27MAR2018  FORTUNA SITTARD VERBINDT: SPELERS RENNEN WEKELIJKS 'THE DAILY MILE' MET BASISSCHOOLKINDEREN

Fortuna Sittard is méér dan een voetbalclub. Als club staan wij midden in de maatschappij en vinden we het belangrijk om ook ons gezicht te laten zien in de samenleving. In het kader van Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) gaat Fortuna Sittard wekelijks langs scholen in Sittard-Geleen om invulling te geven aan het Smart&Fit programma en het onderdeel 'The Daily Mile' in het bijzonder. Gisteren was het de beurt aan keeper Aykut Özer. Fortuna Sittard probeert hiermee een bijdrage te leveren aan het stimuleren van een gezonde en actieve leefstijl bij kinderen. Dit doen zij samen met Leerbedrijf SPRINT en de stichting Ecsplore.

Fortuna Sittard en de Daily Mile 
Elke week wordt het Smart & Fit programma op een andere basisschool uitgevoerd. De week wordt op een leuke en actieve manier afgetrapt met The Daily Mile. Het doel van The Daily Mile is heel simpel: fittere kinderen door 15 minuten per dag (hard)lopen op of rondom de school. Fortuna Sittard stimuleert het initiatief. Elke maandag is er een speler van Fortuna Sittard bij de kick-off van de Smart & Fit week. Samen met de kinderen rent de speler van Fortuna op de maandagochtend mee met de jeugd The Daily Mile rondom de school. Een hele happening! Roland Hintzen, projectleider MVO: “Het is elke week opnieuw weer mooi om te zien hou enthousiast de kinderen reageren op de speler van Fortuna. Voor ons als club is het prettig dat wij op deze manier de jeugd bereiken en een bijdrage kunnen leveren aan een gezondere leefstijl.”

De samenwerking tussen Fortuna Sittard, Ecsplore en Leerbedrijf SPRINT heeft voor alle organisaties een grote meerwaarde. Dean Wolters, combinatiefunctionaris Sport & Educatie: “Fortuna Sittard leeft onder de leerlingen van de basisscholen. Voor de kinderen is het prachtig dat er een speler waar ze tegen op kijken met ze mee rent. En hen stimuleert om net dat ene rondje extra te lopen. Na afloop staan de leerlingen in de rij voor vragen en handtekeningen.”

Smart & Fit 
Een gezonde leefstijl aanleren op jonge leeftijd is een goede voorbereiding op een gezonde leefstijl als volwassene. Als men gezond leeft, ontstaan er positieve effecten op diverse gebieden. Bij jeugdigen staat een goede gezondheid bijvoorbeeld in verband met het gevoel van eigenwaarde of hun (leer)prestaties op school. Stichting Ecsplore en Leerbedrijf SPRINT staan voor een sociale, vitale en actieve samenleving. Beide organisaties bieden programma’s en activiteiten aan op het gebied van sport, educatie en cultuur. Eén daarvan is Smart & Fit. Een educatief programma dat zich richt op bewustwording en het stimuleren van een gezonde en actieve leefstijl bij kinderen, leerkrachten én ouders! Onderwerpen als gezonde voeding, bewuste keuzes maken en sport & bewegen komen op een interactieve manier aan bod.  

Meer informatie over Ecsplore en Leerbedrijf SPRINT is terug te vinden op www.ecsplore.nl. Informatie over het programma Smart & Fit is te vinden op www.smartandfit.nl.

FOTO'S

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
SUN 04
08
AZ - Fortuna Sittard
SUN 11
08
Fortuna Sittard - Heracles Almelo
SUN 18
08
Fortuna Sittard - Willem II
SAT 31
08
sc Heerenveen - Fortuna Sittard
SUN 15
09
Fortuna Sittard - FC Twente
SAT 21
09
Vitesse - Fortuna Sittard
WED 25
09
Ajax - Fortuna Sittard
SAT 28
09
Fortuna Sittard - Sparta Rotterdam
STAND EREDIVISIE
7. FC Utrecht 0 0
8. Feyenoord 0 0
9. Fortuna Sittard 0 0
10. Heracles Almelo 0 0
11. PEC Zwolle 0 0
12. PSV 0 0
13. RKC Waalwijk 0 0
14. sc Heerenveen 0 0
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS
BEN JIJ ER VOLGEND SEIZOEN BIJ? Koop dan nu je seizoenkaart voor 2019-2020! KLIK HIER X