15FEB2018  KEVIN HOFLAND VERSTERKT TECHNISCHE STAF

Met onmiddellijke ingang versterkt Kevin Hofland de gelederen van de technische staf van Fortuna Sittard. De voormalige verdediger zal interim-trainer Claudio Braga donderdagmiddag al assisteren tijdens de laatste training voor de wedstrijd tegen SC Telstar. Hofland tekent een contract tot aan het einde van het seizoen.

De Brunssumer nam vanochtend afscheid van zijn collega’s van de jeugdopleiding van PSV, waar hij in mei 2017 de overstap maakte van PSV Onder 14 naar PSV Onder 16. “Met Hofland haalt Fortuna een echte verbinder binnen. Iemand die de kunst verstaat om alle spelers binnenboord te houden”, laat voorzitter Isitan Gün weten. “En natuurlijk neemt hij een brok aan ervaring mee die hij als speler bij grote clubs heeft opgedaan. Waar hij ook speelde, Fortuna zat altijd in zijn hart. Het laatste anderhalf jaar heeft hij ons nauwlettend gevolgd en hij was zeer te spreken over de positieve ontwikkelingen binnen de club. Het is dan ook mooi te zien dat hij terugkeert op het oude nest”. Gün laat tevens weten PSV, en Marcel Brands in het bijzonder, veel dank verschuldigd te zijn voor de soepele overgang van Hofland naar Sittard.

De voormalig Fortuna-speler heeft zin in zijn nieuwe klus: “Er ligt een mooie uitdaging in het verschiet bij Fortuna en daar houd ik wel van. Als speler is het me niet gelukt om terug te keren bij Fortuna. Dat maakt deze kans om terug te komen als assistent-trainer extra mooi. Het is zaak om alle neuzen nu dezelfde kant op te krijgen, want ik wil met Fortuna maar één ding: zo hoog mogelijk eindigen. En dat begint met het pakken van drie punten morgen”.

Hofland zette de eerste stappen van zijn voetbalcarrière bij de amateurs van BSV Limburgia, om al snel opgepikt te worden door de jeugdopleiding van Fortuna Sittard. Daar mocht hij in 1997 zijn debuut maken in het eerste elftal. Zijn loopbaan als speler, die duurde tot 2012, voerde hem daarna langs clubs als PSV, Feyenoord, VFL Wolfsburg en AEK Larnaca. Daarnaast kwam hij tot 7 interlands voor het Nederlands Elftal. In 2014 begon hij bij de jeugdopleiding van PSV aan zijn loopbaan als trainer. 

Bron afbeelding: www.flickr.com

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
SUN 04
08
AZ - Fortuna Sittard
SUN 11
08
Fortuna Sittard - Heracles Almelo
SUN 18
08
Fortuna Sittard - Willem II
SAT 31
08
sc Heerenveen - Fortuna Sittard
SUN 15
09
Fortuna Sittard - FC Twente
SAT 21
09
Vitesse - Fortuna Sittard
WED 25
09
Ajax - Fortuna Sittard
SAT 28
09
Fortuna Sittard - Sparta Rotterdam
STAND EREDIVISIE
8. FC Utrecht 0 0
9. Feyenoord 0 0
10. Fortuna Sittard 0 0
11. Heracles Almelo 0 0
12. PAOK Saloniki 0 0
13. PEC Zwolle 0 0
14. PSV 0 0
15. RKC Waalwijk 0 0
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS
BEN JIJ ER VOLGEND SEIZOEN BIJ? Koop dan nu je seizoenkaart voor 2019-2020! KLIK HIER X