15JAN2019  KEVIN HOFLAND EN KRISTOF AELBRECHT TOEGELATEN TOT OPLEIDING UEFA PRO

Kevin Hofland en Kristof Aelbrecht zijn door de KNVB toegelaten tot de opleiding UEFA Pro, voor velen beter bekend onder de oude naam Coach Betaald Voetbal. Voor de assistenten van René Eijer begint in augustus een leertraject dat ongeveer een jaar in beslag neemt.

"Mijn ambitie om op eigen benen te staan komt dichterbij", laat Hofland weten. "De eerste stap op weg daar naartoe is nu gezet door onze toelating tot de UEFA PRO cursus". Aelbrecht vult aan: "Ik denk dat ik voor ons beide spreek als ik zeg dat we niet kunnen wachten om te beginnen met de opleiding. Laat maar komen!" 

Aan het begin van komend seizoen start een nieuwe groep cursisten met de vernieuwde opleiding. De opleiding, die officieel de naam UEFA Pro draagt, is de hoogste trainersopleiding in Nederland. Afgestudeerden kunnen met dit diploma op zak zelfstandig als hoofdtrainer aan de slag in het betaald voetbal.

In de vernieuwe opzet krijgen cursisten nog meer een programma op maat aangeboden. De cursist kiest hierbij, voor een groot deel, zijn eigen leertraject en wordt daarbij ondersteund door een leercoach. Er komt een minder vastgelegd studieprogramma en er is meer ruimte voor eigen ontwikkeling waardoor de cursisten meer eigen verantwoordelijkheid krijgen, uiteraard binnen de kaders die UEFA aan dit diploma stelt.

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
SAT 23
11
PEC Zwolle - Fortuna Sittard
SAT 30
11
Fortuna Sittard - FC Groningen
SAT 07
12
PSV - Fortuna Sittard
SAT 14
12
Fortuna Sittard - RKC Waalwijk
SAT 21
12
Willem II - Fortuna Sittard
SAT 18
01
Fortuna Sittard - Vitesse
SAT 25
01
Sparta Rotterdam - Fortuna Sittard
SUN 02
02
Fortuna Sittard - sc Heerenveen
STAND EREDIVISIE
11. FC Twente 13 18
12. Sparta Rotterdam 13 16
13. FC Emmen 13 13
14. Fortuna Sittard 13 12
15. ADO Den Haag 13 10
16. PEC Zwolle 13 10
17. VVV-Venlo 13 9
18. RKC Waalwijk 13 4
STRATEGISCHE PARTNERS
DIAMOND BUSINESS PARTNERS
DIVISIEPARTNERS