04SEP2016  FRANK WIAFE WIL BIJ FORTUNA 'LAATSTE KANS' GRIJPEN

Frank Wiafe zegt het met trots. "Ik spreek al een paar woordjes Limburgs", lacht de aanvallende middenvelder van Fortuna, die deze zomer overkwam van FC Lienden. "In het begin begreep ik niks van de taal, maar nu snap ik het steeds beter. Bij Fortuna heb ik het prima naar mijn zin. Ik ben ook blij bij een Nederlandse profclub te voetballen, na dat jaren in het buitenland te hebben gedaan. Nu ben ik tenminste dicht bij mijn familie en vrienden."

Waarschijnlijk deed bij weinigen de naam Frank Wiafe (26) een belletje rinkelen, toen Fortuna zijn komst wereldkundig maakte. Toch heeft de geboren Amsterdammer al een hele rits prof- en amateurclubs op zijn naam staan, zoals het Hongaarse Ferencvaros, het Belgische Waasland-Beveren en de Roemeense clubs FC Brasov en Targu Mures. Zijn debuut in het betaald voetbal maakte Wiafe zelfs bij de Engelse grootmacht Newscastle United. Echt doorbreken deed hij bij geen van de voorgaande werkgevers. "Ik heb enkele verkeerde keuzes gemaakt", kijkt Wiafe terug op de eerste jaren van zijn loopbaan. "Vroeger koos ik soms vanwege het geld voor clubs. Maar geld is niet altijd belangrijk. Lol hebben in voetballen is dat wel. Bij Fortuna heb ik dat."

In Sittard krijgt Wiafe een herkansing in het betaald voetbal, na een goed seizoen bij de amateurs van FC Lienden. "In Lienden trainde ik driemaal per week, nu acht keer. Dat is een verschil. En het tempo ligt bij de profs hoger. Maar aan de snelheid ben ik wel gewend, want ik heb eerder bij profclubs gevoetbald. Je mag wel zeggen dat Fortuna voor mij de laatste kans is om in het betaald voetbal door te breken. Daarom doe ik er alles aan om bij Fortuna succesvol te worden."

Een vaste basiskracht is Wiafe nog niet. Zorgen baart hem dat allerminst. "In de voorbereiding heb ik steeds vanaf de aftrap gespeeld, totdat ik last kreeg van mijn achillespees. Als dat niet was gebeurd, dan had ik ook in de competitie alles gevoetbald. Nu ben ik pijnvrij, maar nog op 80 procent van mijn kunnen. Of ik basisspeler word, ligt helemaal aan mezelf. Als ik goed presteer en scoor, dan word ik dat. En verder? Weet je, het heeft geen zin om ver vooruit te kijken. Ik heb inmiddels geleerd dat je nooit de toekomst kunt voorspellen. Elke dag werk ik hard, en dan kijken we wel."

Op dit moment is Fortuna voor hem de ideale club, zegt Wiafe. "De teamspirit is groot en Ben van Dael is een trainer die in me gelooft. In het verleden heb trainers gehad waarbij dat anders was. Ik denk met Fortuna de club te hebben gevonden waar ik stappen in mijn ontwikkeling kan zetten. Als aanvallende middenvelder scoor ik normaalgesproken makkelijk. En ik denk dat het maken van doelpunten voor Fortuna ook goed gaat komen."

@FORTUNASITTARD
  • @RuudS88 Welkom jonge Fortunees! 💛
    21-apr-2019
  • ‘Fortuna Sittard bijna veilig na zege op NAC Breda.’ Nog eens nagenieten? Het wedstrijdverslag is nu te lezen! 👇🏼…
    21-apr-2019
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
WO 24
04
FC Utrecht - Fortuna Sittard
ZO 12
05
FC Groningen - Fortuna Sittard
WO 15
05
Fortuna Sittard - Feyenoord
         
         
         
         
         
STAND EREDIVISIE
11. VVV-Venlo 31 37
12. ADO Den Haag 30 36
13. PEC Zwolle 31 35
14. Fortuna Sittard 31 34
15. FC Emmen 31 32
16. Excelsior 31 27
17. De Graafschap 31 26
18. NAC Breda 31 22
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS