01DEC2018  FORTUNA SITTARD VERLIEST IN HEERENVEEN

Zaterdagavond heeft Fortuna Sittard de uitwedstrijd tegen Heerenveen met 3-1 verloren. Voor de Friezen de eerste thuiszege van het seizoen. De doelpunten van de thuisclub kwamen op naam van Daniel Hoegh, Arber Zeneli en Pelle van Amersfoort. Namens Fortuna was Lazaros Lamprou trefzeker.

Vlot begin van de wedstrijd
Al na twee minuten scoorde Heerenveen. De treffer van Arber Zeneli werd echter vanwege buitenspel afgekeurd. In de zevende minuut moest Heerenveen doelman Walter Hahn in actie komen. Na een vrije trap van Mark Diemers kopte Branislav Ninaj goed in, Hahn voorkwam met een fraaie redding een doelpunt. Het zou de enige keer voor rust zijn dat de keeper van de thuisclub in actie hoefde te komen. Even later was opnieuw Zeneli een plaaggeest voor de Sittardse achterhoede. De snelle vleugelspeler ontdeed zich van directe tegenstander Clint Essers en ging na een duel met Ninaj in het strafschopgebied gewillig neer. Na overleg met de VAR oordeelde scheidsrechter Kooij dat van een penalty geen sprake was.

Naar het einde van de eerste helft toe werd de thuisclub steeds gevaarlijker. Fortuna-keeper Alexei Kosolev voorkwam met enkele goede reddingen op inzetten van opnieuw Zeneli een achterstand. Drie minuten voor rust was de goalie toch kansloos. Een hoekschop werd door Daniel Hoegh ingekopt, zijn inzet leek opnieuw een prooi te worden voor Kosolev. Wessel Dammers raakte de bal echter ongelukkig met zijn hoofd, waardoor de doelman op slag kansloos was: 1-0. Dammers na afloop over de eerste helft van Fortuna: ,,Het was vaak slordig van onze kant. We kwamen niet in ons spel. We hadden aanvallende intenties, maar in het veld lukte het gewoon niet.”

Snelle tweede treffer
Direct na rust verdubbelde de thuisclub de voorsprong. Zeneli werd in het penaltygebied onreglementair afgestopt door Essers, ook Semedo pakte de behendige vleugelspeler nog bij het shirt. De toegekende strafschop werd door Zeneli zelf benut: 2-0. De supporters van de thuisclub dachten dat de eerste thuisoverwinning van dit seizoen binnen was. Fortuna Sittard had echter een snel antwoord op de tweede Friese treffer. Lazaros Lamprou kwam nauwelijks een minuut later vrij voor doelman Hahn, met een prachtige stiftbal bracht hij de spanning terug in de wedstrijd: 2-1. De thuisclub leek aangeslagen, Fortuna had na de tegentreffer geruime tijd het beste van het spel. Veel kansen leverde dat overwicht echter niet op. Op aangeven van Clint Essers schoot Finn Stokkers recht op de keeper, Lamprou mikte te hoog na een hakbal van Lisandro Semedo.

Rentree Novakovich
Vijftien minuten vóór tijd maakte Andrija Novakovich zijn rentree in de hoofdmacht van Fortuna Sittard, dit na een afwezigheid van zes weken. Fortuna nam risico’s en ging met twee centrumspitsen spelen, naast Novakovich ook Stokkers. In de 80e minuut gooide de thuisclub de wedstrijd echter definitief op slot. Na een nieuwe individuele actie van Zeneli werd diens schot in eerste instantie nog door keeper Kosolev gestopt. Pelle van Amersfoort reageerde attent, de vervanger van de geblesseerde Sam Lammers leek echter in buitenspelpositie te staan toen hij uithaalde. Zowel de scheidsrechter als ook de VAR lieten de situatie toch doorgaan: 3-1. René Eijer: ,,Ik kan dat echt niet begrijpen. Zeker de VAR zou toch tot een juiste beslissing moeten komen.” Mark Diemers noemde de zege van Heerenveen ‘terecht’: ,,We hebben gewoon te weinig laten zien vanavond. Uiteindelijk konden we geen aanspraak maken op een punt of zelfs meer.”

Vrijdag 7 december speelt Fortuna Sittard om 18.30 uur in eigen stadion de thuiswedstrijd tegen AZ. Via www.mijnfortunasittard.nl zijn kaarten verkrijgbaar voor dit duel.

FOTO'S

@FORTUNASITTARD
  • 📆 Zaterdag 23 februari staat er weer een belangrijke wedstrijd op het programma thuis tegen SC Heerenveen. 💪 De j…
    18-feb-2019
  • EINDSTAND | Jong Fortuna Sittard gaat met 6-0 onderuit tegen een sterk FC Emmen. De wedstrijd werd uitgespeeld met…
    18-feb-2019
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
ZA 23
02
Fortuna Sittard - sc Heerenveen
ZO 03
03
AZ - Fortuna Sittard
ZO 10
03
Ajax - Fortuna Sittard
VR 15
03
Fortuna Sittard - FC Emmen
ZA 30
03
Willem II - Fortuna Sittard
WO 03
04
Fortuna Sittard - ADO Den Haag
ZO 07
04
PEC Zwolle - Fortuna Sittard
ZA 13
04
Fortuna Sittard - VVV-Venlo
STAND EREDIVISIE
9. FC Groningen 22 27
10. ADO Den Haag 22 27
11. Fortuna Sittard 22 26
12. Willem II 22 25
13. PEC Zwolle 22 25
14. Excelsior 22 25
15. sc Heerenveen 22 24
16. FC Emmen 22 24
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS