25MEI2018  JEUGDEXPONENTEN BREUKERS EN KOOT SLEPEN CONTRACT IN DE WACHT

In het elftal dat in april promotie wist af te dwingen naar de Eredivisie speelden een aantal exponenten mee uit de eigen jeugdopleiding, zoals Perr Schuurs en Clint Essers. Inmiddels kloppen alweer twee nieuwe talenten aan de deur. Middenvelder Bo Breukers en keeper Rowen Koot sloten gedurende het afgelopen seizoen al aan bij de selectie. Beide heren wisten het technische hart van de club te overtuigen van hun talent en sleepten daardoor hun eerste profcontract in de wacht.

Voorzitter Isitan Gün is trots op de twee jongelingen: “De Fortuna Sittard Academy is onze levensader. We zijn dan ook enorm blij en erg trots dat we wederom twee jonge spelers uit de eigen opleiding aan onze selectie mogen toevoegen. Ze hebben dit echt verdient. En zo zijn Bo en Rowen een mooi voorbeeld voor de huidige spelers van de Academy: Het eerste elftal is haalbaar voor ze”.

Breukers (19) tekent zijn eerste profcontract voor de duur van 3 jaar. De middenvelder beleefde eerder dit seizoen zijn profdebuut in het competitieduel tegen Jong AZ (thuis). In totaal kwam hij tot vier invalbeurten dit seizoen. De Munstergelener begon zijn voetballoopbaan bij de amateurs van SVM. Op zijn 7e verkaste hij naar de Fortuna Sittard Academy, waar hij later samen zou spelen met Koot. Voor Breukers komt een jongensdroom uit: “Ik vind het fantastisch dat ik na zoveel jaren in de jeugd nu de stap naar het eerste elftal mag maken. Dit jaar mocht ik er al eens aan proeven in een prachtig seizoen. Om dan nu mijn eerste profcontract te mogen tekenen is waar ik altijd al van heb gedroomd. Ik kijk er echt naar uit om voor deze prachtige club in de Eredivisie te mogen spelen en wil natuurlijk zoveel mogelijk minuten maken”.

De voetbalcarrière van Koot (18) kent grote overeenkomsten met die van Breukers. Beiden groeiden op in Munstgeleen en trokken voor het eerst hun ‘kicksen’ aan op de velden van amateurclub SVM. Vanaf de Onder 15 van de Fortuna Sittard Academy speelde Koot weer samen met Breukers. De talentvolle keeper maakte vooralsnog nog geen minuten in het eerste elftal. Zijn talent en zijn harde werk worden door de club beloond met een 2-jarig contract. De ambitieuze goalie is blij met deze stap in zijn carrière: “Ik ben enorm trots dat ik een contract mag tekenen bij deze mooie club. Ik zie het als een beloning voor jarenlang hard werken. We maken nu als team de stap naar de Eredivisie en ik wil graag mijn bijdrage leveren aan een mooi seizoen voor de club en de fans. Mijn doel is om zo snel mogelijk zo veel mogelijk minuten te maken, want uiteindelijk wil ik eerste keeper worden. Om dat te bereiken zal ik keihard moeten blijven werken en mijn contract is natuurlijk een mooie eerste stap, maar het echte werk begint nu pas”.

FOTO'S

@FORTUNASITTARD
  • @RuudS88 Welkom jonge Fortunees! 💛
    21-apr-2019
  • ‘Fortuna Sittard bijna veilig na zege op NAC Breda.’ Nog eens nagenieten? Het wedstrijdverslag is nu te lezen! 👇🏼…
    21-apr-2019
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
WO 24
04
FC Utrecht - Fortuna Sittard
ZO 12
05
FC Groningen - Fortuna Sittard
WO 15
05
Fortuna Sittard - Feyenoord
         
         
         
         
         
STAND EREDIVISIE
11. VVV-Venlo 31 37
12. ADO Den Haag 30 36
13. PEC Zwolle 31 35
14. Fortuna Sittard 31 34
15. FC Emmen 31 32
16. Excelsior 31 27
17. De Graafschap 31 26
18. NAC Breda 31 22
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS