29APR2018  HULDIGING FORTUNA SITTARD OP MAANDAG 30 APRIL

Na het laatste fluitsignaal barstte in en rondom het stadion, en later in het stadscentrum van Sittard, gisteravond een groot volksfeest los. Na zestien jaar afwezigheid promoveerde Fortuna Sittard naar het hoogste voetbalniveau: de Eredivisie! De gemeente Sittard-Geleen biedt Fortuna Sittard daarom een feestelijke publiekshuldiging aan. De huldiging van de kersverse promovendus vindt maandag 30 april plaats tussen 19.00 uur en 20.00 uur op de Markt in Sittard.

Tour door stad met open bus
Voorafgaand aan de huldiging van de spelers van Fortuna Sittard, maken zij een tour door de stad met een open bus, die om 18.30 uur vertrekt vanaf het station. Vervolgens rijdt de bus via de Stationsstraat, de Steenweg, de Voorstad, de Brandstraat en de Limbrichterstraat richting de Markt. Het publiek wordt ondertussen (vanaf 17.00 uur) opgewarmd met muziek door DJ Erc.

Huldiging Markt
Burgemeester Sjraar Cox zal om 19.00 uur de opening van de publiekshuldiging verrichten op een naar verwachting bomvolle Markt. Daarna kent het programma, dat wordt gepresenteerd door Koert Westerman en Bas van Mulken, nog enkele verrassingen. De feestelijke publiekshuldiging eindigt om 20.00 uur. Vervolgens zal DJ Erc op het podium tot 23.00 uur doorgaan en de avond feestelijk afsluiten.

Om de huldiging gastvrij en veilig te laten verlopen, is er een glasverbod in de hele binnenstad en langs de route van de open bus. De horeca zal schenken uit plastic bekers.
Vanwege de te verwachten drukte, raadt de gemeente Sittard-Geleen geïnteresseerden aan op tijd richting de Markt te komen. Politie en handhavers zullen toezien op een ordentelijk verloop van de huldiging.

Bron: Gemeente Sittard-Geleen

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
WED 25
09
Ajax - Fortuna Sittard
SAT 28
09
Fortuna Sittard - Sparta Rotterdam
SUN 06
10
Fortuna Sittard - Feyenoord
SUN 20
10
FC Emmen - Fortuna Sittard
SAT 26
10
Fortuna Sittard - VVV-Venlo
SAT 02
11
FC Utrecht - Fortuna Sittard
SAT 09
11
Fortuna Sittard - ADO Den Haag
SAT 23
11
PEC Zwolle - Fortuna Sittard
STAND EREDIVISIE
11. Sparta Rotterdam 6 8
12. PEC Zwolle 6 7
13. sc Heerenveen 6 6
14. ADO Den Haag 6 6
15. FC Groningen 5 4
16. Fortuna Sittard 6 3
17. FC Emmen 6 3
18. RKC Waalwijk 6 1
STRATEGISCHE PARTNERS
DIAMOND BUSINESS PARTNERS
DIVISIEPARTNERS
BEN JIJ ER DIT SEIZOEN BIJ? Koop dan nu je seizoenkaart voor 2019-2020! KLIK HIER X