28JAN2018  JONGELING TODD CANTWELL (19) OP HUURBASIS NAAR FORTUNA SITTARD

De derde winterse versterking voor Fortuna Sittard is een feit. Middenvelder Todd Cantwell komt tot het einde van het seizoen op huurbasis over van het Engelse Norwich City FC, dat uitkomt in de Championship. Dat kwamen beide clubs vandaag overeen. De jongeling is per direct speelgerechtigd.

Voorzitter Isitan Gün over de Engelse aanwinst: “Het ons weer gelukt om een jonge, getalenteerde en veelbelovende speler naar Sittard te halen. De statistieken van Todd spreken voor zichzelf. Hij verruilt het ene geel-groen voor het andere, dus aan de clubkleuren hoeft hij in ieder geval niet te wennen”.

Cantwell is naar eigen zeggen vooral ‘young and hungry’ en kan daarom bijna niet wachten om aan de slag te gaan in Sittard. “Ik ben opgegroeid bij Norwich City, dus dit is even uit mijn comfort zone. Toen ik hoorde van de interesse van Fortuna heb ik overlegd met de mensen bij Norwich. We kwamen al snel tot de conclusie dat dit een prima stap is in mijn carrière. Fortuna speelt met een jong elftal het soort voetbal dat ik graag speel: aanvallend voetbal. De club doet het momenteel goed en ik wil heel graag eraan bijdragen om dat succes voort te zetten.”

De negentienjarige Cantwell doorliep de gehele jeugdopleiding van de Canaries. De getalenteerde aanvallende middenvelder maakte dit seizoen zijn debuut in het eerste elftal tijdens het FA Cup duel tegen Premier League club Chelsea FC. Cantwell speelde verder 19 wedstrijden in de Premiership 2 (beloftencompetitie) met het Onder 23 elftal, waarin hij 8 keer tot scoren wist te komen. Door zijn goede spel wist hij zich op de shortlist te spelen voor de verkiezing van speler van het jaar in de Premiership 2. Eerder kwam hij uit voor Engeland Onder 17.

FOTO'S

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
ZO 21
04
Fortuna Sittard - NAC Breda
WO 24
04
FC Utrecht - Fortuna Sittard
ZO 28
04
Fortuna Sittard - Feyenoord
ZO 12
05
FC Groningen - Fortuna Sittard
         
         
         
         
STAND EREDIVISIE
11. ADO Den Haag 30 36
12. PEC Zwolle 30 35
13. VVV-Venlo 30 34
14. Fortuna Sittard 30 31
15. FC Emmen 30 29
16. De Graafschap 30 26
17. Excelsior 30 26
18. NAC Breda 30 22
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS