27MAY2019  "JORRIT BLIJFT EEN FOR-TU-NEES!"

Fortuna Sittard en Jorrit Smeets hebben elkaar gevonden in een nieuwe verbintenis. Ook de komende twee seizoenen blijft de populaire 24-jarige middenvelder actief voor de Sittardse eredivisionist.

De in Landgraaf geboren Smeets draagt sinds het seizoen 2016-2017 het geel-groen van Fortuna Sittard. In die tijdspanne groeide de controleur in rap tempo uit tot een echte publiekslieveling. Met zijn ongekende werklust en energieke speelwijze geldt de Limburger als hét toonbeeld van het nieuwe Fortuna Sittard. Mede door zijn pitbull-mentaliteit slaagde Fortuna er het afgelopen voetbaljaar in het verblijf in de Eredivisie te continueren. Zijn overtuigende presentaties tussen de lijnen maakte dat de clubleiding Smeets ontzettend graag in de Westelijke Mijnstreek wilde houden. Naast het contract voor twee seizoenen heeft Fortuna de mogelijkheid bedongen de overeenkomst met nog een jaar te verlengen.

Technisch manager Sjoerd Ars is verguld met het vastleggen van Smeets. "Jorrit is een jongen van de regio die door zijn spel mateloos populair is bij onze supporters. En die liefde is wederzijds weet ik. Hij brengt niet alleen veel strijd, maar ook balans in het elftal. Daarmee is hij belangrijk voor het team. Bovendien heeft hij zich de afgelopen twee seizoenen heel goed ontwikkeld. Dat belonen we graag met nieuw contract."

Jorrit Smeets: “Ik ben in de afgelopen twee jaar ontzettend veel gaan houden van de club en de fans. De warmte van de mensen hier is echt fantastisch en ik voel zowel op als naast het veld enorm veel waardering en vertrouwen. Ik ben dan ook ontzettend blij dat we er zijn uitgekomen en dat ik ook de volgende twee seizoenen dat prachtige shirt mag blijven dragen. Ik wil als speler én als team uitgroeien tot een stabiele eredivisionist. Dat is mijn doel voor de komende twee jaren. En zoals de fans altijd zingen: ‘Jorrit is een Fortunees!’. Dat mogen ze blijven zingen, want het is helemaal waar! Voor hun onvoorwaardelijke steun ben ik ze ontzettend dankbaar. We gaan na de zomerstop weer vol aan de bak om deze mooie club te houden waar hij thuishoort: in de Eredivisie."

FOTO'S

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
SAT 23
11
PEC Zwolle - Fortuna Sittard
SAT 30
11
Fortuna Sittard - FC Groningen
SAT 07
12
PSV - Fortuna Sittard
SAT 14
12
Fortuna Sittard - RKC Waalwijk
SAT 21
12
Willem II - Fortuna Sittard
SAT 18
01
Fortuna Sittard - Vitesse
SAT 25
01
Sparta Rotterdam - Fortuna Sittard
SUN 02
02
Fortuna Sittard - sc Heerenveen
STAND EREDIVISIE
11. FC Twente 13 18
12. Sparta Rotterdam 13 16
13. FC Emmen 13 13
14. Fortuna Sittard 13 12
15. ADO Den Haag 13 10
16. PEC Zwolle 13 10
17. VVV-Venlo 13 9
18. RKC Waalwijk 13 4
STRATEGISCHE PARTNERS
DIAMOND BUSINESS PARTNERS
DIVISIEPARTNERS