02MAY2018  FORTUNA SITTARD VERBINDT: SPORTCAFÉ TER STIMULERING VAN JONGEREN OP GEZOND GEWICHT.

Onder de naam Fortuna Sittard Verbindt organiseert Fortuna Sittard een groot aantal maatschappelijke projecten in de regio. Fortuna Sittard zet zich onder meer actief in om jongeren in de regio te stimuleren om tot een gezondere leefstijl te komen. Samen met maatschappelijk partner Ecsplore werd op vrijdag 13 april, rondom de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch, dit thema onder de aandacht gebracht richting sportclubs middels een heus Sportcafé in ons stadion. Het accent lag op Team:Fit, de gezondere sportkantine.

Overgewicht onder jongeren is een belangrijk thema in onze hedendaagse samenleving. Om jongeren te stimuleren een gezondere leefstijl te hanteren, werd enkele jaren geleden de landelijke aanpak Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) gelanceerd. In Sittard-Geleen zijn Leerbedrijf SPRINT en Ecsplore nauw betrokken bij deze aanpak. Glenn Dahmen, JOGG-regisseur in de gemeente Sittard-Geleen: ,,Het doel van JOGG is om jeugd aan te zetten tot een gezondere leefstijl. Meer bewegen en betere voeding zijn daarbij onze speerpunten. In samenwerking met zowel publieke als private partners proberen wij de doelstellingen te bereiken door onder meer de ouders, scholen en sportverenigingen te stimuleren aandacht te schenken aan een gezonde leefstijl”.

Sportcafé
Vrijdag 13 april namen maar liefst 44 sportclubs - met ruim 125 deelnemers - uit de brede regio deel aan een Sportcafé dat in het Fortuna stadion werd georganiseerd. Niet alleen voetbalclubs waren op deze avond aanwezig, onder meer ook zwemclubs, tennisverenigingen alsook judoverenigingen hadden de weg naar het Sportcafé gevonden. Tijdens de bijeenkomst werd door de adviseurs van Team:Fit duidelijk gemaakt dat het niet de bedoeling is om het traditionele broodje frikandel uit de sportkantine te laten verdwijnen. Eric Debets is Team:Fit adviseur in de Provincie Limburg: ,,Team:Fit wil met name ervoor zorgen dat er een alternatief is in de vorm van een gezonder aanbod. Zodat mensen die de kantine bezoeken, iets te kiezen hebben.” De resultaten die Team:Fit landelijk al heeft geboekt zijn zonder meer aansprekend. Eric Debets: ,,Het zou natuurlijk super zijn als ook in Limburg dit initiatief nog meer omarmd wordt. Je wordt er als vereniging alleen maar beter van. Clubs die al met Team:Fit samenwerken, merken zelfs dat men er in financieel opzicht op vooruit gaat.”

“We zijn verwend vanavond”
In de pauze werden de deelnemers door de Sligro Sittard getrakteerd op een gezonde maaltijd. Sligro is de landelijke partner van Team:Fit. In het tweede gedeelte van de avond werd er in een presentatie door Arie de Zeeuw aandacht geschonken aan veranderingsprocessen binnen amateurclubs. “Hoe creëer je draagvlak voor nieuwe initiatieven binnen de vereniging’’ was daarbij het centrale thema.

De ruim 125 deelnemers woonden als afsluiting van het Sportcafé de wedstrijd Fortuna Sittard tegen FC Den Bosch bij. Het goede voetbal en de prima uitslag voor Fortuna Sittard, maakten de avond compleet. Een deelnemer vatte het kort samen: ,,We zijn verwend vanavond”.

Voor meer informatie over het ondersteuningsaanbod voor verenigingen of specifieke informatie over Team:Fit kunt u contact opnemen met Jorg Smeets, verenigingsondersteuner Ecsplore (jsmeets@ecsplore.nl / 046 - 475 72 61).

FOTO'S

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
SUN 04
08
AZ - Fortuna Sittard
SUN 11
08
Fortuna Sittard - Heracles Almelo
SUN 18
08
Fortuna Sittard - Willem II
SAT 31
08
sc Heerenveen - Fortuna Sittard
SUN 15
09
Fortuna Sittard - FC Twente
SAT 21
09
Vitesse - Fortuna Sittard
WED 25
09
Ajax - Fortuna Sittard
SAT 28
09
Fortuna Sittard - Sparta Rotterdam
STAND EREDIVISIE
7. FC Utrecht 0 0
8. Feyenoord 0 0
9. Fortuna Sittard 0 0
10. Heracles Almelo 0 0
11. PEC Zwolle 0 0
12. PSV 0 0
13. RKC Waalwijk 0 0
14. sc Heerenveen 0 0
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS
BEN JIJ ER VOLGEND SEIZOEN BIJ? Koop dan nu je seizoenkaart voor 2019-2020! KLIK HIER X