27JAN2019  INVALLERS BEZORGEN FORTUNA SITTARD OVERWINNING

Fortuna Sittard heeft de eerste thuiswedstrijd in 2019 gewonnen. Tegen het hooggeplaatste Vitesse werd een 2-1 overwinning geboekt. Na een 0-1 achterstand bij rust zorgen de invallers Lars Hutten en Finn Stokkers voor euforie aan de kant van de thuisclub. Met name het doelpunt van Stokkers, twee minuten in de extra tijd, was van een ongekende schoonheid.

Vitesse snel op voorsprong
Al na acht minuten kwamen de gasten zondagmiddag op voorsprong. Na een lange bal van Vitesse doelman Eduardo mocht oud Fortuna speler Bryan Linssen ongehinderd met de bal aan de voet richting keeper Alexei Kosolev. De behendige buitenspeler bleef koelbloedig: 0-1. In het verdere verloop van de eerste helft had Fortuna Sittard vaak de bal, tot echt uitgespeelde kansen leidde dit echter niet of nauwelijks. Vijf minuten voor rust viel de enige échte kans van Fortuna te noteren. Na een combinatie met André Vidigal kwam Lisandro Semedo vrij voor keeper Eduardo. Van uit een moeilijke hoek ging de inzet van Semedo over.

Op slag van rust claimde Fortuna Sittard een strafschop toen spits Novakovich in het strafschopgebied werd neergetrokken door verdediger Maikel van der Werf. Scheidsrechter Martin Pérez weigerde echter de bal op de stip te leggen. Vitesse had in de eerste helft de beste kans, na een langlopende aanval schoot Navarone Foor op de lat. Jorrit Smeets na afloop over de eerste 45 minuten: "Vitesse verdedigde heel compact, waardoor het voor ons moeilijk was om kansen te creëren. Na rust wilden we sneller de bal voor het doel brengen, om daardoor meer mogelijkheden op een treffer te krijgen.”

Lars Hutten brengt Fortuna Sittard terug in de wedstrijd
Maar ook in het tweede gedeelte van de wedstrijd had Fortuna Sittard aanvankelijk veel moeite om dreigend te worden. Doelman Edurardo kan niet echt op de proef gesteld worden. Aan de andere kant reageerde Fortuna keeper Kosolev zeer goed op schoten van Oussama Darfalou en Martin Odegaard. Na een uur spelen kwam Lars Hutten in het veld. De bewegelijke middenvelder zorgde direct voor meer diepgang in het spel van de thuisclub. Na 74 minuten werd de gelijkmaker een feit. Een fraaie voorzet van de rechterkant van André Vidigal werd door Hutten technisch beheerst in het doel gewerkt: 1-1. Even daarvoor weigerde scheidsrechter Pérez opnieuw om Fortuna Sittard een strafschop te geven, dit na een handsbal van Matus Bero.

Weergaloos doelpunt Finn Stokkers
Het duel leek op een gelijkspel af te stevenen. Zeker niet verkeerd vanuit Fortuna optiek tegen de nummer vier van Nederland. In de extra tijd wist de thuisclub echter alsnog op een onwaarschijnlijke manier de zege naar zich toe te trekken. Na een lange bal leek Vitesse doelman Eduardo de bal gemakkelijk weg te kunnen werken. Andrija Novakovich maakte het de keeper echter moeilijk, de goalie werkte de bal richting zijlijn. Finn Stokkers zag zijn kans schoon, vanaf ruim 30 meter produceerde de invaller een weergaloze boogbal. Stokkers: "Ik heb geen moment geaarzeld en de bal veel curve meegegeven. Ik dacht eerst dat mijn schot net naast zou gaan, maar toen de bal in het doel draaide werd iedereen natuurlijk gek van vreugde.” In de resterende seconden kwam de zege van Fortuna Sittard niet meer in gevaar, waardoor spelers en supporters na afloop langdurig feest konden vieren.

De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zondag 10 februari, aanvang 12.15 uur. Dan is Excelsior de tegenstander. Via mijn.fortunasittard.nl kunnen kaarten voor deze wedstrijd besteld worden.

FOTO'S

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
SAT 26
10
Fortuna Sittard - VVV-Venlo
SAT 02
11
FC Utrecht - Fortuna Sittard
SAT 09
11
Fortuna Sittard - ADO Den Haag
SAT 23
11
PEC Zwolle - Fortuna Sittard
SAT 30
11
Fortuna Sittard - FC Groningen
SAT 07
12
PSV - Fortuna Sittard
SAT 14
12
Fortuna Sittard - RKC Waalwijk
SAT 21
12
Willem II - Fortuna Sittard
STAND EREDIVISIE
11. FC Groningen 10 13
12. FC Twente 10 12
13. PEC Zwolle 10 10
14. FC Emmen 10 10
15. VVV-Venlo 10 9
16. ADO Den Haag 10 6
17. Fortuna Sittard 10 6
18. RKC Waalwijk 10 1
STRATEGISCHE PARTNERS
DIAMOND BUSINESS PARTNERS
DIVISIEPARTNERS