16FEB2019  FORTUNEZEN BELEVEN DRAMATISCHE AVOND TEGEN HERACLES

Fortuna Sittard heeft vanavond een dramatische avond beleefd in Almelo. De bijna onherkenbare Fortunezen werden met een duidelijke 6-0 verliespartij huiswaarts gestuurd door de Heraclieden. De doelpunten kwamen van Adrián Dalmau (4x), Jesper Drost en Kristoffer Peterson.

Heracles sterk uit de startblokken
Beide clubs sleepten in de vorige speelronde nog belangrijke overwinningen binnen en wilden deze lijn vanavond doortrekken. Bij Heracles bleek deze motivatie het meest te inspireren. Al na 52 seconden kwam Heracles namelijk op voorsprong. Na een voorzet van Drost werd Mohammed Osman bediend, waarna zijn schot door Dalmau werd binnengetikt: 1-0.

In de twaalfde minuut stichtte Lazaros Lamprou het eerste gevaar namens Fortuna Sittard. Een schot dat over het doel leek te dwarrelen, daalde plotseling, waarna de oplettende doelman Janis Blaswich nog net kon ingrijpen. In de hierop volgende corner bloedde de aanval echter dood. De grootste kansen en het beste spel bleven van Heracles komen. Zo was Drost in de 23ste minuut gevaarlijk dichtbij de 2-0, maar met een schot voorlangs liet zijn afwerking te wensen over. In de 35ste minuut dook Drost wederom op voor het doel van Fortuna, maar Alexei Koselev wist met een puike redding zijn ploeg op dat moment in de wedstrijd te houden.

Sprankje hoop voor rust 
De spaarzame mogelijkheden van Fortuna kwamen in de tegenstoot na een aanval van Heracles. Zo dribbelde Lars Hutten in de 36ste minuut richting het doel van Heracles, maar zijn schot miste het doel. Voor Hutten was dit ook meteen zijn laatste balcontact van de avond, in de 40ste minuut werd de Tilburger namelijk gewisseld voor Lisandro Semedo. De Portugese invaller liet zich gelijk gelden nadat Lamprou hem na een fraaie demarrage aanspeelde, zijn schot belandde echter in de handen van Blaswich. De uiterst povere eerste helft van Fortuna werd zo nog enigszins hoopvol afgesloten.

Afstraffing
Het sprankje hoop dat de Fortunezen gezien de stand nog mochten koesteren vervloog echter snel. In de 51ste minuut mocht Brandley Kuwas vrij voorgeven, waarna Dalmau makkelijk kon scoren: 2-0. Diezelfde Dalmau stond daarna aan de basis van de genadeklap voor Fortuna Sittard. Een voorzet van de Spanjaard in de 55ste minuut belandde op het hoofd van Jesper Drost, waarna Koselev kansloos was: 3-0.

De gifbeker was hiermee echter verre van leeg. Na balverlies op het middenveld kon Dalmau in de 60ste minuut wederom toeslaan, de compleet vrijstaande spits kon doorstomen, passeerde de uitgekomen Koselev met een lobje en noteerde zo zijn derde van de avond: 4-0. Voor tien minuten leek het lek in de Fortuna-defensie gedicht en maakte Novakovich zelfs nog aanspraak op een penalty, maar in de 70ste minuut werd er wederom geïncasseerd, ditmaal was Kristoffer Peterson trefzeker: 5-0. Maar daar bleef het niet bij. De ontketende Dalmau ontsnapte nog maar eens aan de aandacht van de Fortunezen en kon zo in de 78ste zijn vierde doelpunt van de avond maken: 6-0. In de blessuretijd was Heracles nog eenmaal dichtbij een treffer, maar een evenaring van de grootste Eredivisie-overwinning van Heracles (7-0 tegen VVV in 2011) werd Fortuna nog wel bespaard.

Reacties na aflooo
Na de zware nederlaag waren de reacties van Mark Diemers en René Eijer duidelijk. Diemers: “We lieten veel te grote gaten ontstaan waardoor we Heracles alle vrijheid gaven. Dalmau had zo slechts één passeerbeweging nodig en kon daarna het hele veld doorlopen. Zoiets mag op dit niveau absoluut niet gebeuren. In de tweede helft zakten we allemaal door de ondergrens. Dat we veel mensen in de verdediging missen maakt het ook allemaal niet makkelijker.” Trainer René Eijer wilde hier echter niks van weten. “Dat we nu veel blessures hebben is geen excuus. Het verschil met de wedstrijd tegen De Graafschap is dat het hele team toen door de ondergrens zakte, maar deze wedstrijd lag het aan de individuele fouten. Voor nu is het belangrijk om de beelden te analyseren en iedereen moet komende week eens goed in de spiegel te kijken.”

Over een week, op zaterdag 23 februari, speelt Fortuna Sittard zijn volgende wedstrijd. In eigen huis komt SC Heerenveen op bezoek. Aanvang: 19.45 uur. Bestel je tickets gemakkelijk en snel online via mijn.Fortuna Sittard.nl.

FOTO'S

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
WED 25
09
Ajax - Fortuna Sittard
SAT 28
09
Fortuna Sittard - Sparta Rotterdam
SUN 06
10
Fortuna Sittard - Feyenoord
SUN 20
10
FC Emmen - Fortuna Sittard
SAT 26
10
Fortuna Sittard - VVV-Venlo
SAT 02
11
FC Utrecht - Fortuna Sittard
SAT 09
11
Fortuna Sittard - ADO Den Haag
SAT 23
11
PEC Zwolle - Fortuna Sittard
STAND EREDIVISIE
11. Sparta Rotterdam 6 8
12. PEC Zwolle 6 7
13. sc Heerenveen 6 6
14. ADO Den Haag 6 6
15. FC Groningen 5 4
16. Fortuna Sittard 6 3
17. FC Emmen 6 3
18. RKC Waalwijk 6 1
STRATEGISCHE PARTNERS
DIAMOND BUSINESS PARTNERS
DIVISIEPARTNERS
BEN JIJ ER DIT SEIZOEN BIJ? Koop dan nu je seizoenkaart voor 2019-2020! KLIK HIER X