03MAY2019  FORTUNA VERBINDT ORGANISEERT GESLAAGD STRAATVOETBALTOERNOOI

Onder de naam Fortuna Verbindt organiseert Fortuna Sittard een groot aantal maatschappelijke activiteiten. Woensdag 1 mei vond op de accommodatie van VV Sittard een straatvoetbaltoernooi plaats voor de jeugd. Het toernooi werd samen met de maatschappelijke partners Ecsplore en Sprint georganiseerd.

Het toernooi werd in twee leeftijdscategorieën gespeeld. De jeugd onder de tien jaar en jeugd onder twaalf jaar speelden elk hun eigen toernooi. In totaal waren 100 jeugdigen van de partij. Winnen was niet het belangrijkste, benadrukte MVO-coördinator Roland Hintzen voor aanvang: "Natuurlijk wil je als jonge speler presteren, dat lijkt me logisch. Maar het is minstens zo belangrijk dat er volgens de regels van fair play wordt gespeeld. De scheidsrechters letten ook op dit aspect, aan de teams die het in dit opzicht het beste doen wordt ook een beker uitgedeeld."

Gezonde voeding
Bij binnenkomst kregen de spelers allemaal een lunchpakket overhandigd, met daarin met name aandacht voor gezonde voeding. De pakketten vonden gretig aftrek. Om 12.30 uur werd selectiespeler Djibril Dianessy met gejuich door de jongeren onthaald, hij verrichtte de prijsuitreiking. Daarna ging hij met veel spelers (en diverse ouders) op de foto.

"We hopen met dit evenement een bijdrage te leveren aan de sportbeleving van de jeugd", aldus Hintzen. "Je ziet hoe enthousiast ze zijn. Leuk voorbeeld is een team uit het dorp Puth. Van de spelers van het betreffende team, was maar één iemand echt actief als voetballer. De andere teamleden doen aan andere sporten. Ook zij gaven aan veel plezier te hebben gehad bij deze activiteit."

FOTO'S

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
SAT 23
11
PEC Zwolle - Fortuna Sittard
SAT 30
11
Fortuna Sittard - FC Groningen
SAT 07
12
PSV - Fortuna Sittard
SAT 14
12
Fortuna Sittard - RKC Waalwijk
SAT 21
12
Willem II - Fortuna Sittard
SAT 18
01
Fortuna Sittard - Vitesse
SAT 25
01
Sparta Rotterdam - Fortuna Sittard
SUN 02
02
Fortuna Sittard - sc Heerenveen
STAND EREDIVISIE
11. FC Twente 13 18
12. Sparta Rotterdam 13 16
13. FC Emmen 13 13
14. Fortuna Sittard 13 12
15. ADO Den Haag 13 10
16. PEC Zwolle 13 10
17. VVV-Venlo 13 9
18. RKC Waalwijk 13 4
STRATEGISCHE PARTNERS
DIAMOND BUSINESS PARTNERS
DIVISIEPARTNERS