31JUL2018  GELIJKSPEL IN OEFENWEDSTRIJD TEGEN BVV BARENDRECHT

Fortuna Sittard heeft zijn laatste wedstrijd van de voorbereiding met 2-2 gelijk gespeeld tegen BVV Barendrecht. De twee Sittardse doelpunten kwamen van de voet van Finn Stokkers en Amadou Ciss. Bij Barendrecht waren Danny Monster en Rowendley Martijn de doelpuntenmakers.

BVV Barendrecht, uitkomend in de Tweede divisie, werd vorig jaar nog verdienstelijk vierde in de competitie. De rood-witten zijn afgelopen zaterdag met de voorbereiding begonnen, toen er met 1-1 gelijk werd gespeeld tegen USV Hercules. Fortuna Sittard is daarentegen al zes wedstrijden (deze meegeteld) en een trainingskamp onderweg in de voorbereiding naar de Eredivisie. Hierin won Fortuna één wedstrijd, maar volgens René Eijer is dat geen zaak om je zorgen over te maken. Hij kijkt vooralsnog terug op een goede voorbereiding waar uitslagen niet leidend zijn, maar het voetbal zelf. “Als je al kijkt hoe we tegen bijvoorbeeld Leverkusen begonnen en speelden, dan geeft mij dat veel vertrouwen.”

Elf wijzingen
Fortuna Sittard begon met een flink gewijzigde opstelling ten opzichte de wedstrijd tegen Bayer Leverkusen. Terwijl beide ploegen al op het veld stonden beregende de sproei-installatie toch nog maar even het doelgebied van de gastheren. Daarna kon de scheidsrechter alsnog de wedstrijd op gang fluiten.

Fortuna was de ploeg die in de beginfase het meeste balbezit had, wat na dertien minuten voetballen dan ook meteen bekroond werd met een treffer. Lars Hutten stoomde op over de linkerflank. Met een bekeken voorzet wist hij Amadou Ciss te bereiken die de bal eenvoudig kon binnentikken en zo zorgde voor de openingstreffer: 0-1. Na een kleine 25 minuten was Barendrecht voor het eerst in Sittards doelgebied te vinden. Verder dan een inzet via een corner, die ruim langs de rechterdoelpaal ging, en een kopbal die net voorlangs ging, kwamen de Barendrechters niet. Rowen Koot kon vooralsnog zijn handschoenen gewoon schoonhouden.

Hardere wedstrijd
De twee ploegen waren in ieder geval niet van plan om kalm aan te gaan spelen, iets wat voor Fortuna slecht uitpakte. Na ongeveer dertig minuten in de wedstrijd speelde Ruben Ramirez op het middenveld in de opbouw de bal net iets te ver voor zich uit, waarna hij dit wilde corrigeren met een harde tackle op de bal. In het tumult dat daarna onstond zag de Venezolaan de scheidsrechter de rode kaart trekken. Na deze beslissing kreeg Barendrecht wat meer mogelijkheden, maar Rowen Koot stond tot tweemaal toe goed opgesteld. Ondanks de ondertalsituatie was het in de 33e minuut Barendrechter Stokkers die namens Fortuna de score verdubbelde. Stokkers, die van 2001 tot 2009 het shirt van Barendrecht droeg, plaatste als een echte spits de afvallende bal achter doelman Van der Ploeg: 0-2. Vlak voor rust wist Barendrecht toch het net te vinden. Aanvoerder Danny Monster wist met een schot van net buiten de zestien meter Fortuna-keeper Rowen Koot te verschalken: 1-2. Dit was dan ook meteen de ruststand.

Spektakel blijft uit
Fortuna Sittard was niet van plan om in de tweede helft opzichtig de 1-2 voorsprong te gaan verdedigen, maar juist op jacht te gaan naar een derde treffer. Tien minuten na rust kon Finn Stokkers bijna zijn tweede doelpunt bijschrijven, maar de doelman kon knap redding brengen. Met nog twintig minuten op de klok en een tweede helft waar weinig tot niets voorviel, lukte het Rowendley Martijn via wederom een afstandsschot om de bal achter Koot te krijgen. Vlak voor het eindsignaal had George Mells alsnog het winnende doelpunt op zijn naam kunnen zetten, maar zijn inzet ging net over het vijandelijke doel.

Start seizoen komt steeds dichterbij
Fortuna Sittard kan zich nu volledig gaan richten op de start van het nieuwe seizoen in de Eredivisie. Op 11 augustus reizen de Fortunezen af naar Rotterdam voor eerste wedstrijd van het seizoen tegen Excelsior. Een week later ontvangt Fortuna in eigen huis landskampioen PSV, het team van oud-Fortunees Mark van Bommel. Maar eerst is er nog de Fortuna Fandag 2018 op zaterdag 4 augustus.

Foto's: William Coenen.

FOTO'S

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
SAT 23
11
PEC Zwolle - Fortuna Sittard
SAT 30
11
Fortuna Sittard - FC Groningen
SAT 07
12
PSV - Fortuna Sittard
SAT 14
12
Fortuna Sittard - RKC Waalwijk
SAT 21
12
Willem II - Fortuna Sittard
SAT 18
01
Fortuna Sittard - Vitesse
SAT 25
01
Sparta Rotterdam - Fortuna Sittard
SUN 02
02
Fortuna Sittard - sc Heerenveen
STAND EREDIVISIE
11. FC Twente 13 18
12. Sparta Rotterdam 13 16
13. FC Emmen 13 13
14. Fortuna Sittard 13 12
15. ADO Den Haag 13 10
16. PEC Zwolle 13 10
17. VVV-Venlo 13 9
18. RKC Waalwijk 13 4
STRATEGISCHE PARTNERS
DIAMOND BUSINESS PARTNERS
DIVISIEPARTNERS