20JUN2018  GOALGETTER NOVAKOVICH OP HUURBASIS NAAR FORTUNA SITTARD

Andrija Novakovich (21) maakt de stap van de Jupiler League naar de Eredivisie. De jonge Amerikaan, met Servische roots, wordt door Fortuna Sittard voor één jaar gehuurd van het Engelse Reading FC. Met Novakovich halen de Sittardenaren één van de smaakmakers van het afgelopen seizoen in huis. In dienst van SC Telstar werd hij tweede op de algehele topscoorderslijst en sleepte hij de Bronzen Stier in de wacht als topscoorder van de derde periode.

“Ik ben enorm blij dat Andrija voor ons gekozen heeft”, laat technisch directeur Mustafa Aztopal weten. “Hij speelde een uitstekend seizoen bij Telstar, waardoor meerdere Eredivisie-clubs op zijn handtekening aasden. Wij hebben hard ons best gedaan om hem naar Sittard te halen en met succes. Andrija gelooft in het project dat we zijn gestart en heeft vertrouwen in de club. Met hem halen we een complete spits in huis die een goed inzicht heeft op diepte, behoorlijk snel is en die niet te beroerd is om zijn verdedigende taken uit te voeren. Hij is Amerikaans international en net zo ambitieus als wij. Ik ben er dan ook van overtuigd dat hij komend seizoen één van de belangrijkste spelers gaat worden in ons elftal. Andrija liet me al weten dat hij blij is om nu onderdeel te zijn van Fortuna-familie. Ik ben dan ook trots dat ik namens de club mag zeggen: welkom Andrija en veel succes toegewenst!”

Andrija Novakovich over zijn overgang: “Er waren meerdere kapers op de kust, maar mijn keuze voor Fortuna is een heel bewuste. Zij probeerden nog harder dan de rest om me te overtuigen.  Daar spreekt veel vertrouwen uit. Ik geloof echt in hun plannen voor de toekomst. Afgelopen seizoen hebben ze al laten zien waar die plannen toe kunnen leiden. Fortuna is ambitieus en dat ben ik ook. Zij bieden mij een prachtig podium om mezelf te bewijzen op een hoger niveau. Daarnaast ben ik benieuwd naar de supporters. Ik hoor niets dan goeds over ze. Ze volgen het elftal overal en blijven altijd zingen. Prachtig! Laat die eerste wedstrijd maar komen.”

De voetbalcarrière van Novakovich begon op de Chicago Magic Academy. In 2014 werd hij opgepikt door de jeugdopleiding van Reading FC. Bij die club maakte 1,92 meter lange spits in maart 2015 zijn profdebuut. Tussentijds maakte de Amerikaan nog een uitstap naar Cheltenham Town op huurbasis. Aan het begin van seizoen 2017/2018 belandde Novakovich als huurling bij SC Telstar, waar hij zich als basiskracht ontpopte tot een ware doelpuntenmachine. Hij wist namens de Velsenaren negentien maal het vijandelijke doel te vinden. Sinds maart 2018 maakt Novakovich deel uit van de selectie van de Amerikaanse bondscoach Dave Sarachan. Als jongeling mocht hij de ‘stars and stripes’ al verdedigen in VS Onder 17, 18 en 20.

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
ZA 30
03
Willem II - Fortuna Sittard
WO 03
04
Fortuna Sittard - ADO Den Haag
ZO 07
04
PEC Zwolle - Fortuna Sittard
ZA 13
04
Fortuna Sittard - VVV-Venlo
ZO 21
04
Fortuna Sittard - NAC Breda
WO 24
04
FC Utrecht - Fortuna Sittard
ZO 28
04
Fortuna Sittard - Feyenoord
ZO 12
05
FC Groningen - Fortuna Sittard
STAND EREDIVISIE
11. Willem II 25 31
12. Fortuna Sittard 26 29
13. ADO Den Haag 25 28
14. PEC Zwolle 24 26
15. Excelsior 25 26
16. FC Emmen 26 25
17. De Graafschap 25 22
18. NAC Breda 25 17
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS