26AUG2019  MARTIN ANGHA NIEUWE DEFENSIEVE STERKHOUDER FORTUNA SITTARD

Fortuna Sittard haalt met de Zwitser Martin Angha de beoogde leider voor haar defensie binnen. Angha draaide afgelopen week mee met de selectie van Sjors Ultee en maakte een sterke indruk. De 25-jarige centrale verdediger wordt voor de komende twee seizoenen vastgelegd met een optie op een derde seizoen.  

Angha, voormalig Zwitsers jeugdinternational stond nog tot juli 2020 onder contract bij het Zwitserse FC Sion. Tussen 2010 en 2013 speelde de 1.88m lange Angha in de jeugdopleiding en het reserveteam van Arsenal. In 2012 maakte hij zijn debuut in het vlaggenschip van The Gunners, waarvoor hij zelfs kort in actie kwam tijdens het Champions League-duel tegen Olympiakos. Aan het einde van zijn contractperiode in Engeland vertrok Angha transfervrij naar FC Nürnberg. Na enkele omzwervingen keerde hij in 2017 terug op het hoogste niveau in Zwitserland bij FC Sion.  

Bij Fortuna Sittard wordt Angha gehaald als spil in de verdediging. Technisch manager Sjoerd Ars: “Met Martin halen we een speler in huis die bepaalde facetten toevoegt aan onze verdediging. Het is een veelzijdige, atletische verdediger met veel voetballend vermogen. Wij zien in hem een belangrijke schakel in de achterhoede aangezien hij iemand is die continu coacht en daardoor spelers om hem heen beter laat functioneren. Daarnaast heeft hij afgelopen week op de training een erg positieve indruk achtergelaten, ook op het interpersoonlijke vlak.” 
Angha gaat ogenschijnlijk goed om met de hoge verwachtingen in Sittard. “Ik heb hier nu een paar dagen meegetraind en zie een jonge en talentvolle spelersgroep met veel kwaliteit. Ik hoop met mijn ervaring en verdedigende kwaliteiten mijn steentje bij te dragen. Ik ben blij om nu deel uit te maken van deze club en kijk uit naar een mooi seizoen.” 

FOTO'S

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
SAT 23
11
PEC Zwolle - Fortuna Sittard
SAT 30
11
Fortuna Sittard - FC Groningen
SAT 07
12
PSV - Fortuna Sittard
SAT 14
12
Fortuna Sittard - RKC Waalwijk
SAT 21
12
Willem II - Fortuna Sittard
SAT 18
01
Fortuna Sittard - Vitesse
SAT 25
01
Sparta Rotterdam - Fortuna Sittard
SUN 02
02
Fortuna Sittard - sc Heerenveen
STAND EREDIVISIE
11. FC Twente 13 18
12. Sparta Rotterdam 13 16
13. FC Emmen 13 13
14. Fortuna Sittard 13 12
15. ADO Den Haag 13 10
16. PEC Zwolle 13 10
17. VVV-Venlo 13 9
18. RKC Waalwijk 13 4
STRATEGISCHE PARTNERS
DIAMOND BUSINESS PARTNERS
DIVISIEPARTNERS