08MEI2018  GOUDEN STIEREN VOOR LISANDRO SEMEDO EN PERR SCHUURS

Fortuna Sittard-aanvaller Lisandro Semedo is verkozen tot Beste Speler van het seizoen 2017/2018. De Portugees kreeg meer stemmen dan concurrenten als Arnaut Groeneveld (NEC) en Mark Diemers (De Graafschap). Hij is echter niet de enige Fortunees die in de prijzen valt, want ook aanvoerder Perr Schuurs krijgt een Gouden Stier overhandigd. Hij werd verkozen tot Beste Talent van het seizoen. En daar zijn wij natuurlijk ontzettend trots op!

Beste Speler: Lisandro Semedo
Semedo was in het afgelopen jaar een zeer belangrijke schakel in het elftal. Met vijftien doelpunten en vijftien assists had hij een groot aandeel in de promotie van Fortuna Sittard naar de Eredivisie. In de strijd om de titel ‘Beste Speler van het seizoen’ wist hij Arnaut Groeneveld (N.E.C.), Mark Diemers, Tarik Tissoudali (beiden De Graafschap) en Sam Hendriks (Go Ahead Eagles) achter zich te houden. Zowel de fans als de trainers en aanvoerders uit de Jupiler League brachten hun stem uit op één van de genomineerden.

Beste Talent: Perr Schuurs
Perr Schuurs werd uitgeroepen tot beste talent van het seizoen. Hij kreeg de meeste stemmen van de aanvoerders en coaches in de Jupiler League en bekroont daarmee een uitstekend seizoen bij Fortuna Sittard. Daarbovenop verdiende de verdediger eerder al een transfer naar AFC Ajax.

FC Eindhoven-aanvaller Mart Lieder zal de Gouden Stier voor Topscorer in ontvangst nemen. Hij wist in het afgelopen seizoen liefst 30 doelpunten achter zijn naam te zetten. Daarmee eindigde hij ver voor op nummer twee Andrija Novakovich (Telstar) die 19 treffers wist te produceren. De Gouden Stier voor Beste Coach gaa naar Mike Snoei (SC Telstar. Jupiler League-teams die de finale van de Jupiler Play-Offs winnen en daarmee promoveren naar de Eredivisie ontvangen eveneens een Gouden Stier.

Uitreiking
Zaterdag 12 mei aanstaande zal de Gouden Stier-uitreiking plaatsvinden. Voorafgaand de Wedstrijd van de Toekomst zullen alle Gouden Stier-winnaars hun prijs in ontvangst nemen. Tijdens deze wedstrijd zullen er nieuwe spelregels worden getest. Daarnaast zal FOX Sports experimenteren met nieuwe camera-en audiotechnieken om de wedstrijdbeleving intenser te maken. De Gouden Stier-uitreiking is een initiatief van de Coöperatie Eerste Divisie en hoofdsponsor Jupiler. De prijs is een stimulans voor de beste spelers, trainers en talenten uit de Jupiler League die zich ontwikkelen richting de top. De jurering wordt gedaan door de trainers en aanvoerders van de clubs uit de Jupiler League, in combinatie met stemmen van het Nederlandse publiek in de categorie Beste Speler.

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
ZO 20
01
De Graafschap - Fortuna Sittard
ZO 27
01
Fortuna Sittard - Vitesse
ZO 03
02
PSV - Fortuna Sittard
ZO 10
02
Fortuna Sittard - Excelsior
ZA 16
02
Heracles Almelo - Fortuna Sittard
ZA 23
02
Fortuna Sittard - sc Heerenveen
VR 01
03
AZ - Fortuna Sittard
ZO 10
03
Ajax - Fortuna Sittard
STAND EREDIVISIE
7. AZ 17 25
8. VVV-Venlo 17 23
9. Fortuna Sittard 17 20
10. sc Heerenveen 17 20
11. ADO Den Haag 17 20
12. Willem II 17 19
13. FC Emmen 17 17
14. Excelsior 17 16
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS