28JUL2018  FORTUNA SITTARD VERLIEST NUTTIG OEFENDUEL VAN BAYER '04 LEVERKUSEN

In eigen huis heeft Fortuna Sittard zaterdagavond met 2-0 verloren van het Duitse Bayer '04 Leverkusen. De doelpunten van de gasten werden gescoord door Kevin Volland en invaller Benjamin Henrichs. 

Met Bayer Leverkusen was niet zomaar een ploeg te gast in het Fortuna stadion. De ploeg is in Duitsland een absolute grootmacht en eindigde in de zware Bundesliga competitie vijf keer op de tweede plaats. Maar liefst elf keer wist Leverkusen kwalificatie voor de Champions League af te dwingen. In 2002 bereikte men daarin zelfs de finale, Real Madrid was door een doelpunt van Zinedine Zidane daarin te sterk. Vorig seizoen eindigde het team als vijfde in de Bundesliga, waardoor men net kwalificatie voor het sterkste evenement op clubniveau misliep.

Gelijk opgaande eerste helft
In de eerste 45 minuten was er weinig krachtsverschil tussen beide ploegen. In de openingsfase was Dominik Kohr na een vrije trap van Leon Baily (ex-speler van Racing Genk) dicht bij een doelpunt. Na 25 minuten kwamen de gasten op voorsprong. Kevin Volland, in de voorbije competitie goed voor veertien treffers, haalde uiterst fraai uit van ruim 20 meter. Fortuna-doelman Alexei Koselev was volslagen kansloos op deze inzet: 0-1. Nauwelijks vier minuten later was Mark Diemers namens Fortuna dicht bij de gelijkmaker. Na een overtreding op spits Andrija Novakovich ging de middenvelder achter de bal staan, de vrije trap van de linkerkant werd door de ex speler van De Graafschap echter op de paal gemikt. In de rebound kwam Novakovich centimeters te kort om te scoren. In de laatste tien minuten was Fortuna diverse keren gevaarlijk, onder meer twee overtalsituaties werden echter niet goed uitgespeeld.

Leverkusen na rust beter
In de tweede helft toonde de Duitse ploeg haar ware gezicht. Fortuna Sittard werd verder teruggedrongen, keeper Koselev behoedde zijn ploeg op diverse momtenen voor een grotere achterstand. Een kwartier voor tijd verdubbelde Leverkusen toch haar voorsprong. Na een prachtige aanval door het midden, kaatste Lucas Alario de bal uiterst fraai op Benjamin Henrichs. Deze maakte, vrij voor Koselev, geen fout: 0-2. In de slotfase werd een doelpunt van Paulinho nog wegens buitenspel afgekeurd.

“De voorbereiding verloopt goed”
Fortuna Sittard coach Rene Eijer toonde zich na afloop tevreden: "We hebben er bewust voor gekozen om in de voorbereiding tegen diverse sterke tegenstanders te spelen. Bayer Leverkusen was natuurlijk een uitstekende graadmeter. Ik vond dat we 70 minuten goed partij hebben gegeven, daarna werd het klasse verschil gewoon te groot.” 

Zaterdag 4 augustus vindt in en rondom het stadion de Fortuna Sittard Fan dag plaats. Dé kans om je helden eens van dichtbij te zien. Een week later begint de competitie met een uitwedstrijd tegen Excelsior, op 18 augustus is landskampioen PSV te gast in Sittard.

FOTO'S

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
WO 24
04
FC Utrecht - Fortuna Sittard
ZO 12
05
FC Groningen - Fortuna Sittard
WO 15
05
Fortuna Sittard - Feyenoord
         
         
         
         
         
STAND EREDIVISIE
11. VVV-Venlo 31 37
12. ADO Den Haag 30 36
13. PEC Zwolle 31 35
14. Fortuna Sittard 31 34
15. FC Emmen 31 32
16. Excelsior 31 27
17. De Graafschap 31 26
18. NAC Breda 31 22
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS