17APR2018  FORTUNA SITTARD VERBINDT: SAMENWERKING MET DE AMATEURVOETBALCLUBS IN DE REGIO

Onder de naam Fortuna Sittard Verbindt organiseert Fortuna Sittard een groot aantal maatschappelijke projecten in de regio. De samenwerking met de amateurclubs, onder de naam ‘Voetbal Puur’, is er daar één van. Maandagavond werden voetbalclinics voor de jeugd georganiseerd op de locaties van diverse clubs in de regio. Ook bij VV Sittard werden jeugdspelers (en speelsters) getraind door ‘onze jongens’.

In totaal zijn 19 clubs in het kader van Voetbal Puur verbonden aan Fortuna Sittard. De meeste verenigingen zijn uiteraard afkomstig uit de Westelijke Mijnstreek. Maar ook clubs uit Midden-Limburg (waaronder Conventus’03, Slekker Boys en Crescentia) hebben zich aangesloten als ook de Duitse fusieclub SC Selfkant. Namens Fortuna Sittard is Roland Hintzen nauw betrokken bij Voetbal Puur: ,,We bieden de clubs onder meer enkele keren per jaar de mogelijkheid om voor een duidelijke kortingsprijs een thuiswedstrijd van ons eerste elftal te bezoeken. Ook organiseren we onder meer een kaderavond voor de jeugdleiders van de verenigingen, deze zal in mei plaatsvinden.” Maandagavond verzorgden de eerste elftal spelers dus een clinic voor de jeugdleden.

VV Sittard
Op de accommodatie van VV Sittard (VVS) waren maandag zo’n 100 jeugdspelers aanwezig om deel te nemen aan de clinic. De meeste spelers waren uiteraard afkomstig van VVS, ook diverse jeugdspelers van SVE Einighausen (de jeugdafdeling van beide clubs zijn samengevoegd) waren aanwezig. De clinic begon om kwart over zes en duurde ruim een uur. Vanuit Fortuna Sittard waren op de velden van VVS de selectiespelers Wessel Dammers en Stefan Askovski aanwezig, zij werden ondersteund door de U19 spelers Quinn Konings en Ceylan Amory.

Patrick Valentijn, jeugdcoördinator van VVS, was in zijn nopjes: ,,Een leuke, leerzame avond voor onze jeugdspelers. Zij kijken toch tegen betaald voetbal spelers op. En al helemaal nu Fortuna Sittard het in sportief opzicht zo geweldig doet.” De clinic eindigde rond half acht, daarna namen de spelers nog uitgebreid de tijd voor het uitdelen van handtekeningen en het maken van foto’s. Even voor acht uur verliet Wessel Dammers de accommodatie van VVS: ,,Het was echt een fijne avond, mooi om de jeugdspelers zo fanatiek bezig te zien.” Daarna met een kwinkslag: ,,Ik ga nu snel naar huis om niets te missen van Jong Ajax tegen NEC. Het gaat nog een spannende avond worden.”

FOTO'S

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
SUN 04
08
AZ - Fortuna Sittard
SUN 11
08
Fortuna Sittard - Heracles Almelo
SUN 18
08
Fortuna Sittard - Willem II
SAT 31
08
sc Heerenveen - Fortuna Sittard
SUN 15
09
Fortuna Sittard - FC Twente
SAT 21
09
Vitesse - Fortuna Sittard
WED 25
09
Ajax - Fortuna Sittard
SAT 28
09
Fortuna Sittard - Sparta Rotterdam
STAND EREDIVISIE
7. FC Utrecht 0 0
8. Feyenoord 0 0
9. Fortuna Sittard 0 0
10. Heracles Almelo 0 0
11. PEC Zwolle 0 0
12. PSV 0 0
13. RKC Waalwijk 0 0
14. sc Heerenveen 0 0
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS
BEN JIJ ER VOLGEND SEIZOEN BIJ? Koop dan nu je seizoenkaart voor 2019-2020! KLIK HIER X