07OKT2018  FORTUNA TOONT VEERKRACHT EN SLEEPT PUNT UIT HET VUUR IN EMMEN

Fortuna Sittard heeft zondagmiddag in Emmen een gelijkspel uit het vuur gesleept. In stadion De Oude Meerdijk werd het 3-3. José Rodríguez maakte in blessuretijd de gelijkmaker.

Terwijl de meeste mensen genoten van hun luie zondagochtend, zaten de supporters van Fortuna Sittard al voor dag en dauw aan hun ontbijt. Driehonderd fans maakten de verre busreis naar Emmen. Terwijl iedereen de slaap net uit hun ogen had geveegd, klonk het eerste fluitsignaal al. De spelers van Fortuna leken in de eerste helft ook nog niet helemaal bij de les te zijn. De ploeg voetbalde voor rust ondermaats, terwijl het een belangrijke wedstrijd tegen concurrent en mede-promovendus Emmen was.

Eerste helft voor FC Emmen
De thuisclub was iets beter gewend aan het vroege tijdstip en kreeg een aantal kansen in de beginfase. Het enige wat Fortuna voor rust liet zien was een kopbal over het doel van Andrija Novakovich en een schot van Jorrit Smeets in de handen van de Emmen-doelman. De thuisclub kwam in de 36e minuut op voorsprong door een treffer van Alexander Bannink (1-0). Dat was ook de ruststand.

Fortuna Sittard recht de rug
Trainers René Eijer en Kevin Hofland grepen in de rust in met twee wissels. Het duo was zichtbaar niet tevreden over het spel van hun ploeg. Marco Ospitalieri en Ahmed El Messaoudi bleven in de kleedkamer achter en Michael Pinto en Lazaros Lamprou kwamen in het elftal. De wijzigingen in de ploeg deden Fortuna goed. De ploeg voetbalde beter en er kwamen ook meer kansen. Invaller Lamprou had een mogelijkheid, evenals Wessel Dammers met een hakbal. De 1-1 hing in de lucht, maar juist op dat moment sloeg Emmen toe en maakte invaller Jafar Arias de 2-0 voor de thuisploeg. De aanvaller kon volledig vrij raak koppen. Vier minuten later bracht Lisandro Semedo de spanning terug in de wedstrijd (2-1) na balverlies van Gersom Klok. De voorzet kwam van Lamprou. Lang kon Fortuna echter niet genieten van de aansluitingstreffer, want weer was het Emmen dat scoorde. Het doelpunt kwam wederom op naam van Bannink. De wedstrijd leek gespeeld, maar Fortuna rechtte haar rug.

Invaller Finn Stokkers kopte de bal over doelman Kjell Scherpen heen die te laat uit zijn doel kwam (2-3). In blessuretijd kroonde José Rodriguez zich tot matchwinner door de gelijkmaker (3-3) te maken. Stokkers had een slimme vrije trap versierd. Mark Diemers legde de bal op het hoofd van de Spanjaard, waardoor de middenvelder kon scoren.

Strijdlust en veerkracht
Aanvoerder Wessel Dammers baalde dat Fortuna zo matig aan de eerste helft was begonnen. “Het was een hele slechte eerste helft van onze kant. We kwamen niet aan voetballen toe. Gelukkig spelen we op strijdlust uiteindelijk nog gelijk, dat is heel belangrijk. We wisten dat het een cruciale pot zou zijn. 3-3 is heerlijk, omdat je twee keer van een achterstand terugkomt, maar je had hier eigenlijk willen winnen.”

Trainer Kevin Hofland zat na afloop met een dubbel gevoel. “Ik zit hier met een lichte glimlach uiteindelijk. Zeker als we twee keer terugkomen van een achterstand, dan mag je blij zijn met een gelijkspel. Deze veerkracht hebben we al vaker laten zien. Dat is een compliment aan de groep.” Hofland was verre van tevreden over het spel van zijn ploeg in de eerste helft. ,,Ik ben teleurgesteld over hoe wij deze wedstrijd hebben gespeeld. We begonnen heel slecht en waren niet scherp. We liepen 45 minuten achter de feiten aan. In de rust hebben we twee keer gewisseld en we werden iets beter. Toch konden we nog steeds niet leveren, wat we moesten leveren. Uiteindelijk kom je terug tot 3-3. Daarmee toon je weer veerkracht, maar we bouwen ergens aan en breken het vervolgens in een wedstrijd weer af. Nu krijgen we een rustige periode en gaan we weer opnieuw bouwen.” Emmen-trainer Dick Lukkien vond dat hij met 3-3 had verloren. “We hebben de doelpunten zomaar cadeau gegeven, terwijl Fortuna al dood en begraven was. Dat mag ons niet gebeuren.”

Na de interlandperiode hervatten de Fortunezen de competitie op zondag 21 oktober in eigen huis om 16.45 uur. Tegenstander is dan De Graafschap. Bestel je ticket(s) via mijn.fortunasittard.nl.

FOTO'S

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
ZO 16
12
Feyenoord - Fortuna Sittard
ZA 22
12
Fortuna Sittard - FC Groningen
ZO 20
01
De Graafschap - Fortuna Sittard
ZO 27
01
Fortuna Sittard - Vitesse
ZO 03
02
PSV - Fortuna Sittard
ZO 10
02
Fortuna Sittard - Excelsior
ZA 16
02
Heracles Almelo - Fortuna Sittard
ZA 23
02
Fortuna Sittard - sc Heerenveen
STAND EREDIVISIE
8. sc Heerenveen 15 20
9. VVV-Venlo 15 20
10. Fortuna Sittard 15 16
11. Willem II 15 16
12. ADO Den Haag 15 16
13. Excelsior 15 16
14. FC Groningen 15 14
15. PEC Zwolle 15 14
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS