20OCT2019  FORTUNA SITTARD VERLIEST IN EMMEN

Fortuna Sittard heeft de uitwedstrijd tegen Emmen met 2-1 verloren. Bij rust leidde de formatie van coach Sjors Ultee nog met 0-1 door een doelpunt van Bassala Sambou. In de tweede helft boog de thuisclub door doelpunten van Michael de Leeuw en Sergio Pena de stand om in haar voordeel. 

Fortuna startte goed aan de wedstrijd en was via Amadou Ciss en Felix Passlack dreigend. Na twaalf minuten was er pas de eerste aanvallende actie van de thuisclub; een als voorzet bedoelde bal van rechtsback Glenn Bijl ging via de bovenkant van de lat over. Na iets meer dan een kwartier spelen kwam Fortuna op voorsprong. Een prachtige diepe bal van Martin Angha werd door Bassala Sambou op de linkervleugel opgepikt. De aanvaller omspeelde zijn directe tegenstander en schoot de bal bekwaam in de lange hoek: 0-1. Het bomvolle uitvak vierde feest.

Geen tweede treffer

Fortuna Sittard combineerde gemakkelijker dan de thuisclub en was enkele keren dicht bij een tweede treffer. Emmen doelman Dennis Telgenkamp redde bekwaam op een inzet van Mark Diemers en ook Sambou kon vlak voor rust de score verdubbelen. Vrij voor keeper Telgenkamp schoot hij de bal echter in het zijnet. Emmen coach Dick Lukkien na afloop over de eerste 45 minuten: ”We mochten blij zijn dat de achterstand niet groter was, Fortuna was gewoon de betere ploeg.”

Emmen dicteert spel

Na rust volgde vanaf de aftrap een ander spelbeeld. Emmen had de bonkige spits Jafar Arias ingebracht, Michael de Leeuw verhuisde naar het middenveld. Acht minuten na rust kopte De Leeuw de gelijkmaker tegen de touwen, na een voorzet op maat van linksback Lorenzo Burnet. De thuisclub rook haar kans en kreeg enkele grote mogelijkheden op een tweede treffer. Bijl en Arias misten echter in kansrijke positie. Na een half uur kreeg Fortuna Sittard weer meer grip op de wedstrijd. Het was juist in deze fase, acht minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd, dat Emmen toch op voorsprong kwam. De Peruaanse aanwinst Sergio Pena haalde vanaf zo’n 17 meter fraai uit en liet doelman Alexei Koselev voor de tweede keer kansloos: 2-1.

Slotoffensief Fortuna

Fortuna Sittard weigerde op te geven en zette aan voor een slotoffensief. Een inzet van Ciss werd van de lijn gehaald door verdediger Michaël Heylen, ook in de toegevoegde zes minuten was Ciss nog tot twee keer toe dicht bij de gelijkmaker. De thuisclub trok de zege echter met veel pijn en moeite over de streep.

Bij Fortuna-coach Sjors Ultee overheerste na afloop de teleurstelling. “We speelden een goede eerste helft, en hadden in de omschakeling doeltreffender moeten zijn. Er zat veel meer in dan dat ene doelpunt. Er zijn ook in deze wedstrijd weer genoeg goede dingen om mee te nemen, maar dat is moeilijk om op dit moment te voelen. Dat komt misschien dinsdag of woensdag weer. Ik ben in ieder geval trots dat de jongens er nog zo’n slotfase uit konden persen.”

FOTO'S

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
SAT 23
11
PEC Zwolle - Fortuna Sittard
SAT 30
11
Fortuna Sittard - FC Groningen
SAT 07
12
PSV - Fortuna Sittard
SAT 14
12
Fortuna Sittard - RKC Waalwijk
SAT 21
12
Willem II - Fortuna Sittard
SAT 18
01
Fortuna Sittard - Vitesse
SAT 25
01
Sparta Rotterdam - Fortuna Sittard
SUN 02
02
Fortuna Sittard - sc Heerenveen
STAND EREDIVISIE
11. FC Twente 13 18
12. Sparta Rotterdam 13 16
13. FC Emmen 13 13
14. Fortuna Sittard 13 12
15. ADO Den Haag 13 10
16. PEC Zwolle 13 10
17. VVV-Venlo 13 9
18. RKC Waalwijk 13 4
STRATEGISCHE PARTNERS
DIAMOND BUSINESS PARTNERS
DIVISIEPARTNERS