27JAN2018  FORTUNA SITTARD VERLIEST IN EIGEN HUIS VAN FC EMMEN

Fortuna Sittard verloor vrijdagavond voor de tweede keer dit seizoen op eigen veld. Met 1-2 was FC Emmen te sterk. Het doelpunt aan Sittardse zijde werd gescoord door Finn Stokkers. Door de nederlaag zakt Fortuna Sittard naar de derde plaats op de ranglijst.

Gasten op voorsprong
FC Emmen nam verrassend vanaf de aftrap het initiatief. De ploeg uit het hoge Noorden was de bovenliggende partij en stond na 25 minuten spelen op een verdiende 2-0 voorsprong door doelpunten van Anco Jansen en Alexander Bannink. Fortuna Sittard kon daar in aanvallend opzicht voor rust niet veel tegenover stellen. Een schot van Lisandro Semedo, op aangeven van Finn Stokkers, werd door Emmen keeper Dennis Telgenkamp gestopt. Een scherpe voorzet van Djibril Dianessy bereikte geen medespeler.

Ook na rust de beste kansen voor de gasten
In de rust greep coach Sunday Oliseh in. Hij verving Stefan Askovski en Jorrit Smeets voor respectievelijk André Vidigal en Ufukcan Engin. De beste kansen waren echter wederom voor de gasten, die via vlot combinatievoetbal diverse keren dreigend werden. Cas Peters en oud-Fortunees Youri Loen verzuimden echter om de trekker over te halen. Gaandeweg de tweede helft kwam Fortuna Sittard iets beter in haar spel. Na ruim 70 minuten spelen viel de aansluitingstreffer. Een vrije trap van Lisandro Semedo, hij werd voor aanvang van de wedstrijd gehuldigd als beste speler van de tweede periode, kon door Finn Stokkers bij de tweede paal tegen de touwen gewerkt worden: 1-2. De Fortuna aanhang zag weer mogelijkheden en ging nog een keer achter de ploeg staan. In de laatste twintig minuten was de thuisclub diverse keren dreigend, tot écht uitgespeelde kansen kwam men niet.

De spelers van de thuisclub waren na afloop eerlijk in hun reacties: ,,Het was vandaag gewoon niet goed genoeg, vooral de felheid was er bij momenten niet”, aldus Finn Stokkers. Dries Saddiki baalde vooral van de eerste helft: ,,Toen waren we gewoon niet bij de les. Dat heeft ons de wedstrijd gekost.”

De volgende thuiswedstrijd van Fortuna Sittard is op vrijdag 16 februari, het verrassend goed presterende Telstar is dan te gast in Sittard om 20.00 uur.

FOTO'S

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
ZO 21
04
Fortuna Sittard - NAC Breda
WO 24
04
FC Utrecht - Fortuna Sittard
ZO 28
04
Fortuna Sittard - Feyenoord
ZO 12
05
FC Groningen - Fortuna Sittard
         
         
         
         
STAND EREDIVISIE
11. ADO Den Haag 30 36
12. PEC Zwolle 30 35
13. VVV-Venlo 30 34
14. Fortuna Sittard 30 31
15. FC Emmen 30 29
16. De Graafschap 30 26
17. Excelsior 30 26
18. NAC Breda 30 22
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS