03MAR2019  FORTUNA VERSPEELT VOORSPRONG EN VERLIEST IN ALKMAAR

Fortuna Sittard was op bezoek in Alkmaar en kwam nog voor rust op voorsprong, maar wist deze uiteindelijk niet over de streep te trekken. De Sittardse ploeg verloor na negentig minuten met 4-2 van AZ. Doelpunten kwamen bij Fortuna Sittard van Lazaros Lamprou en Andrija Novakovich. Oussama Idrissi, Guus Til en Teun Koopmeiners (2x) waren de doelpuntenmakers bij AZ.

AZ beter, Fortuna Sittard effectiever
In de eerste helft AZ had het betere van de spel, maar kwam daarbij niet tot grote mogelijkheden. Binnen twee minuten werd de Fortuna-defensie wel nog opgeschrikt door Calvin Stengs. De aanvaller soleerde aan de zijkant en zag zijn schot in het zijnet verdwijnen. Daarna gebeurde er niet veel, op wat schoten die huizenhoog overvlogen na.

Er was dan ook een ongelukkige actie van sluitpost Alexei Koselev voor nodig om de Alkmaarders aan een voorsprong te helpen. Na een klein half uur spelen probeerde de doelman een bal voor de voeten van Thomas Ouwejan weg te werken, maar hij bracht de linksback hierbij ten val. Arbiter Allard Lindhout wees dan ook gedecideerd naar de penaltystip. Koselev maakte zijn fout nog bijna goed door de penalty van Koopmeiners te stoppen, maar via zijn benen verdween de bal dan toch nog over de doellijn: 1-0.

Wat volgde was een lesje effectiviteit van de Fortunezen. Bij de eerste grote mogelijkheid van Fortuna Sittard was het namelijk gelijk raak. Een voorzet van Michael Pinto belandde panklaar op het hoofd van het Eredivisie Talent van de Maand; Lamprou. De Griek kopte het leer feilloos tegen de touwen aan: 1-1. Vlak voor rust wist Fortuna zelfs brutaal op voorsprong te komen. Dat gebeurde nadat de bal op de rand van de zestien bij Novakovich belandde. De Amerikaan besloot een poging te wagen en via een AZ-verdediger zette zijn schot Fortuna op voorsprong: 1-2.

Fortuna Sittard verspeelt voorsprong
In de tweede helft werd deze voorsprong echter alweer snel teniet gedaan. In de 54ste minuut lepelde Ouwejan de bal in het strafschopgebied van Fortuna waarna Til snel voor zijn man kroop en Koselev verschalkte: 2-2. Een aantal minuten later ging dan ook de gelijke stand verloren. In de 61ste minuut was Til de aangever op Idrissi die compleet vrijgespeeld kon binnentikken: 3-2.

Vlak na deze treffer had Mark Diemers nog een sterke poging via een vrije trap, maar hierna kon de uitploeg niet echt een vuist meer maken. Een doelpunt van AZ hing in de lucht en die kwam er ook. Na een corner gaf Stengs een knappe pass op Idrissi die zijn poging op de lat zag verdwijnen, Koopmeiners was er echter snel bij en scoorde zijn tweede: 4-2. Daarna zou de wedstrijd doodbloedden en er werd niet meer gescoord.

Naïef
Mark Diemers was na afloop kritisch op het ‘naïeve’ spel van zijn ploeg: "Denk dat dit wel een probleem is van de laatste weken. Ook tegen Heerenveen geven we een voorsprong weg. We moeten voortaan compacter staan om dit te voorkomen. Dit deden we wel goed aan het eind van de eerste helft, maar daarna zakken we toch weer terug. We zijn af en toe wat naïef en dat moet er echt uit."

FOTO'S

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
SAT 23
11
PEC Zwolle - Fortuna Sittard
SAT 30
11
Fortuna Sittard - FC Groningen
SAT 07
12
PSV - Fortuna Sittard
SAT 14
12
Fortuna Sittard - RKC Waalwijk
SAT 21
12
Willem II - Fortuna Sittard
SAT 18
01
Fortuna Sittard - Vitesse
SAT 25
01
Sparta Rotterdam - Fortuna Sittard
SUN 02
02
Fortuna Sittard - sc Heerenveen
STAND EREDIVISIE
11. FC Twente 13 18
12. Sparta Rotterdam 13 16
13. FC Emmen 13 13
14. Fortuna Sittard 13 12
15. ADO Den Haag 13 10
16. PEC Zwolle 13 10
17. VVV-Venlo 13 9
18. RKC Waalwijk 13 4
STRATEGISCHE PARTNERS
DIAMOND BUSINESS PARTNERS
DIVISIEPARTNERS