23JUL2019  FORTUNA STRIKT FELBEGEERDE SPITS BASSALA SAMBOU

Fortuna Sittard trekt aan het langste eind in de strijd om de handtekening van spits Bassala Sambou. De 21-jarige in Duitsland geboren Engelsman verlengde zijn contract bij Everton FC niet en tekent voor drie jaar in Sittard.

Championship en League One clubs probeerden hem in Engeland te houden, terwijl eerste en tweede Bundesliga clubs poogden hem te verleiden terug te keren naar zijn geboorteland. Maar vandaag zette Bassala Sambou zijn handtekening onder een driejarig contract bij Fortuna Sittard.

De afgelopen drie seizoenen kwam Sambou uit voor het onder 23 team van Everton FC. In twee van de drie seizoenen werd de titel behaald in de Premier League 2, de talenten-versie van de Engelse Premier League. In het afgelopen seizoen was Sambou elf keer trefzeker voor het opleidingsteam van Everton FC en nam hij twee assists voor zijn rekening. 

Ondanks zijn productieve seizoen kreeg Sambou niet de kans om zich in de hoofdmacht van Everton te laten zien. “Het is tijd voor mij om me te gaan bewijzen op het hoogste niveau, en die kans krijg ik bij Fortuna Sittard in de Eredivisie”, vertelt Sambou. 

De explosieve en beweeglijke spits werd mede dankzij PlayerConnect al langere tijd nauwgezet gevolgd door Fortuna Sittard. “Vele grote clubs hadden concrete interesse en het was dan ook een erg lang traject om hem te overtuigen voor Fortuna Sittard te kiezen”, vertelt technisch manager Sjoerd Ars. “Het siert Bassala en zijn agent dan ook dat ze kiezen voor het sportieve en niet voor het financiële plaatje. We zijn logischerwijs dan ook erg blij dat we hem voor de lange termijn aan ons hebben kunnen verbinden.” 

Welkom Bassala!

FOTO'S

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
SUN 20
10
FC Emmen - Fortuna Sittard
SAT 26
10
Fortuna Sittard - VVV-Venlo
SAT 02
11
FC Utrecht - Fortuna Sittard
SAT 09
11
Fortuna Sittard - ADO Den Haag
SAT 23
11
PEC Zwolle - Fortuna Sittard
SAT 30
11
Fortuna Sittard - FC Groningen
SAT 07
12
PSV - Fortuna Sittard
SAT 14
12
Fortuna Sittard - RKC Waalwijk
STAND EREDIVISIE
11. FC Twente 9 12
12. FC Groningen 9 10
13. VVV-Venlo 9 9
14. PEC Zwolle 9 7
15. FC Emmen 9 7
16. ADO Den Haag 9 6
17. Fortuna Sittard 9 6
18. RKC Waalwijk 9 1
STRATEGISCHE PARTNERS
DIAMOND BUSINESS PARTNERS
DIVISIEPARTNERS