02JUN2018  FORTUNA SITTARD VERBINDT: HERSTART VOOR FORTUNA ON THE ROAD

Onder de naam Fortuna Sittard Verbindt organiseert Fortuna Sittard een groot aantal maatschappelijk projecten. Ook Fortuna on the Road is inmiddels een onderdeel van de activiteiten die de club met de samenleving verbindt. Een terugblik en een vooruitblik.

Doelstelling
Harald Janssen is samen met een aantal andere vrijwilligers de initiatiefnemer van Fortuna on the Road: "In de zomer van 2015 hebben we met enkele supporters de opzet bedacht. De doelstelling is even simpel als mooi. We richten ons op mensen die ‘minder bedeeld’ zijn zoals zieken, ouderen en kinderen die extra aandacht verdienen. Selectiespelers van Fortuna Sittard brengen hen een bezoek. Bijvoorbeeld om ze een hart onder de riem te steken, een schouderklopje te geven of de mensen gewoon de mogelijkheid te bieden eens sportief bezig te zijn met echte profvoetballers. Fans heeft de club overal is onze overtuiging. Overal waar we in dat seizoen langsgaan, toveren we bij de mensen een glimlach op hun gezicht. We zien als organisatie enorm blije koppies, trotse blikken en zo nu en dan een traan van blijdschap".

Terugblik
Het eerste seizoen is meteen een succes. Fortuna on the Road kan op de steun rekenen van sponsoren, deze maken het mogelijk dat er enkele leuke ‘weggeefacties’ georganiseerd kunnen worden. Diverse keren zijn kinderen op uitnodiging te gast bij een thuiswedstrijd van Fortuna Sittard. Fortuna on the Road gaat onder meer op bezoek bij het ziekenhuis Oost-Limburg te Genk bij zeer zieke kinderen, ook wordt er gekookt voor ouders van ernstig zieke kinderen die tijdelijk logeren in het Ronald McDonald huis in Maastricht. Spelers van Fortuna Sittard geven in het stadion clinics voor onder meer kinderen van de organisatie ‘Engele van Zitterd en Gelean’. Ook wordt een school bezocht in het Belgische Elen-Dilsen, deze is helemaal uitgelopen voor een voetbaltoernooi ter plekke dat begeleid wordt door spelers van Fortuna.

Voor Janssen en de andere vrijwilligers is een line-up die zij op een wedstrijddag mochten organiseren het ‘voorlopig hoogtepunt’ in de activiteiten: "De kinderen die meededen waren afkomstig uit het Belgische Houthalen. Het betrof jongeren met een lichamelijke beperking, die echter allen voetbalden. De reacties die we als organisatie kregen raakten ons diep. Zeker toen wij hen, voorafgaand aan het toegezegde wedstrijdbezoek, konden mededelen dat ze tevens met de spelers het veld op mochten lopen. Sommige deelnemers sloegen de hand voor hun mond, anderen keken weer enorm verschrikt. Een enkeling schreeuwde het zelfs uit. Fantastisch om deze reacties van dichtbij te mogen mee maken."

Nieuwe start
Door omstandigheden kwam het initiatief in de daaropvolgende periode minder goed van de grond. Inmiddels is afgesproken dat Fortuna on the Road toegevoegd wordt aan de maatschappelijke projecten binnen Fortuna Sittard Verbindt. Op woensdag 18 april bracht een delegatie van Fortuna Sittard, bestaande uit eerste elftal spelers (Finn Stokkers, Perr Schuurs, Wessel Dammers, Stefan Askovski en Aykut Ozer), een bezoek aan het MUMC in Maastricht. Naast de selectiespelers waren ook spelers van de Fortuna Sittard Academy van de partij. Janssen: "De spelers waren te gast bij een uitzending van Bert Buis Kinder TV, die meteen live te zien was op de kinderafdeling. Diezelfde kinderafdeling werd ook bezocht, de Fortuna sjaals die door Finn Stokkers en Aykut Ozer werden uitgedeeld aan de kids werden met de nodige blijdschap in ontvangst genomen. Zo konden we laten zien dat Fortuna Sittard meer is dan alleen voetbal.”

Toekomst
Fortuna Sittard Verbindt werkt samen met vrijwilligers van Fortuna on the Road hard aan de nieuwe seizoensplanning. Vanuit de club krijgt de organisatie de benodigde medewerking, waarbij het de insteek is om met name ook in het directe achterland van Fortuna Sittard de activiteiten te ontplooien.

Wil jij Fortuna Sittard Verbindt en in het bijzonder het project Fortuna on the Road volgen? Volg hun activiteiten dan op de website en de social media kanalen van de club en je hoeft niets te missen!

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
ZO 21
04
Fortuna Sittard - NAC Breda
WO 24
04
FC Utrecht - Fortuna Sittard
ZO 28
04
Fortuna Sittard - Feyenoord
ZO 12
05
FC Groningen - Fortuna Sittard
         
         
         
         
STAND EREDIVISIE
11. ADO Den Haag 30 36
12. PEC Zwolle 30 35
13. VVV-Venlo 30 34
14. Fortuna Sittard 30 31
15. FC Emmen 30 29
16. De Graafschap 30 26
17. Excelsior 30 26
18. NAC Breda 30 22
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS