06NOV2019  G-VRIENDEN STAAN ZATERDAG 9 NOVEMBER CENTRAAL

Op zaterdagavond 9 november organiseert Fortuna Sittard de 18e G-Vriendenwedstrijd. Om 19.45 zal worden afgetrapt tegen ADO Den Haag. Fortuna Verbindt, de maatschappelijke tak binnen Fortuna Sittard, nodigt mensen met een (verstandelijke) beperking uit om te gast te zijn. De kaarten worden gratis ter beschikking gesteld door de club.

Op zaterdagavond 9 november organiseert Fortuna Sittard de 18e G-Vriendenwedstrijd. Om 19.45 zal worden afgetrapt tegen ADO Den Haag. Fortuna Verbindt, de maatschappelijke tak binnen Fortuna Sittard, nodigt mensen met een (verstandelijke) beperking uit om te gast te zijn. Een bijzondere avond omdat tevens het officiële startschot wordt gegeven voor de samenwerking van Fortuna Sittard met Only Friends Limburg. Deze organisatie stimuleert het sporten voor iedereen met een beperking. De slogan van Only Friends Limburg is:“Je bent goed zoals je bent!”.  

Penalty's schieten
Rondom deze wedstrijd vinden diverse activiteiten plaats. In de rust van de wedstrijd tussen Fortuna Sittard en ADO Den Haag zal het G-team van Sportclub’25 uit Bocholtz onder meer namens Only Friends Limburg penalty’s schieten op de reservedoelman van Fortuna Sittard. Mariëlle Houben van Only Friends Limburg: “Onze intentie is om via de samenwerking met Fortuna Sittard nog meer mogelijkheden te bieden aan mensen met een beperking. De club is dit seizoen gestart met een eigen G-Vrienden team, dat in Limburg in competitieverband uitkomt. Voor ons een duidelijk voorbeeld dat Fortuna Verbindt serieus is in haar bedoelingen om mensen met een beperking te stimuleren om aan sport te gaan doen. Als Only Friends Limburg zijn we ervan overtuigd dat de samenwerking goede resultaten zal opleveren”. 

Presentatie G-Vriendenteam Fortuna Sittard
Op 9 november vindt ook een korte officiële presentatie plaats van het G-Vriendenteam van Fortuna Sittard. Op de accommodatie van VV Sanderbout speelt het team dan om 15.00 uur de competitiewedstrijd tegen SV Brunssum. Theo Vroomen is hoofdtrainer van het team:"Plezier door middel van actieve sportuitoefening staat bij ons team centraal. Voor onze spelers is het prachtig dat ze in het groen/geel van Fortuna Sittard hun hobby mogen uitoefenen. Het zijn zonder uitzondering echte Fortuna fans. Ik hoop dat veel supporters op 9 november de weg weten te vinden naar de thuiswedstrijd tegen SV Brunssum om kennis te maken met G-voetbal.

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
SAT 23
11
PEC Zwolle - Fortuna Sittard
SAT 30
11
Fortuna Sittard - FC Groningen
SAT 07
12
PSV - Fortuna Sittard
SAT 14
12
Fortuna Sittard - RKC Waalwijk
SAT 21
12
Willem II - Fortuna Sittard
SAT 18
01
Fortuna Sittard - Vitesse
SAT 25
01
Sparta Rotterdam - Fortuna Sittard
SUN 02
02
Fortuna Sittard - sc Heerenveen
STAND EREDIVISIE
11. FC Twente 13 18
12. Sparta Rotterdam 13 16
13. FC Emmen 13 13
14. Fortuna Sittard 13 12
15. ADO Den Haag 13 10
16. PEC Zwolle 13 10
17. VVV-Venlo 13 9
18. RKC Waalwijk 13 4
STRATEGISCHE PARTNERS
DIAMOND BUSINESS PARTNERS
DIVISIEPARTNERS