30MAR2019  FORTUNA SITTARD VERLIEST DOOR DRIE STRAFSCHOPPEN: 3-2

Zaterdagavond verloor Fortuna Sittard uiterst ongelukkig de uitwedstrijd tegen Willem II. Fortuna kwam tot twee keer toe op voorsprong door doelpunten van Andrija Novakovich en Branislav Ninaj. Scheidsrechter Richard Martens eiste een absolute hoofdrol op door de thuisclub maar liefst drie strafschoppen toe te kennen. Alexander Isak maakte vanaf elf meter geen fout.

De leidsman gaf aan maar liefst vijf spelers van Fortuna Sittard geel. Bij de eerste strafschop, vlak voor rust, kreeg Andrija Balic direct rood. De middenvelder had Renato Tapia in kansrijke positie onderuit getrokken. Fortuna moest met tien man verder.

Fortuna controleert de wedstrijd
Voor rust had Fortuna Sittard weinig moeite om de wedstrijd te controleren. De thuisclub had wel meer balbezit, maar wist geen doelgevaar te stichten. Fortuna was twee keer gevaarlijk, Mark Diemers testte met een vrije trap van ruim 30 meter keeper Michael Woud. De goalie tikte de bal uit de rechterbenedenhoek. José Rodriguez kopte na een corner van dezelfde Diemers net over. Na ruim een half uur kwam Fortuna Sittard op voorsprong. Een vrije trap van Lazaros Lamprou leek een gemakkelijke prooi te worden voor de keeper van Willem II. Doelman Woud liet de bal echter los, waarna Novakovich van dichtbij scoorde: 0-1.

Nauwelijks tien minuten later stond de wedstrijd op zijn kop. Scheidsrechter Martens zag dat Andrija Balic zijn directe tegenspeler vasthield. Rood voor Balic luidde het oordeel, omdat hij Tapia in kansrijke positie het scoren had belet. Alexander Isak bleef rustig van elf meter: 1-1. Het trainersduo René Eijer/Kevin Hofland greep direct in. Middenvelder Ahmed el Messaoudi verving Lisandro Semedo om het verdedigende gedeelte van de ploeg te versterken.

Turbulente tweede helft
Met een man minder deed Fortuna Sittard qua veldspel niet onder voor de thuisclub. Acht minuten na rust kwamen de gasten opnieuw op voorsprong. Een hoekschop van Mark Diemers werd in eerste instantie weggewerkt, waarna de middenvelder de bal opnieuw kon inbrengen. Lamprou kopte de bal bij de tweede paal terug, waarna Branislav Ninaj bekeken scoorde: 1-2.

Amper vier minuten later mocht Willem II opnieuw vanaf elf meter aanleggen. In een onschuldig duel tussen Rodriguez en Marios Vrousai zag de leidsman een overtreding van de verdediger. Isak zorgde voor de gelijkmaker: 2-2. Twee minuten later strafschop nummer drie van de avond! Nu was een overtreding van Ninaj de aanleiding om de bal opnieuw op de stip te leggen: 3-2.

Fortuna Sittard blijft knokken
De absolute wil om toch nog een punt in de wacht te slepen, bleef zichtbaar in het spel van Fortuna Sittard. De ploeg weigerde te capituleren, in de absolute slotfase waren Andrija Novakovich en invaller Amadou Ciss nog dicht bij de gelijkmaker. René Eijer: ,,We wisten dat we erg compact moesten spelen om tegen een goed voetballende ploeg als Willem II kansen te hebben. Dat deden we vooral in de eerste helft erg goed.” De coach ging verder niet in op de strafschoppen. Een supporter van Fortuna Sittard was duidelijk in zijn mening: ,,Van de scheidsrechter kun je nu eenmaal onmogelijk winnen.”

Komende woensdag, 3 april, speelt Fortuna Sittard de belangrijk thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. Aftrap: 19.45. Via mijn.fortunasittard.nl zijn kaarten verkrijgbaar voor dit duel.

FOTO'S

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
SAT 23
11
PEC Zwolle - Fortuna Sittard
SAT 30
11
Fortuna Sittard - FC Groningen
SAT 07
12
PSV - Fortuna Sittard
SAT 14
12
Fortuna Sittard - RKC Waalwijk
SAT 21
12
Willem II - Fortuna Sittard
SAT 18
01
Fortuna Sittard - Vitesse
SAT 25
01
Sparta Rotterdam - Fortuna Sittard
SUN 02
02
Fortuna Sittard - sc Heerenveen
STAND EREDIVISIE
11. FC Twente 13 18
12. Sparta Rotterdam 13 16
13. FC Emmen 13 13
14. Fortuna Sittard 13 12
15. ADO Den Haag 13 10
16. PEC Zwolle 13 10
17. VVV-Venlo 13 9
18. RKC Waalwijk 13 4
STRATEGISCHE PARTNERS
DIAMOND BUSINESS PARTNERS
DIVISIEPARTNERS