21APR2018  FORTUNA SITTARD WINT VAN JONG FC UTRECHT

In een zeer spannende wedstrijd heeft Lars Hutten Fortuna Sittard de volle winst bezorgd tegen Jong FC Utrecht: 0-1. Als Fortuna erin slaagt om de thuiswedstrijd tegen Jong PSV komende zaterdag eveneens winnend af te sluiten, dan is promotie naar de Eredivisie een feit. En dat had aan het begin van dit seizoen waarschijnlijk niemand durven dromen. 

Zo’n 2.000 fans van Fortuna Sittard waren met de ploeg meegereisd om de enorm belangrijke uitwedstrijd tegen Jong Utrecht bij te wonen. Met 1200 supporters was het uitvak bomvol. "Het voelde als een thuiswedstrijd", aldus Lars Hutten na afloop.

Spanning voelbaar
Bij iedereen was de spanning voelbaar. Wellicht had het allemaal meer relaxed gelopen, als een strakke voorzet op maat van Lisandro Semedo, al na 35 seconden door Lars Hutten in het doel was gewerkt. In de daaropvolgende 20 minuten waren de aanvallende acties van de geel-groenen dreigend, maar steeds was het ‘net niet’. Todd Cantwell was met een poging van 18 meter nog het dichtste bij een treffer, hij mikte echter over.

Jong FC Utrecht had zich uitstekend op Fortuna Sittard ingesteld, men hield de ruimtes klein. Rond het half uur was de thuisclub diverse keren gevaarlijk. Een vrije trap van Odysseus Velanus eindigde op de bovenkant van de lat, een afstandsschot van dezelfde speler werd door Fortuna keeper Aykut Özer onschadelijk gemaakt. Vlak voor rust was Andre Vidigal tot twee keer toe dicht bij een treffer. Na een vlotte combinatie tussen Finn Stokkers en Semedo speelde de laatste Vidigal vrij bij de tweede paal. De vleugelspeler werkte de bal voor een verlaten doel echter over. Nauwelijks vijftig seconden later bediende Lisandro Semedo zijn landgenoot opnieuw, diens kopbal ging echter centimeters over de deklat.

Lars Hutten breekt de ban
De tweede helft verliep aanvankelijk erg moeizaam, maar na iets meer dan een uur spelen wist Lars Hutten dan toch de score te openen. Met een fraaie individuele actie ontdeed Hutten zich van enkele tegenstanders en met een strak schot van zo’n acht meter verschalkte hij Utrecht doelman Nick Marsman: 0-1. Spelers en supporters konden hun vreugde niet op. In verdedigend opzicht had Fortuna Sittard opnieuw haar zaken uitstekend op orde, men liet de thuisclub weinig tot geen ruimte. Diverse keren leek de tweede Sittardse treffer in de maak, maar keeper Marsman toonde telkens zijn kwaliteiten. Ook in de drie minuten extra tijd veranderde niets meer aan de score. Fortuna Sittard is nu 13 opeenvolgende duels zonder nederlaag, een clubrecord.

Zinderend competitieslot
Koploper Jong Ajax, dat niet kan promoveren, en NEC wisten beide hun wedstrijd vrijdagavond te winnen. Aan de kop van de ranglijst verandert derhalve niets. Jong Ajax gaat op kop met 76 punten, Fortuna Sittard heeft 75 punten vergaard en NEC 73 punten. Bij winst op Jong PSV komende zaterdag promoveert Fortuna Sittard dus naar de Eredivisie. Als Jong Ajax tegen MVV niet kan winnen, weet Fortuna Sittard tevens het kampioenschap in de wacht te slepen. Lars Hutten: ,,Het stadion is tegen Jong PSV al zowat uitverkocht, heb ik begrepen. We gaan er vol voor. We willen ons trouwe fans niet teleurstellen.”

Noot van de redactie: inmiddels is het stadion volledig uitverkocht voor de wedstrijd tegen Jong PSV. 

FOTO'S

@FORTUNASITTARD
  • De arbitrage tegen Feyenoord: 1️⃣ Manschot 🚩 Bluemink 🚩 Langkamp 4️⃣ Pérez 📺 Gözübüyük en Hoekstra #️⃣ #SamenNaoVeure #FEYFOR
    11-dec-2018
  • 🆕 | KOOP NU JOUW HALVE SEIZOENKAART! 🎁 Bestel nog vóór 18 december jouw halve seizoenkaart en kom gratis naar…
    11-dec-2018
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
ZO 16
12
Feyenoord - Fortuna Sittard
ZA 22
12
Fortuna Sittard - FC Groningen
ZO 20
01
De Graafschap - Fortuna Sittard
ZO 27
01
Fortuna Sittard - Vitesse
ZO 03
02
PSV - Fortuna Sittard
ZO 10
02
Fortuna Sittard - Excelsior
ZA 16
02
Heracles Almelo - Fortuna Sittard
ZA 23
02
Fortuna Sittard - sc Heerenveen
STAND EREDIVISIE
8. sc Heerenveen 15 20
9. VVV-Venlo 15 20
10. Fortuna Sittard 15 16
11. Willem II 15 16
12. ADO Den Haag 15 16
13. Excelsior 15 16
14. FC Groningen 15 14
15. PEC Zwolle 15 14
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS