31AUG2018  IVO PFENNINGS NIEUWE ALGEMEEN DIRECTEUR FORTUNA SITTARD

Ivo Pfennings is met ingang van 1 oktober 2018 de nieuwe algemeen directeur van Fortuna Sittard. Hij volgt daarmee interim-directeur en gedelegeerd commissaris Johnny Creemers op. De geboren Sittardenaar was eerder lange tijd werkzaam als bankier en speelde gedurende zijn gehele profcarrière (1994-2001) voor Fortuna Sittard.  Met de aanstelling van Pfennings is het directieteam nu compleet: Ivo Pfennings (algemeen directeur) en Mustafa Aztopal (technisch directeur). Pfennings gaat zich bezighouden met het aansturen van het kantoorpersoneel en alle beleidszaken van niet-technische aard.

In juni 2018 sloegen Fortuna Sittard en TopProfile Executive Search de handen ineen in de zoektocht naar een nieuwe algemeen directeur. Met succes zo is nu gebleken. Na het spreken van diverse kandidaten viel de keuze unaniem op Pfennings. Voorzitter Isitan Gün over de komst van Pfennings: “Na zijn sportieve loopbaan als profvoetballer, waarin hij liet zien over een echte winnaarsmentaliteit te beschikken, maakte Ivo carrière in het bankwezen. Daardoor beschikt hij over een groot zakelijk netwerk in Zuid-Limburg en heeft hij een ruime ervaring in het begeleiden van complexe projecten. Daarnaast is hij bekend met het werken in een topsportklimaat en de krachten die spelen rondom een betaaldvoetbalorganisatie. Hij heeft dus alles in zich om ons verder te helpen groeien. Ik kijk dan ook uit naar onze samenwerking”.

Pfennigs vindt het speciaal dat hij na zoveel jaren in deze rol terug mag keren bij de club waar hij zijn hele voetballoopbaan doorbracht. “Ik ben een kind van de club. Ik kom hier al vanaf mijn elfde. De levens van drie generaties Pfennings zijn vervlochten met Fortuna, want niet alleen ikzelf maar ook mijn opa en vader hebben het geel-groen verdedigd. Na 13 jaar in de financiële dienstverlening was ik toe aan een nieuwe uitdaging, omdat ik mezelf wil blijven uitdagen en ontwikkelen. Als dan een kans als deze voorbij komt, dan kun je die niet laten schieten. Die moest ik pakken! Op dit moment heeft het huidige bestuur een prima fundament gelegd. Het is nu aan mij om dit fundament samen met de medewerkers te verstevigen en uit te bouwen, zodat Fortuna een stabiele eredivisionist wordt waar de fans en de regio trots op kunnen zijn. Want daar geloof ik heilig in: je moet het samen doen!”

Johnny Creemers: “Fortuna Sittard en Ivo zijn al heel lang met elkaar verbonden. Die historie en binding met de club in combinatie met zijn kennis van de voetbalwereld en het feit dan hij commercieel en financieel sterk onderlegd is waren voor ons doorslaggevend. Ik draag mijn taken binnenkort dan ook met het volste vertrouwen aan hem over” Commissaris Ron Quaedvlieg vult aan: “Als speler had hij een ijzersterke mentaliteit. Als je dat optelt bij zijn ervaring en capaciteiten, dan kun je niet anders dan concluderen dat hij de juiste man op de juiste plek is”.

FOTO'S

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
SAT 23
11
PEC Zwolle - Fortuna Sittard
SAT 30
11
Fortuna Sittard - FC Groningen
SAT 07
12
PSV - Fortuna Sittard
SAT 14
12
Fortuna Sittard - RKC Waalwijk
SAT 21
12
Willem II - Fortuna Sittard
SAT 18
01
Fortuna Sittard - Vitesse
SAT 25
01
Sparta Rotterdam - Fortuna Sittard
SUN 02
02
Fortuna Sittard - sc Heerenveen
STAND EREDIVISIE
11. FC Twente 13 18
12. Sparta Rotterdam 13 16
13. FC Emmen 13 13
14. Fortuna Sittard 13 12
15. ADO Den Haag 13 10
16. PEC Zwolle 13 10
17. VVV-Venlo 13 9
18. RKC Waalwijk 13 4
STRATEGISCHE PARTNERS
DIAMOND BUSINESS PARTNERS
DIVISIEPARTNERS