20JUL2018  FORTUNA SITTARD WINT OOK TWEEDE PROCEDURE VAN SUNDAY OLISEH

Recentelijk startte voormalig hoofdcoach Sunday Oliseh een  arbitrageprocedure tegen Fortuna Sittard waarin hij een promotiebonus claimde. Nadat eerder al door de Arbitragecommissie van de KNVB in haar vonnis van 5 april jl. werd uitgesproken dat Sunday Oliseh definitief niet kon terugkeren in zijn functie als coach bij Fortuna én zijn vordering werd afgewezen door de commissie vanwege een te verstoorde arbeidsrelatie, is Fortuna ook in deze tweede arbitrageprocedure volledig in het gelijk gesteld.

In deze tweede arbitrageprocedure meende Oliseh recht te hebben op een bonus van EUR 100.000,- vanwege het feit dat Fortuna Sittard het afgelopen seizoen gepromoveerd is naar de Eredivisie. Tijdens de mondelinge behandeling (woensdag 4 juli jl.) in Zeist voerde de advocate van Oliseh aan dat Oliseh recht had op deze ‘promotiebonus’ van EUR 100.000,- omdat dit als zodanig, zonder nadere condities, in zijn arbeidsovereenkomst was opgenomen.

Namens Fortuna Sittard voerde advocaat Frans de Weger aan dat in het eerste arbitrale vonnis van 5 april reeds was vastgesteld door de Arbitragecommissie dat Oliseh geen recht had op deze bonus, mede vanwege het eerder vastgestelde verwijtbare handelen aan de kant van Oliseh. De Arbitragecommissie onderschreef dit standpunt namens Fortuna ten volle en heeft dan ook deze nieuwe vordering van Oliseh afgewezen. Daarnaast is Oliseh veroordeeld tot het betalen van de kosten van deze tweede procedure.

Fortuna Sittard is blij dat ook deze zaak in zijn voordeel is uitgevallen. De club had de “kwestie Oliseh” al achter zich gelaten en had de focus volledig verlegd naar het nieuwe seizoen. Met het vonnis in deze tweede zaak kan nu definitief een streep gezet worden onder deze vervelende en langslepende affaire. De sfeer in de spelersgroep is inmiddels zoals deze behoort te zijn en de club kijkt dan ook met veel vetrouwen uit naar het komende seizoen in de Eredivisie.

@FORTUNASITTARD
  • De arbitrage tegen Feyenoord: 1️⃣ Manschot 🚩 Bluemink 🚩 Langkamp 4️⃣ Pérez 📺 Gözübüyük en Hoekstra #️⃣ #SamenNaoVeure #FEYFOR
    11-dec-2018
  • 🆕 | KOOP NU JOUW HALVE SEIZOENKAART! 🎁 Bestel nog vóór 18 december jouw halve seizoenkaart en kom gratis naar…
    11-dec-2018
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
ZO 16
12
Feyenoord - Fortuna Sittard
ZA 22
12
Fortuna Sittard - FC Groningen
ZO 20
01
De Graafschap - Fortuna Sittard
ZO 27
01
Fortuna Sittard - Vitesse
ZO 03
02
PSV - Fortuna Sittard
ZO 10
02
Fortuna Sittard - Excelsior
ZA 16
02
Heracles Almelo - Fortuna Sittard
ZA 23
02
Fortuna Sittard - sc Heerenveen
STAND EREDIVISIE
8. sc Heerenveen 15 20
9. VVV-Venlo 15 20
10. Fortuna Sittard 15 16
11. Willem II 15 16
12. ADO Den Haag 15 16
13. Excelsior 15 16
14. FC Groningen 15 14
15. PEC Zwolle 15 14
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS