05AUG2018  GESLAAGDE FORTUNA FANDAG 2018 (INCL. FOTO'S)

Op zaterdag 4 augustus organiseerde Fortuna Sittard de traditionele open dag, onder de nieuwe en officiële naam Fortuna Fandag, in en rondom het eigen stadion. Ondanks de verzengende hitte, wisten veel mensen de weg te vinden naar het evenement. Een korte samenvatting.

De spelerspresentatie stond al vroeg op het programma. De spelers die ook vorig seizoen onder contract stonden en de leden van de staf werden als eerste gepresenteerd op het podium. Door de presentatoren Martijn Maat en Maurice Jessen werd een en ander aan elkaar gepraat, waarna de spelers die dit seizoen zijn aangetrokken in de prachtige nieuwe spelersbus van Fortuna hun opwachting maakten. Gevraagd naar hun verwachtingen voor komend seizoen, waren de reacties van spelers en trainers vaak eensluidend.

Ook coach René Eijer was duidelijk in zijn commentaar: ,,Spelen in de Eredivisie is het hoogst haalbare. Natuurlijk staat presteren voorop, maar laten we ook proberen te genieten. Op zaterdag 18 augustus, als we voor het eerst thuisspelen tegen landkampioen PSV, hoop ik dat hele stadion vol zit en we op veel ondersteuning van de fans mogen rekenen.”

Isitan Gun ontvangt eerste exemplaar Fortuna bewaarnummer
De supporters bezochten vervolgens in grote getallen de vele Fortuna stands, voorzitter Isitan Gün kreeg onder meer het eerste exemplaar van het voetbalblad ‘Staantribune’ overhandigd. In dit blad maar liefst 16 pagina’s aandacht voor ’50 jaar Fortuna SC’. Een prachtig bewaarnummer, dat vervolgens ook gretig aftrek vond onder de fans van Fortuna.

De band SKArtakus zorgde met een ruim 1,5 uur durend muzikaal optreden voor de nodige entourage, vervolgens verplaatste het evenement zich naar de binnenkant van het stadion.

Matthew Amaoh is het nog niet verleerd
Na een demonstratietraining van het eerste elftal om 16.00 uur, was de afsluiting van het programma gegund aan de Fortuna Legends, zij traden aan tegen een selectie van de Royal Air Force. Bij Fortuna onder meer van de partij Ivo Pfennings, Brenny Evers, Georges Tychon, Dennis Gerritsen en Matthew Amoah. De laatste werd door Fortuna in januari 2000 gehuurd van Vitesse, hij maakte zich onsterfelijk bij de Fortuna fans met zijn twee doelpunten tegen Ajax. Eindstand toen, jawel: 2-0. Ook zaterdag werd duidelijk dat de snelle en behendige Amoah het spelletje niet is verleerd, hij scoorde maar liefst 3 drie keer. Uiteindelijk wonnen de Fortuna Legends de wedstrijd tegen de Engelse tegenstander met maar liefst 6-0.

FOTO'S

@FORTUNASITTARD
  • 📆 Zaterdag 23 februari staat er weer een belangrijke wedstrijd op het programma thuis tegen SC Heerenveen. 💪 De j…
    18-feb-2019
  • EINDSTAND | Jong Fortuna Sittard gaat met 6-0 onderuit tegen een sterk FC Emmen. De wedstrijd werd uitgespeeld met…
    18-feb-2019
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
ZA 23
02
Fortuna Sittard - sc Heerenveen
ZO 03
03
AZ - Fortuna Sittard
ZO 10
03
Ajax - Fortuna Sittard
VR 15
03
Fortuna Sittard - FC Emmen
ZA 30
03
Willem II - Fortuna Sittard
WO 03
04
Fortuna Sittard - ADO Den Haag
ZO 07
04
PEC Zwolle - Fortuna Sittard
ZA 13
04
Fortuna Sittard - VVV-Venlo
STAND EREDIVISIE
9. FC Groningen 22 27
10. ADO Den Haag 22 27
11. Fortuna Sittard 22 26
12. Willem II 22 25
13. PEC Zwolle 22 25
14. Excelsior 22 25
15. sc Heerenveen 22 24
16. FC Emmen 22 24
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS