07SEP2018  GEZOCHT! | DUIK JIJ SAMEN MET FORTUNA SITTARD IN ONZE ROEMRIJKE HISTORIE?

Fortuna Sittard is op zoek naar mensen met mooie verhalen en attributen uit zijn roemrijke verleden en dat kan jij zomaar zijn! Menig Fortuna-fan kent de verhalen over Fortuna ’54 als grondlegger van het Nederlandse betaald voetbal of over het Sittardia van Willy Dullens. Wij zijn op zoek naar verhalen, anekdotes, foto’s, video’s en attributen, zodat we de prachtige verhalen van 1954 tot in de jaren negentig weer boven water kunnen krijgen voor het maken van een unieke documentaire in samenwerking met FoxSports. Ken jij of ben jij iemand die ons hieraan kan helpen? Lees dan snel verder en help mee!

‘Ambassadeur van het Nederlandse voetbal’. Onder die kop staat Fortuna’54 bekend in het geschiedenisboek over de gemeente Geleen. Menig opa met een Limburgs voetbalhart zal zijn kleinkinderen de imposante verhalen over de gloriejaren van Fortuna ’54 hebben verteld of over de geraffineerde techniek van Sittardia-ster Dullens.

Fortuna ’54: het sterrenensemble
Op 1 juni 1954 in Geleen werd de eerste betaald voetbalclub van Nederland, Fortuna ’54, opgericht. Spelers als Cor van der Hart, Bram Appel, Faas Wilkes en Frans de Munck vormden een legendarisch elftal dat een begrip was tot ver over de landsgrenzen. De Geleense topclub speelde wedstrijden tegen de crème de la crème van de voetbalwereld. Grootmachten als Arsenal, Monaco, Bolton Wanderers, Real Madrid, maar ook het Braziliaanse Botafogo met sterren als Didi, Garrincha, Santos en Zagallo waren te aanschouwen in het Geleense Mauritsstadion.

RKSV Sittardia
Enkele kilometers verderop liep Sittard ook uit voor een andere club die, net als Fortuna ’54, in 1954 het betaald voetbal betrad: Sittardia. Met een trouwe achterban en ‘eigen’ jongens uit de regio timmerde de Sittardse ploeg aan de weg. Dan uitkomend in de eredivisie, dan weer in de eerste divisie. Het grootste Limburgse talent aller tijden werd opgeleid door Sittardia en maakte van 1963 tot 1968 furore in thuishaven De Baandert.

In 1968 bleek de fusie tussen Fortuna ’54 en Sittardia onontkoombaar. Op 1 juli 1968 gingen beide clubs verder als Fortuna Sittardia Combinatie. Enkele jaren later kreeg de club haar definitieve naam: Fortuna Sittard. Het bovenstaande is slechts een kleine greep uit de roemrijke historie van Fortuna Sittard en haar voorgangers Fortuna ’54 en Sittardia. Maar er is natuurlijk meer, veel meer! En daar hebben wij jouw hulp bij nodig. Help jij ons mee in onze zoektocht?

 Wij zijn op zoek naar:

 • Verhalen en anekdotes van bestuurders, spelers en supporters van Fortuna ’54 en Sittardia;
 • Mensen die meer kunnen vertellen over de fusie tussen Fortuna ’54 en Sittardia;
 • Of heb je andere prachtige verhalen over Fortuna Sittard tot en met de jaren negentig, was je er misschien bij tegen Everton in Engeland?;
 • Foto’s of video’s (zelf gemaakt of opgenomen), oude sjaals of andere zaken uit die tijd?;
 • Of kent u mensen die er in de beginjaren bij waren en dicht bij het vuur stonden;
 • Kortom, alles wat met het roemrijke verleden van Fortuna Sittard te maken heeft is welkom.

Elk beetje informatie kan ons al helpen om een unieke documentaire te maken over jouw favoriete club. Neem contact met ons op via commercie@fortunasittard.nl en laat ons weten wat jouw verhaal is (of dat van een familielid) en hoe we je kunnen bereiken. Dan nemen wij vervolgens contact met je op.

#SamenNaoVeure!

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
 • EINDSTAND | Fortuna Sittard wint ook de vierde oefenwedstrijd. Het duel tegen SV Meerssen werd met 1-8 gewonnen.…
  23-Jul-2019
 • 76' | We gaan het laatste kwartier in met een 1-6 tussenstand. ⚽️ Diemers (1-6) #SamenNaoVeure #MEEFOR
  23-Jul-2019
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
SUN 04
08
AZ - Fortuna Sittard
SUN 11
08
Fortuna Sittard - Heracles Almelo
SUN 18
08
Fortuna Sittard - Willem II
SAT 31
08
sc Heerenveen - Fortuna Sittard
SUN 15
09
Fortuna Sittard - FC Twente
SAT 21
09
Vitesse - Fortuna Sittard
WED 25
09
Ajax - Fortuna Sittard
SAT 28
09
Fortuna Sittard - Sparta Rotterdam
STAND EREDIVISIE
7. FC Utrecht 0 0
8. Feyenoord 0 0
9. Fortuna Sittard 0 0
10. Heracles Almelo 0 0
11. PEC Zwolle 0 0
12. PSV 0 0
13. RKC Waalwijk 0 0
14. sc Heerenveen 0 0
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS
BEN JIJ ER VOLGEND SEIZOEN BIJ? Koop dan nu je seizoenkaart voor 2019-2020! KLIK HIER X