07OCT2018  FORTUNA TOONT VEERKRACHT EN SLEEPT PUNT UIT HET VUUR IN EMMEN

Fortuna Sittard heeft zondagmiddag in Emmen een gelijkspel uit het vuur gesleept. In stadion De Oude Meerdijk werd het 3-3. José Rodríguez maakte in blessuretijd de gelijkmaker.

Terwijl de meeste mensen genoten van hun luie zondagochtend, zaten de supporters van Fortuna Sittard al voor dag en dauw aan hun ontbijt. Driehonderd fans maakten de verre busreis naar Emmen. Terwijl iedereen de slaap net uit hun ogen had geveegd, klonk het eerste fluitsignaal al. De spelers van Fortuna leken in de eerste helft ook nog niet helemaal bij de les te zijn. De ploeg voetbalde voor rust ondermaats, terwijl het een belangrijke wedstrijd tegen concurrent en mede-promovendus Emmen was.

Eerste helft voor FC Emmen
De thuisclub was iets beter gewend aan het vroege tijdstip en kreeg een aantal kansen in de beginfase. Het enige wat Fortuna voor rust liet zien was een kopbal over het doel van Andrija Novakovich en een schot van Jorrit Smeets in de handen van de Emmen-doelman. De thuisclub kwam in de 36e minuut op voorsprong door een treffer van Alexander Bannink (1-0). Dat was ook de ruststand.

Fortuna Sittard recht de rug
Trainers René Eijer en Kevin Hofland grepen in de rust in met twee wissels. Het duo was zichtbaar niet tevreden over het spel van hun ploeg. Marco Ospitalieri en Ahmed El Messaoudi bleven in de kleedkamer achter en Michael Pinto en Lazaros Lamprou kwamen in het elftal. De wijzigingen in de ploeg deden Fortuna goed. De ploeg voetbalde beter en er kwamen ook meer kansen. Invaller Lamprou had een mogelijkheid, evenals Wessel Dammers met een hakbal. De 1-1 hing in de lucht, maar juist op dat moment sloeg Emmen toe en maakte invaller Jafar Arias de 2-0 voor de thuisploeg. De aanvaller kon volledig vrij raak koppen. Vier minuten later bracht Lisandro Semedo de spanning terug in de wedstrijd (2-1) na balverlies van Gersom Klok. De voorzet kwam van Lamprou. Lang kon Fortuna echter niet genieten van de aansluitingstreffer, want weer was het Emmen dat scoorde. Het doelpunt kwam wederom op naam van Bannink. De wedstrijd leek gespeeld, maar Fortuna rechtte haar rug.

Invaller Finn Stokkers kopte de bal over doelman Kjell Scherpen heen die te laat uit zijn doel kwam (2-3). In blessuretijd kroonde José Rodriguez zich tot matchwinner door de gelijkmaker (3-3) te maken. Stokkers had een slimme vrije trap versierd. Mark Diemers legde de bal op het hoofd van de Spanjaard, waardoor de middenvelder kon scoren.

Strijdlust en veerkracht
Aanvoerder Wessel Dammers baalde dat Fortuna zo matig aan de eerste helft was begonnen. “Het was een hele slechte eerste helft van onze kant. We kwamen niet aan voetballen toe. Gelukkig spelen we op strijdlust uiteindelijk nog gelijk, dat is heel belangrijk. We wisten dat het een cruciale pot zou zijn. 3-3 is heerlijk, omdat je twee keer van een achterstand terugkomt, maar je had hier eigenlijk willen winnen.”

Trainer Kevin Hofland zat na afloop met een dubbel gevoel. “Ik zit hier met een lichte glimlach uiteindelijk. Zeker als we twee keer terugkomen van een achterstand, dan mag je blij zijn met een gelijkspel. Deze veerkracht hebben we al vaker laten zien. Dat is een compliment aan de groep.” Hofland was verre van tevreden over het spel van zijn ploeg in de eerste helft. ,,Ik ben teleurgesteld over hoe wij deze wedstrijd hebben gespeeld. We begonnen heel slecht en waren niet scherp. We liepen 45 minuten achter de feiten aan. In de rust hebben we twee keer gewisseld en we werden iets beter. Toch konden we nog steeds niet leveren, wat we moesten leveren. Uiteindelijk kom je terug tot 3-3. Daarmee toon je weer veerkracht, maar we bouwen ergens aan en breken het vervolgens in een wedstrijd weer af. Nu krijgen we een rustige periode en gaan we weer opnieuw bouwen.” Emmen-trainer Dick Lukkien vond dat hij met 3-3 had verloren. “We hebben de doelpunten zomaar cadeau gegeven, terwijl Fortuna al dood en begraven was. Dat mag ons niet gebeuren.”

Na de interlandperiode hervatten de Fortunezen de competitie op zondag 21 oktober in eigen huis om 16.45 uur. Tegenstander is dan De Graafschap. Bestel je ticket(s) via mijn.fortunasittard.nl.

FOTO'S

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
SAT 23
11
PEC Zwolle - Fortuna Sittard
SAT 30
11
Fortuna Sittard - FC Groningen
SAT 07
12
PSV - Fortuna Sittard
SAT 14
12
Fortuna Sittard - RKC Waalwijk
SAT 21
12
Willem II - Fortuna Sittard
SAT 18
01
Fortuna Sittard - Vitesse
SAT 25
01
Sparta Rotterdam - Fortuna Sittard
SUN 02
02
Fortuna Sittard - sc Heerenveen
STAND EREDIVISIE
11. FC Twente 13 18
12. Sparta Rotterdam 13 16
13. FC Emmen 13 13
14. Fortuna Sittard 13 12
15. ADO Den Haag 13 10
16. PEC Zwolle 13 10
17. VVV-Venlo 13 9
18. RKC Waalwijk 13 4
STRATEGISCHE PARTNERS
DIAMOND BUSINESS PARTNERS
DIVISIEPARTNERS