15FEB2018  KEVIN HOFLAND VERSTERKT TECHNISCHE STAF

Met onmiddellijke ingang versterkt Kevin Hofland de gelederen van de technische staf van Fortuna Sittard. De voormalige verdediger zal interim-trainer Claudio Braga donderdagmiddag al assisteren tijdens de laatste training voor de wedstrijd tegen SC Telstar. Hofland tekent een contract tot aan het einde van het seizoen.

De Brunssumer nam vanochtend afscheid van zijn collega’s van de jeugdopleiding van PSV, waar hij in mei 2017 de overstap maakte van PSV Onder 14 naar PSV Onder 16. “Met Hofland haalt Fortuna een echte verbinder binnen. Iemand die de kunst verstaat om alle spelers binnenboord te houden”, laat voorzitter Isitan Gün weten. “En natuurlijk neemt hij een brok aan ervaring mee die hij als speler bij grote clubs heeft opgedaan. Waar hij ook speelde, Fortuna zat altijd in zijn hart. Het laatste anderhalf jaar heeft hij ons nauwlettend gevolgd en hij was zeer te spreken over de positieve ontwikkelingen binnen de club. Het is dan ook mooi te zien dat hij terugkeert op het oude nest”. Gün laat tevens weten PSV, en Marcel Brands in het bijzonder, veel dank verschuldigd te zijn voor de soepele overgang van Hofland naar Sittard.

De voormalig Fortuna-speler heeft zin in zijn nieuwe klus: “Er ligt een mooie uitdaging in het verschiet bij Fortuna en daar houd ik wel van. Als speler is het me niet gelukt om terug te keren bij Fortuna. Dat maakt deze kans om terug te komen als assistent-trainer extra mooi. Het is zaak om alle neuzen nu dezelfde kant op te krijgen, want ik wil met Fortuna maar één ding: zo hoog mogelijk eindigen. En dat begint met het pakken van drie punten morgen”.

Hofland zette de eerste stappen van zijn voetbalcarrière bij de amateurs van BSV Limburgia, om al snel opgepikt te worden door de jeugdopleiding van Fortuna Sittard. Daar mocht hij in 1997 zijn debuut maken in het eerste elftal. Zijn loopbaan als speler, die duurde tot 2012, voerde hem daarna langs clubs als PSV, Feyenoord, VFL Wolfsburg en AEK Larnaca. Daarnaast kwam hij tot 7 interlands voor het Nederlands Elftal. In 2014 begon hij bij de jeugdopleiding van PSV aan zijn loopbaan als trainer. 

Bron afbeelding: www.flickr.com

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
ZO 20
01
De Graafschap - Fortuna Sittard
ZO 27
01
Fortuna Sittard - Vitesse
ZO 03
02
PSV - Fortuna Sittard
ZO 10
02
Fortuna Sittard - Excelsior
ZA 16
02
Heracles Almelo - Fortuna Sittard
ZA 23
02
Fortuna Sittard - sc Heerenveen
VR 01
03
AZ - Fortuna Sittard
ZO 10
03
Ajax - Fortuna Sittard
STAND EREDIVISIE
7. AZ 17 25
8. VVV-Venlo 17 23
9. Fortuna Sittard 17 20
10. sc Heerenveen 17 20
11. ADO Den Haag 17 20
12. Willem II 17 19
13. FC Emmen 17 17
14. Excelsior 17 16
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS