast het aluminium (3 maal) bleek ook Santos een grote sta-in-de-weg voor de Emmenaren. In de tweede helft stopte keeper Santos zelfs knap een strafschop. Zo nam Fortuna toch één punt mee naar Sittard.

Sunday Oliseh wijzigde zijn basiselftal op één positie ten opzichte van het gewonnen thuisduel tegen Almere City FC. De van interlands teruggekeerde Perr Schuurs stond voor Clint Essers aan de aftrap. Gedurende een groot deel van de eerste helft waren FC Emmen en Fortuna aan elkaar gewaagd. Daarna kregen Emmenaren wat meer de overhand. De Sittardse defensie stond echter zijn mannetje. In de eerste helft gebeurde er weinig gevaarlijks voor beide doelen. Het was FC Emmen dat de grootste kans wist te creeren. Oud-Fortunees Youri Loen zag zijn vrije trap op de paal uiteenspatten.

In de tweede helft was het weer Loen die het aluminium raakte. Ditmaal bracht de lat redding. Niet veel later was het Peters die wederom de paal wist te raken, tot opluchting van de meegereisde supporters. Daarmee kwam Fortuna tweemaal goed weg. Toch had ook Fortuna via Dianessy, weliswaar tegen de verhoudingen in, brutaal de leiding kunnen nemen. Keeper Telgenkamp wist zijn schot echter te keren. Dit bleek later het laatste echte wapenfeit van de Sittardenaren te zijn.

In het laatste kwart van de wedstrijd was het keeper Santos die zijn ploeg er doorheen sleepte. Eerst was er de inzet van van Peters die gestopt werd. Niet veel later hield Santos op fraaie wijze ook Bannink van het scoren af. Vlak voor het einde van de wedstrijd leek FC Emmen toch nog de winst te pakken. Na een overtreding van Dammers in het strafschopgebied mocht invaller Anco Janssen aanleggen vanaf elf meter. Santos wist knap redding te brengen en hield zijn team daarmee in de wedstrijd.

In de laatste minuten moest FC Emmen met tien man verder. Cas Peters werd door de leidsman met rood van het veld gestuurd. De wedstrijd eindigde uiteindelijk zoals deze was gestart: 0-0. Een punt waarmee de Sittardenaren volgens trainer Oliseh, zeker gezien het spelbeeld, tevreden mogen zijn.

Komende vrijdag speelt Fortuna haar volgende competitieduel. Om 20.00 uur is FC Volendam te gast in het Fortuna Sittard Stadion. Kaarten zijn online al te koop via www.fortunasittard.nl/tickets.

FOTO'S

@FORTUNASITTARD
  • 🌱 Gisteren was bikkelen: ▪️ De kapotte veldverwarming werd naar buiten gebracht. ▪️ De eerste vrachten met nieuw…
    20-jun-2018
  • 🌱 Het goede antwoord was... 3️⃣4️⃣ kilometer aan leidingen! Vandaag is er begonnen met het verwijderen van de kap…
    18-jun-2018
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
         
         
         
         
         
         
         
         
STAND JUPILER LEAGUE
1. Jong Ajax 38 79
2. Fortuna Sittard 38 78
3. N.E.C. 38 74
4. De Graafschap 38 65
5. Jong PSV 38 64
6. Telstar 38 61
7. FC Emmen 38 58
8. SC Cambuur 38 58
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS