14NOV2019  G - VRIENDEN TEAM FORTUNA SITTARD OFFICIEEL GEPRESENTEERD

Afgelopen zaterdag werd het G – Vrienden team van Fortuna Sittard officieel gepresenteerd. De presentatie op de accommodatie van VV Sanderbout betekende het startschot voor een dag die bol stond met activiteiten voor mensen met een beperking en hun begeleiders.  

‘Goede keuze gemaakt’

Tijdens een korte presentatie voorafgaand aan de competitiewedstrijd van de G-Vrienden tegen SV Brunssum gaf Roland Hintzen, coördinator van de maatschappelijke activiteiten van Fortuna Sittard (‘Fortuna Verbindt’) een korte toelichting: “In oktober 2018 zijn we in gesprek gekomen met Theo Vroomen en John Huntjens. Beide heren zijn al lange tijd actief in het G – Vrienden voetbal en wilden met een team starten onder de vlag van Fortuna Sittard.” Na een aantal gesprekken ging het licht op groen vanuit de club: “Het enthousiasme van beide mannen heeft daarbij zeker een grote rol gespeeld”, aldus Hintzen. “Ook het gegeven dat de G - Vrienden vrijwel zonder uitzondering fanatieke Fortuna fans zijn, was voor ons een factor die heeft meegespeeld. Nu, na enkele maanden, mogen we constateren dat we een goede keuze hebben gemaakt."

Spannende wedstrijd

Onder het toeziend oog van zo’n 70 toeschouwers, waaronder assistent - trainer Kevin Hofland en een afvaardiging van de Raad van Commissarissen, ontrolde zich vervolgens een erg aantrekkelijke voetbalwedstrijd tussen de teams van Fortuna Sittard en SV Brunssum. De gasten kwamen na minder dan dertig seconden al op voorsprong, in de tweede helft herstelde Fortuna Sittard zich uitstekend. De verdiende gelijkmaker werd luid bejubeld. 1-1 was een terechte uitslag, de wedstrijd had zeker geen verliezer verdiend.

Gezamenlijk voetbal kijken

Na afloop van de wedstrijd werd het sociale aspect van G-Vrienden voetbal nog maar een keer onderstreept. De spelers van beide teams schoven aan voor een gezamenlijke maaltijd en er werd gezellig nagepraat over de wedstrijd. De spelers bezochten daarna nog het Fortuna Museum en gingen vervolgens naar de tribune om de wedstrijd tussen Fortuna Sittard en ADO Den Haag te bekijken. Naast de beide G-voetbalteams waren er op uitnodiging van Fortuna Sittard nog ruim 450 andere G -Vrienden aanwezig. Dit alles in het kader van alweer de 18e G - Vriendendag. De 1-0 zege van Fortuna Sittard vormde een mooie afsluiting van een geweldige dag.

Samenwerking met Only Friends

Tijdens de rust mocht een G-team van Sportclub ’25 uit Simpelveld strafschoppen nemen op Rowen Koot, een van de reserve-keepers van Fortuna Sittard. Oud Fortuna Sittard-speler Hans Zuidersma (70) fungeerde als begeleider: “Middels deze pauze activiteit wordt ook de samenwerking tussen Fortuna en Only Friends officieel bekrachtigd. Only Friends stimuleert het sporten voor mensen met een beperking, we hopen door de uitstraling van Fortuna Sittard als Eredivisieclub nog meer mensen te bereiken.” Op www.onlyfriendslimburg.nl is meer informatie hierover terug te vinden.

FOTO'S

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
SAT 14
12
Fortuna Sittard - RKC Waalwijk
SAT 21
12
Willem II - Fortuna Sittard
SAT 18
01
Fortuna Sittard - Vitesse
SAT 25
01
Sparta Rotterdam - Fortuna Sittard
SUN 02
02
Fortuna Sittard - sc Heerenveen
FRI 07
02
Heracles Almelo - Fortuna Sittard
SAT 15
02
Fortuna Sittard - FC Emmen
SAT 22
02
Feyenoord - Fortuna Sittard
STAND EREDIVISIE
11. Sparta Rotterdam 16 20
12. FC Twente 16 19
13. FC Emmen 16 15
14. Fortuna Sittard 16 15
15. VVV-Venlo 16 15
16. PEC Zwolle 16 13
17. ADO Den Haag 16 12
18. RKC Waalwijk 16 8
STRATEGISCHE PARTNERS
DIAMOND BUSINESS PARTNERS
DIVISIEPARTNERS