15APR2019  JONG FORTUNA SITTARD LEGT HET AF TEGEN JONG FC TWENTE

Vanmiddag speelde Jong Fortuna Sittard alweer de zevende wedstrijd in de kampioenspoule. Na negentig minuten waren het de Tukkers die aan het langste eind trokken: 1-3.

Eerste helft
Al meteen in het begin van de wedstrijd raakte Lukas Browning van Jong FC Twente na een vervelend duel geblesseerd aan zijn hoofd. De blessure bleek dusdanig ernstig dat hij gewisseld moest worden. Kansen waren er voor de geel-groenen voor Djibril Dianessy en Aron Dobos. FC Twente kwam echter op 0-1 door een rake kopbal van Ryan Trotman uit een corner. Net voor rust kreeg FC Twente nog een kans op de 0-2, maar de bal ging voorlangs. Tot opluchting van de geel-groenen. Anthony Syhre maakte zijn eerste minuten in Sittardse dienst sinds zijn blessure. Hij speelde de gehele eerste helft.

Tweede helft
Jong Fortuna Sittard opende sterk na rust en kreeg al snel een strafschop toegekend door de leidsman. Deze werd benut door Djibril Dianessy: 1-1.
Met nog een half uur te spelen trok Jng FC Twente het spel meer naar zich toe. Al snel drukten de Twentenaren het veldoverwicht uit in een doelpunt dat gemaakt werd door Mats Wieffer:  1-2. Een kleine tien minuten voor tijd gooiden de Tukkers de wedstrijd definitief op slot met het derde doelpunt van de middag. Uit een rebound scoorde Rashaan Fernandes de 3-1.

Over twee weken mogen de jonge Sittardenaren wederom aan de bak. In Rotterdam wacht hen dan om 14.00 uur Jong Feijenoord.

FOTO'S

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
WED 25
09
Ajax - Fortuna Sittard
SAT 28
09
Fortuna Sittard - Sparta Rotterdam
SUN 06
10
Fortuna Sittard - Feyenoord
SUN 20
10
FC Emmen - Fortuna Sittard
SAT 26
10
Fortuna Sittard - VVV-Venlo
SAT 02
11
FC Utrecht - Fortuna Sittard
SAT 09
11
Fortuna Sittard - ADO Den Haag
SAT 23
11
PEC Zwolle - Fortuna Sittard
STAND EREDIVISIE
11. Sparta Rotterdam 6 8
12. PEC Zwolle 6 7
13. sc Heerenveen 6 6
14. ADO Den Haag 6 6
15. FC Groningen 5 4
16. Fortuna Sittard 6 3
17. FC Emmen 6 3
18. RKC Waalwijk 6 1
STRATEGISCHE PARTNERS
DIAMOND BUSINESS PARTNERS
DIVISIEPARTNERS
BEN JIJ ER DIT SEIZOEN BIJ? Koop dan nu je seizoenkaart voor 2019-2020! KLIK HIER X