05AUG2018  GESLAAGDE FORTUNA FANDAG 2018 (INCL. FOTO'S)

Op zaterdag 4 augustus organiseerde Fortuna Sittard de traditionele open dag, onder de nieuwe en officiële naam Fortuna Fandag, in en rondom het eigen stadion. Ondanks de verzengende hitte, wisten veel mensen de weg te vinden naar het evenement. Een korte samenvatting.

De spelerspresentatie stond al vroeg op het programma. De spelers die ook vorig seizoen onder contract stonden en de leden van de staf werden als eerste gepresenteerd op het podium. Door de presentatoren Martijn Maat en Maurice Jessen werd een en ander aan elkaar gepraat, waarna de spelers die dit seizoen zijn aangetrokken in de prachtige nieuwe spelersbus van Fortuna hun opwachting maakten. Gevraagd naar hun verwachtingen voor komend seizoen, waren de reacties van spelers en trainers vaak eensluidend.

Ook coach René Eijer was duidelijk in zijn commentaar: ,,Spelen in de Eredivisie is het hoogst haalbare. Natuurlijk staat presteren voorop, maar laten we ook proberen te genieten. Op zaterdag 18 augustus, als we voor het eerst thuisspelen tegen landkampioen PSV, hoop ik dat hele stadion vol zit en we op veel ondersteuning van de fans mogen rekenen.”

Isitan Gun ontvangt eerste exemplaar Fortuna bewaarnummer
De supporters bezochten vervolgens in grote getallen de vele Fortuna stands, voorzitter Isitan Gün kreeg onder meer het eerste exemplaar van het voetbalblad ‘Staantribune’ overhandigd. In dit blad maar liefst 16 pagina’s aandacht voor ’50 jaar Fortuna SC’. Een prachtig bewaarnummer, dat vervolgens ook gretig aftrek vond onder de fans van Fortuna.

De band SKArtakus zorgde met een ruim 1,5 uur durend muzikaal optreden voor de nodige entourage, vervolgens verplaatste het evenement zich naar de binnenkant van het stadion.

Matthew Amaoh is het nog niet verleerd
Na een demonstratietraining van het eerste elftal om 16.00 uur, was de afsluiting van het programma gegund aan de Fortuna Legends, zij traden aan tegen een selectie van de Royal Air Force. Bij Fortuna onder meer van de partij Ivo Pfennings, Brenny Evers, Georges Tychon, Dennis Gerritsen en Matthew Amoah. De laatste werd door Fortuna in januari 2000 gehuurd van Vitesse, hij maakte zich onsterfelijk bij de Fortuna fans met zijn twee doelpunten tegen Ajax. Eindstand toen, jawel: 2-0. Ook zaterdag werd duidelijk dat de snelle en behendige Amoah het spelletje niet is verleerd, hij scoorde maar liefst 3 drie keer. Uiteindelijk wonnen de Fortuna Legends de wedstrijd tegen de Engelse tegenstander met maar liefst 6-0.

FOTO'S

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
ZA 22
12
Fortuna Sittard - FC Groningen
ZO 20
01
De Graafschap - Fortuna Sittard
ZO 27
01
Fortuna Sittard - Vitesse
ZO 03
02
PSV - Fortuna Sittard
ZO 10
02
Fortuna Sittard - Excelsior
ZA 16
02
Heracles Almelo - Fortuna Sittard
ZA 23
02
Fortuna Sittard - sc Heerenveen
VR 01
03
AZ - Fortuna Sittard
STAND EREDIVISIE
8. sc Heerenveen 16 20
9. VVV-Venlo 16 20
10. Fortuna Sittard 16 19
11. ADO Den Haag 16 19
12. FC Emmen 16 17
13. Willem II 16 16
14. Excelsior 16 16
15. PEC Zwolle 16 15
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS