18MRT2017  FORTUNA SITTARD VLOERT DE GRAAFSCHAP: 3-2

Na een vroege achterstand heeft Fortuna Sittard de thuiswedstrijd tegen De Graafschap winnend afgesloten: 3-2. Met twee prachtige doelpunten, beide uit een vrije trap, was Emrah Bassan de gevierde man aan Fortuna zijde. Voor Fortuna Sittard alweer de achtste thuisoverwinning van het seizoen.

De Graafschap begon aan de wedstrijd als mede koploper in de vierde periode. De ploeg uit Doetinchem wist vijf duels achterelkaar te winnen, in de periodestand was alleen RKC Waalwijk op doelsaldo na drie wedstrijden net iets beter. Een hele opgave voor Fortuna Sittard dus, dat was op voorhand duidelijk. In de vijfde minuut kwam Fortuna op achterstand. Scheidsrechter Lindhout kende een strafschop toe aan de gasten, na een lichte overtreding van Vitor Saba op Anthony van den Hurk. De clubtopscoorder van De Graafschap, Piotr Parzyszek, liet Fortuna  doelman Miguel Santos vanaf elf meter kansloos: 0-1. Voor de Poolse spits alweer zijn twintigste doelpunt van het seizoen. Fortuna Sittard had maar zes minuten nodig om de achterstand ongedaan te maken.. De Graafschap verdediger Nathaniel Will speelde verkeerd terug, de bal werd door Finn Stokkers onderschept. Stokkers snelde op doelman Filip Bednarek af, de spits gaf de bal onbaatzuchtig mee aan de meegelopen Djibril Dianessy. Voor een leeg doel maakte deze geen fout: 1-1. Voor Nathaniel Will kreeg de wedstrijd na iets minder dan een half uur spelen nog een vervelender vervolg. Na zijn blunder bij het eerste doelpunt haalde de verdediger de doorgebroken Gavin Vlijterneer. Een rode kaart was het logische gevolg. Emrah Bassanmocht van ruim twintig meter de vrije trap nemen, de bal verdween schitterend in de driehoek: 2-1. In de slotfase van de eerste helft ontsnapte Fortuna Sittard, toen Christopher Braun een inzet op de doellijn met zijn hand keerde. Scheidsrechter Lindhout kende nu geen strafschop toe.

In de tweede helft had Fortuna Sittard met een man meer vaak veel ruimte. De mogelijkheden werden echter niet benut, het was weer een vrije trap van Emrah Bassan waarmee Fortuna Sittard de score verder uitbouwde. Nu van meer dan dertig meter verschalkte Bassan keeper Bednarek. De doelman kreeg wel nog zijn handen echter de bal, de bal sloeg echter toch tegen de touwen: 3-1. Voor Bassan alweer zijn vierde treffer voor Fortuna Sittard, waar van drie uit een vrije trap.

Vooral in het slotkwartier kreeg Fortuna Sittard enorme mogelijkheden om de score een veel hoger aanzien te geven. Gavin Vlijter schoot snoeihard op de paal, na prachtig aangeven van invaller Junior. Een andere invaller, Sjoerd Ars, mikte in het zijnet en Finn Stokkers had ook diverse mogelijkheden. Bijna kreeg Fortuna Sittard nog de rekening gepresenteerd, in de 90e minuut scoorde Bart Straalman 3-2. Fortuna Sittard stond echter geen verdere kansen meer toe en won verdiend. Dat vond ook Sunday Oliseh: ,,Uiteraard ben ik blij met de overwinning. We hebben de duels tegen VVV Venlo en NAC wat ongelukkig verloren. We hebben met lef en overtuiging gevoetbald vandaag. Dit is goed voor het zelfvertrouwen.” Voor Ferry de Regt was het de afsluiting van een perfecte week. Dinsdag werd zijn dochter Noa geboren en op vrijdag dus de volle winst tegen De Graafschap. Toch was De Regt ook kritisch: ,,We incasseren vaak te gemakkelijk tegengoals, daardoor maken we het ons zelf erg moeilijk. Dat moet voor mijn gevoel veel beter. Het zal lastig worden om nog mee te doen om de play off plaatsen. Maar we gaan er elke wedstrijd vol voor. We geven niets weg.”

De eerstvolgende wedstrijd is de derby in Maastricht tegen MVV, op zondag 2 april.

 

FOTO'S

@FORTUNASITTARD
  • DAY AFTER📆 | Wat is het momenteel genieten voor alle Fortunezen. Wil je de wedstrijd tegen FC Den Bosch nog een kee…
    16-dec-2017
  • TIP🔰 | Dankzij de winst in Den Bosch kunnen we aanstaande zaterdag een play-off plek afdwingen. Nu kan je twee ding…
    16-dec-2017
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
ZA 23
12
Fortuna Sittard - Jong FC Utrecht
VR 12
01
Fortuna Sittard - Jong Ajax
VR 19
01
FC Dordrecht - Fortuna Sittard
VR 26
01
Fortuna Sittard - FC Emmen
VR 02
02
FC Volendam - Fortuna Sittard
MA 12
02
Jong AZ - Fortuna Sittard
VR 16
02
Fortuna Sittard - Telstar
VR 23
02
N.E.C. - Fortuna Sittard
STAND JUPILER LEAGUE
1. Fortuna Sittard 18 38
2. N.E.C. 17 37
3. Jong Ajax 17 33
4. Telstar 18 30
5. De Graafschap 18 29
6. FC Emmen 18 28
7. FC Den Bosch 17 27
8. Jong PSV 17 25
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS
NU TE KOOP: HALVE SEIZOENKAART Bestel vóór 21 december en krijg een wedstrijd cadeau KLIK HIER X