08MEI2018  GOUDEN STIEREN VOOR LISANDRO SEMEDO EN PERR SCHUURS

Fortuna Sittard-aanvaller Lisandro Semedo is verkozen tot Beste Speler van het seizoen 2017/2018. De Portugees kreeg meer stemmen dan concurrenten als Arnaut Groeneveld (NEC) en Mark Diemers (De Graafschap). Hij is echter niet de enige Fortunees die in de prijzen valt, want ook aanvoerder Perr Schuurs krijgt een Gouden Stier overhandigd. Hij werd verkozen tot Beste Talent van het seizoen. En daar zijn wij natuurlijk ontzettend trots op!

Beste Speler: Lisandro Semedo
Semedo was in het afgelopen jaar een zeer belangrijke schakel in het elftal. Met vijftien doelpunten en vijftien assists had hij een groot aandeel in de promotie van Fortuna Sittard naar de Eredivisie. In de strijd om de titel ‘Beste Speler van het seizoen’ wist hij Arnaut Groeneveld (N.E.C.), Mark Diemers, Tarik Tissoudali (beiden De Graafschap) en Sam Hendriks (Go Ahead Eagles) achter zich te houden. Zowel de fans als de trainers en aanvoerders uit de Jupiler League brachten hun stem uit op één van de genomineerden.

Beste Talent: Perr Schuurs
Perr Schuurs werd uitgeroepen tot beste talent van het seizoen. Hij kreeg de meeste stemmen van de aanvoerders en coaches in de Jupiler League en bekroont daarmee een uitstekend seizoen bij Fortuna Sittard. Daarbovenop verdiende de verdediger eerder al een transfer naar AFC Ajax.

FC Eindhoven-aanvaller Mart Lieder zal de Gouden Stier voor Topscorer in ontvangst nemen. Hij wist in het afgelopen seizoen liefst 30 doelpunten achter zijn naam te zetten. Daarmee eindigde hij ver voor op nummer twee Andrija Novakovich (Telstar) die 19 treffers wist te produceren. De Gouden Stier voor Beste Coach gaa naar Mike Snoei (SC Telstar. Jupiler League-teams die de finale van de Jupiler Play-Offs winnen en daarmee promoveren naar de Eredivisie ontvangen eveneens een Gouden Stier.

Uitreiking
Zaterdag 12 mei aanstaande zal de Gouden Stier-uitreiking plaatsvinden. Voorafgaand de Wedstrijd van de Toekomst zullen alle Gouden Stier-winnaars hun prijs in ontvangst nemen. Tijdens deze wedstrijd zullen er nieuwe spelregels worden getest. Daarnaast zal FOX Sports experimenteren met nieuwe camera-en audiotechnieken om de wedstrijdbeleving intenser te maken. De Gouden Stier-uitreiking is een initiatief van de Coöperatie Eerste Divisie en hoofdsponsor Jupiler. De prijs is een stimulans voor de beste spelers, trainers en talenten uit de Jupiler League die zich ontwikkelen richting de top. De jurering wordt gedaan door de trainers en aanvoerders van de clubs uit de Jupiler League, in combinatie met stemmen van het Nederlandse publiek in de categorie Beste Speler.

@FORTUNASITTARD
  • 🎫 Kaartverkoop PEC Zwolle - Fortuna Sittard vanaf vandaag van start. Per categorie: 💎: 25 maart vanaf 15:00 uur…
    25-mrt-2019
  • 🚫 SOLD OUT! 🔜 Alle uitkaarten voor de wedstrijd Willem II - Fortuna Sittard zijn verkocht. 😍 Dat betekent een vo…
    25-mrt-2019
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
ZA 30
03
Willem II - Fortuna Sittard
WO 03
04
Fortuna Sittard - ADO Den Haag
ZO 07
04
PEC Zwolle - Fortuna Sittard
ZA 13
04
Fortuna Sittard - VVV-Venlo
ZO 21
04
Fortuna Sittard - NAC Breda
WO 24
04
FC Utrecht - Fortuna Sittard
ZO 28
04
Fortuna Sittard - Feyenoord
ZO 12
05
FC Groningen - Fortuna Sittard
STAND EREDIVISIE
11. VVV-Venlo 26 32
12. PEC Zwolle 26 29
13. Fortuna Sittard 26 29
14. ADO Den Haag 26 28
15. Excelsior 26 26
16. De Graafschap 26 25
17. FC Emmen 26 25
18. NAC Breda 26 17
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS