03MRT2019  FORTUNA VERSPEELT VOORSPRONG EN VERLIEST IN ALKMAAR

Fortuna Sittard was op bezoek in Alkmaar en kwam nog voor rust op voorsprong, maar wist deze uiteindelijk niet over de streep te trekken. De Sittardse ploeg verloor na negentig minuten met 4-2 van AZ. Doelpunten kwamen bij Fortuna Sittard van Lazaros Lamprou en Andrija Novakovich. Oussama Idrissi, Guus Til en Teun Koopmeiners (2x) waren de doelpuntenmakers bij AZ.

AZ beter, Fortuna Sittard effectiever
In de eerste helft AZ had het betere van de spel, maar kwam daarbij niet tot grote mogelijkheden. Binnen twee minuten werd de Fortuna-defensie wel nog opgeschrikt door Calvin Stengs. De aanvaller soleerde aan de zijkant en zag zijn schot in het zijnet verdwijnen. Daarna gebeurde er niet veel, op wat schoten die huizenhoog overvlogen na.

Er was dan ook een ongelukkige actie van sluitpost Alexei Koselev voor nodig om de Alkmaarders aan een voorsprong te helpen. Na een klein half uur spelen probeerde de doelman een bal voor de voeten van Thomas Ouwejan weg te werken, maar hij bracht de linksback hierbij ten val. Arbiter Allard Lindhout wees dan ook gedecideerd naar de penaltystip. Koselev maakte zijn fout nog bijna goed door de penalty van Koopmeiners te stoppen, maar via zijn benen verdween de bal dan toch nog over de doellijn: 1-0.

Wat volgde was een lesje effectiviteit van de Fortunezen. Bij de eerste grote mogelijkheid van Fortuna Sittard was het namelijk gelijk raak. Een voorzet van Michael Pinto belandde panklaar op het hoofd van het Eredivisie Talent van de Maand; Lamprou. De Griek kopte het leer feilloos tegen de touwen aan: 1-1. Vlak voor rust wist Fortuna zelfs brutaal op voorsprong te komen. Dat gebeurde nadat de bal op de rand van de zestien bij Novakovich belandde. De Amerikaan besloot een poging te wagen en via een AZ-verdediger zette zijn schot Fortuna op voorsprong: 1-2.

Fortuna Sittard verspeelt voorsprong
In de tweede helft werd deze voorsprong echter alweer snel teniet gedaan. In de 54ste minuut lepelde Ouwejan de bal in het strafschopgebied van Fortuna waarna Til snel voor zijn man kroop en Koselev verschalkte: 2-2. Een aantal minuten later ging dan ook de gelijke stand verloren. In de 61ste minuut was Til de aangever op Idrissi die compleet vrijgespeeld kon binnentikken: 3-2.

Vlak na deze treffer had Mark Diemers nog een sterke poging via een vrije trap, maar hierna kon de uitploeg niet echt een vuist meer maken. Een doelpunt van AZ hing in de lucht en die kwam er ook. Na een corner gaf Stengs een knappe pass op Idrissi die zijn poging op de lat zag verdwijnen, Koopmeiners was er echter snel bij en scoorde zijn tweede: 4-2. Daarna zou de wedstrijd doodbloedden en er werd niet meer gescoord.

Naïef
Mark Diemers was na afloop kritisch op het ‘naïeve’ spel van zijn ploeg: "Denk dat dit wel een probleem is van de laatste weken. Ook tegen Heerenveen geven we een voorsprong weg. We moeten voortaan compacter staan om dit te voorkomen. Dit deden we wel goed aan het eind van de eerste helft, maar daarna zakken we toch weer terug. We zijn af en toe wat naïef en dat moet er echt uit."

FOTO'S

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
ZA 30
03
Willem II - Fortuna Sittard
WO 03
04
Fortuna Sittard - ADO Den Haag
ZO 07
04
PEC Zwolle - Fortuna Sittard
ZA 13
04
Fortuna Sittard - VVV-Venlo
ZO 21
04
Fortuna Sittard - NAC Breda
WO 24
04
FC Utrecht - Fortuna Sittard
ZO 28
04
Fortuna Sittard - Feyenoord
ZO 12
05
FC Groningen - Fortuna Sittard
STAND EREDIVISIE
11. Willem II 25 31
12. Fortuna Sittard 26 29
13. ADO Den Haag 25 28
14. PEC Zwolle 24 26
15. Excelsior 25 26
16. FC Emmen 26 25
17. De Graafschap 25 22
18. NAC Breda 25 17
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS