23JUL2019  FORTUNA STRIKT FELBEGEERDE SPITS BASSALA SAMBOU

Fortuna Sittard trekt aan het langste eind in de strijd om de handtekening van spits Bassala Sambou. De 21-jarige in Duitsland geboren Engelsman verlengde zijn contract bij Everton FC niet en tekent voor drie jaar in Sittard.

Championship en League One clubs probeerden hem in Engeland te houden, terwijl eerste en tweede Bundesliga clubs poogden hem te verleiden terug te keren naar zijn geboorteland. Maar vandaag zette Bassala Sambou zijn handtekening onder een driejarig contract bij Fortuna Sittard.

De afgelopen drie seizoenen kwam Sambou uit voor het onder 23 team van Everton FC. In twee van de drie seizoenen werd de titel behaald in de Premier League 2, de talenten-versie van de Engelse Premier League. In het afgelopen seizoen was Sambou elf keer trefzeker voor het opleidingsteam van Everton FC en nam hij twee assists voor zijn rekening. 

Ondanks zijn productieve seizoen kreeg Sambou niet de kans om zich in de hoofdmacht van Everton te laten zien. “Het is tijd voor mij om me te gaan bewijzen op het hoogste niveau, en die kans krijg ik bij Fortuna Sittard in de Eredivisie”, vertelt Sambou. 

De explosieve en beweeglijke spits werd mede dankzij PlayerConnect al langere tijd nauwgezet gevolgd door Fortuna Sittard. “Vele grote clubs hadden concrete interesse en het was dan ook een erg lang traject om hem te overtuigen voor Fortuna Sittard te kiezen”, vertelt technisch manager Sjoerd Ars. “Het siert Bassala en zijn agent dan ook dat ze kiezen voor het sportieve en niet voor het financiële plaatje. We zijn logischerwijs dan ook erg blij dat we hem voor de lange termijn aan ons hebben kunnen verbinden.” 

Welkom Bassala!

FOTO'S

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
SAT 14
12
Fortuna Sittard - RKC Waalwijk
SAT 21
12
Willem II - Fortuna Sittard
SAT 18
01
Fortuna Sittard - Vitesse
SAT 25
01
Sparta Rotterdam - Fortuna Sittard
SUN 02
02
Fortuna Sittard - sc Heerenveen
FRI 07
02
Heracles Almelo - Fortuna Sittard
SAT 15
02
Fortuna Sittard - FC Emmen
SAT 22
02
Feyenoord - Fortuna Sittard
STAND EREDIVISIE
11. Sparta Rotterdam 16 20
12. FC Twente 16 19
13. FC Emmen 16 15
14. Fortuna Sittard 16 15
15. VVV-Venlo 16 15
16. PEC Zwolle 16 13
17. ADO Den Haag 16 12
18. RKC Waalwijk 16 8
STRATEGISCHE PARTNERS
DIAMOND BUSINESS PARTNERS
DIVISIEPARTNERS