20JUN2018  GOALGETTER NOVAKOVICH OP HUURBASIS NAAR FORTUNA SITTARD

Andrija Novakovich (21) maakt de stap van de Jupiler League naar de Eredivisie. De jonge Amerikaan, met Servische roots, wordt door Fortuna Sittard voor één jaar gehuurd van het Engelse Reading FC. Met Novakovich halen de Sittardenaren één van de smaakmakers van het afgelopen seizoen in huis. In dienst van SC Telstar werd hij tweede op de algehele topscoorderslijst en sleepte hij de Bronzen Stier in de wacht als topscoorder van de derde periode.

“Ik ben enorm blij dat Andrija voor ons gekozen heeft”, laat technisch directeur Mustafa Aztopal weten. “Hij speelde een uitstekend seizoen bij Telstar, waardoor meerdere Eredivisie-clubs op zijn handtekening aasden. Wij hebben hard ons best gedaan om hem naar Sittard te halen en met succes. Andrija gelooft in het project dat we zijn gestart en heeft vertrouwen in de club. Met hem halen we een complete spits in huis die een goed inzicht heeft op diepte, behoorlijk snel is en die niet te beroerd is om zijn verdedigende taken uit te voeren. Hij is Amerikaans international en net zo ambitieus als wij. Ik ben er dan ook van overtuigd dat hij komend seizoen één van de belangrijkste spelers gaat worden in ons elftal. Andrija liet me al weten dat hij blij is om nu onderdeel te zijn van Fortuna-familie. Ik ben dan ook trots dat ik namens de club mag zeggen: welkom Andrija en veel succes toegewenst!”

Andrija Novakovich over zijn overgang: “Er waren meerdere kapers op de kust, maar mijn keuze voor Fortuna is een heel bewuste. Zij probeerden nog harder dan de rest om me te overtuigen.  Daar spreekt veel vertrouwen uit. Ik geloof echt in hun plannen voor de toekomst. Afgelopen seizoen hebben ze al laten zien waar die plannen toe kunnen leiden. Fortuna is ambitieus en dat ben ik ook. Zij bieden mij een prachtig podium om mezelf te bewijzen op een hoger niveau. Daarnaast ben ik benieuwd naar de supporters. Ik hoor niets dan goeds over ze. Ze volgen het elftal overal en blijven altijd zingen. Prachtig! Laat die eerste wedstrijd maar komen.”

De voetbalcarrière van Novakovich begon op de Chicago Magic Academy. In 2014 werd hij opgepikt door de jeugdopleiding van Reading FC. Bij die club maakte 1,92 meter lange spits in maart 2015 zijn profdebuut. Tussentijds maakte de Amerikaan nog een uitstap naar Cheltenham Town op huurbasis. Aan het begin van seizoen 2017/2018 belandde Novakovich als huurling bij SC Telstar, waar hij zich als basiskracht ontpopte tot een ware doelpuntenmachine. Hij wist namens de Velsenaren negentien maal het vijandelijke doel te vinden. Sinds maart 2018 maakt Novakovich deel uit van de selectie van de Amerikaanse bondscoach Dave Sarachan. Als jongeling mocht hij de ‘stars and stripes’ al verdedigen in VS Onder 17, 18 en 20.

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
  • Stap 1. Maak je vriend(in) warm voor een seizoenkaart bij Fortuna Sittard. 🔥 Stap 2. Laat je vriend(in) een seizoe…
    21-May-2019
  • Maak jij al kans op vette prijzen? Voor elke supporter die jij vóór 1 juni 2019 aandraagt ontvang je een tip. D…
    21-May-2019
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
         
         
         
         
         
         
         
         
STAND EREDIVISIE
11. sc Heerenveen 34 41
12. VVV-Venlo 34 41
13. PEC Zwolle 34 39
14. FC Emmen 34 38
15. Fortuna Sittard 34 34
16. Excelsior 34 33
17. De Graafschap 34 29
18. NAC Breda 34 23
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS
BEN JIJ ER VOLGEND SEIZOEN BIJ? Koop dan nu je seizoenkaart voor 2019-2020! KLIK HIER X