28FEB2018  GEZAMENLIJKE OPROEP FORTUNA SITTARD EN MVV VOOR GEZONDE RIVALITEIT EN MOOIE DERBYSFEER

Vrijdag 2 maart aanstaande staat dé Derby van het Zuiden weer op het programma in de Jupiler League. Fortuna Sittard ontvangt dan buurclub MVV Maastricht. De kleine 30 kilometer die de clubs uit elkaar liggen maakt de wedstrijd altijd tot een zeer speciale. Beide clubs hebben zich tot doel gesteld om van deze wedstrijd een sportief feest te maken en willen door positieve benadering van de derby een sportieve en spannende derbysfeer creëren en stimuleren.

De heenwedstrijd in Maastricht (13 oktober jl.) werd onder grote belangstelling van beide supporterslegioenen afgewerkt. Het uitvak kon aan het einde van de wedstrijd het hardste juichen: 1-2. De sfeer rondom de wedstrijd was uitgelaten en zeer positief.

Ook aankomende derby staat er, buiten de eer van Zuid-Limburg, veel op het spel. Fortuna Sittard wil aanhaken in de kampioensstrijd, terwijl MVV Maastricht er alles aan gelegen is om zich in de strijd om de Play-Offs te kunnen blijven mengen. En dat brengt extra emoties met zich mee. Net als in de heenronde zijn de Limburgse clubs gezamenlijk in actie gekomen. Om de positieve flow van de wedstrijd in oktober te behouden, is gesproken over de normalisatie van wedstrijdbezoek. Derby’s moeten reclame voor het Limburgse voetbal zijn. Beide clubs roepen dan ook op om er één groot voetbalfeest van te maken, zonder het afsteken van vuurwerk en het gooien van voorwerpen op het speelveld.

Voorzitter Isitan Gün: “De derby’s tegen MVV zijn prachtig. Daar leven we twee keer per jaar met zijn allen wekenlang naartoe. De club, de spelers, de staf en zeer zeker ook onze hondstrouwe achterban. Ik mocht het fanatisme van onze supporters tijdens de vorige derby vanuit het uitvak meebeleven. Prachtig die passie! Ik weet zeker dat de fans van beide kanten er vrijdag alles aan zullen doen om hun team vol passie en fanatisme naar de winst te schreeuwen. Met fanatisme is helemaal niets mis, zolang het maar niet omslaat in vijandigheden of agressie . Ik heb er alle vertrouwen in dat zowel de Sittardse als de Maastrichtse fans die grens prima weten te bewaken, ongeacht de uitslag van de wedstrijd”. 

Algemeen directeur Paul Penders (MVV Maastricht): “Deze wedstrijden zijn de krenten in de pap. Spelers zetten net een stapje meer. Bij de supporters komt de trots om de hoek kijken. Het is gezonde rivaliteit. Laten we het dus niet opkloppen naar termen als vijandelijkheid of agressie. Als we het op die manier benaderen, en de derbysfeer op een correcte, positieve manier hoogtij laten vieren, zal dat ongetwijfeld ook door beide supportersgroepen worden gewaardeerd en verstandig mee om worden gegaan.”

@FORTUNASITTARD
  • 📆 Zaterdag 23 februari staat er weer een belangrijke wedstrijd op het programma thuis tegen SC Heerenveen. 💪 De j…
    18-feb-2019
  • EINDSTAND | Jong Fortuna Sittard gaat met 6-0 onderuit tegen een sterk FC Emmen. De wedstrijd werd uitgespeeld met…
    18-feb-2019
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
ZA 23
02
Fortuna Sittard - sc Heerenveen
ZO 03
03
AZ - Fortuna Sittard
ZO 10
03
Ajax - Fortuna Sittard
VR 15
03
Fortuna Sittard - FC Emmen
ZA 30
03
Willem II - Fortuna Sittard
WO 03
04
Fortuna Sittard - ADO Den Haag
ZO 07
04
PEC Zwolle - Fortuna Sittard
ZA 13
04
Fortuna Sittard - VVV-Venlo
STAND EREDIVISIE
9. FC Groningen 22 27
10. ADO Den Haag 22 27
11. Fortuna Sittard 22 26
12. Willem II 22 25
13. PEC Zwolle 22 25
14. Excelsior 22 25
15. sc Heerenveen 22 24
16. FC Emmen 22 24
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS